A védőnői szolgálatot is vizsgálják az agárdi fiú ügyében

A A A
A megyei tiszti főorvos vizsgálatot indított a halálra éheztetett gyermek ügyében
Vizsgálja az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, hogy a területileg illetékes védőnő eleget tett-e a jogszabályi és a szakmai szabályoknak a halálra éheztetett kisfiú ügyével összefüggésben.

 

A Fejér megyei tiszti főorvos szakfelügyeleti vizsgálatot indított a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön azt közölte: a megyei tiszti főorvos megvizsgálja, hogy a területi védőnő - mint alapellátást végző egészségügyi szolgáltató - a jogszabályban és szakmai szabályokban megfogalmazott kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett-e. Eredmény a jövő héten várható - tették hozzá.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást indított az ügyben - tájékoztatta Németh-Kész Mónika szóvivő csütörtökön az MTI-t. Hozzátette: büntetőeljárás keretében vizsgálják a haláleset körülményeit. Bővebb tájékoztatást későbbre ígért.

Szerda este az M1 Híradója számolt be arról, hogy egy másfél éves gyerek meghalt Agárdon, mert szülei hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. A vasárnap kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt. Fél évesen még hat kiló volt, halálakor már csak négy és fél.

A Híradó információi szerint a vállalkozóként dolgozó, jó körülmények között élő szülők orvost és védőnőt nem engedtek be a házba, a szociális ellátást visszautasították.

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 2

Hozzászólások:

Tisztelettel, a Hivataloknak erősen figyelmeztetés ez a gyilkosság a lelkiismeretlen munkájuk miatt.
Hol található és mivel foglalkoznak munkaidőben és ki ellenőrzi tevékenységüket?????? (Gyermekjóléti Szolgálat, Családvédelmi Szolgálat, stb- stb????????)

A fénnyel akarták táplálni!!Kiváncsi lennék rá,hogy milyen szekta tagjai?Komolyan mondom,percekig sírógörcsöm volt.A kisunokám 15 hónapos és ilyen kicsit éheztettek!Édes jó Istenem,hogy tehet ilyet ember,ráadásul a szülők?!Miért nincs halálbüntetés?Miért és miért???Nem tudok szabadulni a gondolattól,hogy mennyire éhes volt az az emberke és a gazdag szülei megölték!Őket is táplálja a fény!De hát ők szabadlábon védekeznek és közben zabálnak és vedelnek!Gondolom majd ügyvédjük is lesz?!Az meg vállalja,mert pénzt kap érte!Hihetetlenlenül megrendített ez a dolog.