Hazánkban csökkent a legjobban a női munkanélküliség

Kurucz Éva

Az uniós női munkanélküliségi átlag 10 százalékos, a magyar 7.7

Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a nők munkanélkülisége idén a többi uniós tagállamhoz képest - közölte a kormányszóvivő csütörtökön Budapesten a Richter Gedeon Nyrt.-nél, a munkahelyvédelmi akciótervről tartott sajtótájékoztatón.

cimlap1218
  

A kkv-k ötöde bővülhet jövőre

kis és középvállalkozások576x356

A cégvezetők többsége szerint nehéz megtartani a jó munkaerőt

A magyar kis- és középvállalkozások (kkv) fele stabil működésre számít a következő egy évben, egyharmaduk bízik abban, hogy növekedni is tud, minden ötödik cég pedig létszámbővülést is tervez - tartalmazza a Budapest Bank legfrissebb felmérése.

Büntetőeljárás a visszaélések miatt

Csepreghy Nándi 2

Az Emmi feljelentést tett az Öveges-programban tapasztalt jogtalan forrásfelhasználásra hivatkozva

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az Emmi az Öveges-program keretében tapasztalt jogszerűtlen forrásfelhasználás miatt.

A nap képe

mittermaier

A 21 éves Julian Mittermaier a világ nyolcadik legnagyobb gátja, a svájci Mauvoisin két pontja között, 250 méter magasan (Forrás: nydailynews.com)

Ritkábban kell bírságolni a szezonális élelmiszerek ellenőrzésekor

bejgli576x356

A Nébih vizsgálta a kistermelői élelmiszerfeldolgozást is

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálásával zajlik idén is a karácsonyi szezonális élelmiszerek biztonságának a vizsgálata. Az eddigi tapasztalatok kedvezőbbek a tavalyinál - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

  

Mága Zoltán 330x247 

 

Az Ipsos a polgárok hangulatát mérte

Ipsos576x356

Az anyagi helyzetről és a közállapotokról kritikusan, az egészségről és a munkáról pozitívan nyilatkozott a többség

Az Ipsos felmérése szerint a polgárok 56 százalék úgy értékeli, hogy pénzügyei idén kedvezőtlenül alakultak, a hazánkban történt eseményekről 62 százalék azt állítja, hogy az idei rossz év volt. A közvélemény-kutatásból az is kiderül, a lakosság 58 százaléka pozitívan nyilatkozott egészségi állapotáról, s a dolgozók 54 százaléka elégedett volt a munka világában eltöltött utóbbi egy esztendővel.

Helyreigazítás

2014. december 3-án Rogán Antal MTI-közleménye alapján valótlanul híreszteltük, hogy hangfelvételekkel bizonyíthatóan Szilvásy György maga volt az, aki megbízta Portik Tamást, hogy járasson le vezető fideszes politikusokat, köztük Rogán Antalt is. A valóság ezzel szemben az, hogy Szilvásy György ilyen megbízást nem adott.

„Emlékezetpolitikai NATO” Temesváron

lead németh zsolt

Németh Zsolt szerint mindegyik rémuralomra emlékezni kell

„Emlékezetpolitikai NATO” felállítását szorgalmazta Németh Zsolt Temesváron. Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a városban huszonöt évvel ezelőtt kirobbant népfelkelésről szervezett konferencián szólalt fel.

Rekordévet zár a magyar fejlesztéspolitika

Vitályos Eszter Zsuzsanna 576

2007-2013-as uniós ciklusban 6761 milliárd forintot adtak támogatásokra

Vitályos Eszter Zsuzsanna, a miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára közölte, a magyar állam 1732 milliárd forintnyi uniós támogatást fizetett ki az idén december 18-ig a pályázóknak, ez az összeg már most meghaladja a tavaly elért 1708 milliárd forintos kifizetési rekordot.

