Ajánló

MH

A nyomtatott újság legfontosabb hírei:

• Megint Magyarország a téma Strasbourgban
• Agyvelőgyulladásban halt meg egy szentgotthárdi óvodás
• Lejárt sajttermékeket
• Háromszög-narratíva a Kossuth téren
• Feljelentés az erdészeti hatóság ellen

A rendszert az egész magyar nép söpörte el

okt.23

Megemlékezések az 1956-os forradalomról

Az 1956-os forradalom a magyar nemzeti önbecsülés, az egymásra találás példájává vált, hiszen a rendszert az egész magyar nép söpörte el - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten, a III. kerületi önkormányzat ünnepi megemlékezésén szerdán.

A nap képe

Szent-Györgyi Albert

28 évvel ezelőtt ezen a napon halt meg Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas magyar orvos és kutató, a C-vitamin felfedezője.

Lapunk újságírója is elismerésben részesült

szajlaiportre576x356

Szajlai Csaba Magyar Gazdaságért Díjat kapott

Az államigazgatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek és a gazdasági élet kiválóságainak nyújtott át elismeréseket Varga Mihály az 1956-os forradalom kitörésének ötvennyolcadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

A kormány minden eszközzel fellép az áfacsalások ellen

Varga Mihály

December óta vizsgálódik a NAV az étolajügyben

A kormány minden eszközzel fellép az áfacsalások és a különböző visszaélések ellen - szögezte le a nemzetgazdasági miniszter szerdán az Országházban újságírók előtt, amikor egy amerikai étolajgyártó cég élelmiszerkereskedelmi csalásokkal kapcsolatos felvetéseinek kormányvizsgálatáról számolt be.

Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon

janiczak

Öttel kevesebb szavazólapot találtak az urnákban, mint amennyien részt vettek a választáson

Helyben hagyta a Debreceni Ítélőtábla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei területi választási bizottság (tvb) pénteki döntését, így meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon - tájékoztatta Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője szerdán az MTI-t.

Zuglóban nem kell ismételni

zugló

Az FVB határozata nem jogerős

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerdai, nem jogerős döntése értelmében nem kell megismételni Zugló 3-as számú egyéni választókerületében sem a képviselő-, sem pedig a polgármester-választást. A testület ezzel megváltoztatta a helyi választási bizottság ezzel ellentétes határozatát.

Nagy létszámleépítés jön a közszférában

Lázár János576x356

Tarthatatlan, hogy a 4 millió 100 ezer adófizetőből csaknem 1 millió az államtól kapja a fizetését

A kormány belevág az államreformba- közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János azt mondta, hogy az intézkedések érinteni fogják a minisztériumok létszámát, a területi közigazgatást és az ügyintézésről szóló hatályos törvényeket.

Esős, hideg idő a hosszú hétvégén

Eső zivatar

A leghidegebb órákban 0 fok alá is hűlhet a levegő

Eleinte esős, majd hideg lesz a hosszú hétvége időjárása. Az október 23-i ünnepen többfelé zavarhatja meg eső, illetve viharos szél a szabadtéri programokat. Szombaton csak néhol, vasárnap várhatóan sehol nem lesz eső, a leghidegebb órákban már 0 fok alá is hűlhet a levegő - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai országos, középtávú előrejelzésében.

Kanada nem hagyja magát megfélemlíteni

ottawa576x356

Lelőtték a parlament támadóját

Kanadát nem lehet megfélemlíteni - mondta a szerdai ottawai lövöldözés után tartott televíziós beszédében Stephen Harper kormányfő és kijelentette, hogy nem menekülnek meg azok, akik az országban a héten elkövetett, két katona életét követelő támadások mögött állnak.

Lezárult a Kehi vizsgálata a Norvég Civil Támogatási Alap ügyében

Norvég Alap

A Kehi hatvanegy esetben tárt fel szabálytalanságot

Lezárult a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálata a Norvég Civil Támogatási Alap ügyében: a Kehi a vizsgált 63 projektből 61 esetben állapított meg szabálytalanságot. Lázár János Magyarországra hívja az illetékes norvég minisztert.

Vegyifegyver-támadás volt Szíriában?

siria-armi-chimiche

A kurdok közül sokan légszomjban szenvedtek

Szemtanúk szerint az Iszlám Állam dzsihadista szervezet által ostromlott Kobani szíriai város számos lakója vegyi fegyver hatására fellépő panaszoktól szenvedett szerdára virradóan. A helyszínen tartózkodó orvosok nem tudták megerősíteni, hogy a dzsihadista harcosok valóban vegyi fegyvert vetettek be a török határ mellett lévő, kurdok lakta városban, ahol az Iszlám Állam ellen hetek óta ádáz harcot vívnak kurd fegyveresek.

Kijev tiltott fegyvereket vetett be Donyeckben +VIDEÓ

lead kazettás

A kazettás bombák használata rendkívül veszélyes a civil lakosságra

A kijevi kormányerők kazettás bombákat dobtak Donyeck lakott területeire - közölte kedden a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő csoport. A bombákat több mint egy tucat településen bevetették, és a tiltott fegyverek bevetésével megsértették a háborús szokásokat. Kijev tagadja a vádakat.


Varga: Maradnak a vállalkozások adókulcsai

Varga-Kurucz576x356

Benyújtotta a kormány az adótörvény-javaslatot

Nem változik jövőre a vállalkozások adózása, de hosszú távon a kormány szándéka az egykulcsos társasági adókulcs elérése - közölte Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter a kormány jövő évi adócsomagjának részleteit ismertette kedden Budapesten.

Szijjártó a parlamenti bizottság előtt beszél az amerikai kitiltásokról

lead szijjártó

A DK nemzetbiztonsági törvénymódosítást követel, az Együtt-PM 3 napot adna a tilalmak bejelentésére

A jövő héten hallgathatja meg az amerikai beutazási tilalommal összefüggésben az Országgyűlés külügyi bizottsága Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert. Ez a testület keddi budapesti ülésén hangzott el. A DK a nemzetbiztonsági törvény módosítását kezdeményezi, az Együtt-PM kötelezővé tenné a hasonló esetek 3 napon belüli jelentését, a szocialisták érdemi tájékoztatást követelnek.

A Fidesz kirekesztő polgármestere kizárását kezdeményezi

HaszillóFerenc576x356

Az ellenzéki pártok lemondásra szólítják fel Kecel első emberét

Kecel polgármesterének kizárását kezdeményezi a Fideszből a kormánypárt választókerületi elnöke és regionális igazgatója, egyúttal felkérik Haszilló Ferencet, hogy polgármesteri mandátumáról mondjon le. A baloldali ellenzék ugyanezt követeli.

Elhunyt Szentmihályi Szabó Péter

szentmihályi

A Magyar Hírlap egyik legnépszerűbb rovatának szerzője 69 éves volt + VIDEÓ

Hosszan tartó, súlyos betegség után 69 éves korában meghalt Szentmihályi Szabó Péter író, költő, műfordító, a Magyar Hírlap népszerű, Sarkosan fogalmazva című rovat publicistája. Temetéséről később intézkednek. 

Törésvonalak + VIDEÓ

Echo Lovas István

 Minden héten vasárnap 20 órától jelentkezik az Echo Tv új műsorvezetőjének, Lovas Istvánnak a Törésvonalak című műsora.

Barroso: Hiba lenne, ha London magára haragítaná Kelet-Európát

barroso

Még a legbüszkébb európai nemzet sem képzelheti, hogy egymaga befolyásolhatja a globalizáció folyamatát - hangsúlyozta

José Manuel Barroso szerint súlyos hibát követne el a brit kormány, ha a bevándorlás és egyéb európai uniós alapelvek megkérdőjelezésével magára haragítaná közép- és kelet-európai szövetségeseit.

 

Erzsébet program film 330x247

MSZP: Csalódás az önkormányzati választások eredménye

mszp székház

Új arculatra van szüksége a szocialista pártnak

Az MSZP az elmúlt időszak kudarcai miatt jelenleg a saját útját keresi. Szavazói kiábrándultak és csalódottak, mert igazi alternatívát nem tudott nyújtani a kormányoldallal szemben. Bár a szocialisták budapesti vezetése szerint jó döntés volt az utolsó két hétben Falus Ferenc helyett Bokros Lajost indítani, áttörést sem a fővárosban, sem más településeken nem tudtak elérni. A párt célja, hogy struktúráját a Fidesz–KDNP-szövetséghez hasonlóan választókerületi rendszer szerint alakítsa át, ehhez igazítsa finanszírozását és működési elveit. Mivel úgy látják, hogy a hivatalos párttagoknál az önkéntesek többet segítettek a kampányokban, a közeljövő döntése, hogy szimpatizánsokra épülő informális hálózatot alakítsanak ki az MSZP-ben.