Kovács László szerint a keleti nyitásnak nem volt haszna

kelet-nyugat576x356

A kormány rosszul kezelte a kitiltási ügyet

Az MSZP külügyi kabinetvezetője szerint semmiféle hasznot nem hozott a kormány által meghirdetett keleti nyitás, inkább súlyos károkat okozott Magyarországnak. Kovács László úgy látja: ez a politika ellentétben áll a tényleges nemzeti érdekekkel.

A Jobbik le akarja váltani a kormányt

VonaGábor-MTI576x356

Vona Gábor nem igényel külföldi segítséget

A Jobbik le akarja váltani a kormányt, de nem szeretné, ha Magyarországon külföldi erők befolyása érvényesülne - jelentette ki Vona Gábor, a párt elnöke, parlamenti frakcióvezetője az MTI-nek adott interjújában. Az ellenzéki politikus szerint társadalmi vitát kellene nyitni az ország NATO-tagságáról.

Szél Bernadett tudni akarja, mi lesz a paksi bővítéssel

Szél Bernadett 20141112

Az ökopolitikus Lázár szavaira reagált

Az LMP elvárja, hogy a kormány teremtsen tiszta helyzetet a paksi bővítés körül és mutassa be, hogy mi zajlik a háttérben - erről a párt társelnöke beszélt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Pénteken kiderül, ki nyeri a Virtuózokat

Virtuózok

A fődíj tizenkét millió forint

Péntek este derül ki, hogy ki nyeri a közmédia Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorának fődíját: a korcsoportok három győztese közül azé lesz a 12 millió forint, aki a legtöbb közönségszavazatot kapja - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája csütörtökön.

Emmi: több a tanuló és a tanár is az általános iskolákban

lead tanár

Kevesebb mint tíz diák jut egy tanárra

Az általános iskolai nappali rendszerű oktatásban résztvevő tanulók száma ezerrel, a pedagógusoké ezernyolcszázzal emelkedett az előző tanévhez képest; az általános iskolákban jelenleg kevesebb mint tíz diák jut egy tanárra - egyebek mellett ez derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Köznevelés-irányítási Főosztályának a kormány honlapján csütörtökön közzétett gyorsjelentéséből.

Észak-Korea intézte a Sony elleni hackertámadást?

Hacker lead

A forgalmazó a The Interview című, Kim Dzsong Un-ról szóló film premierjét december 25-ére tervezte

Észak-Korea áll a Sony Pictures elleni kibertámadás mögött: a kommunista rezsim által támogatott hackerek törték fel a stúdió rendszerét, és hoztak nyilvánosságra bizalmas dokumentumokat - jelentette amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva a CNN hírtelevízió.

Écsy Gábor: Karácsonykor jobban megnyílunk mások megsegítésére

Écsy Gábor atya 576 1

A 1356-os telefonszám hívásával ötszáz forinttal támogathatjuk a rászorulókat

Écsy Gábor atya elmondta, karácsony közeledtével a Katolikus Karitászt nagyon sok szükséget szenvedő család keresi fel. A segélyszervezet vezetője úgy látja, adventkor azonban jobban megnyílnak az emberek a rászorulók megsegítésére. Écsy atya kiemelte, a mostani időszakban, de az év bármely napján is szívesen fogadnak anyagi és tárgyi adományokat, amelyeket a Karitász a nehéz helyzetben lévőknek juttat el.

Óvodalátogatáshoz kötött családi pótlék

óvodások jó lead

A szabályozás 2016-tól lesz hatályos

 Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlék folyósítását 2016. január 1-jétől. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára ezt csütörtökön közölte.

Pakisztán fokozta a tálibok elleni offenzíváját

pak lead

A pesavari iskolai mészárlás után 57 lázadóval végeztek

A pakisztáni biztonsági erők fokozták a szélsőséges tálib lázadók elleni offenzívájukat a tálibok két nappal ezelőtti pesavari iskolai mészárlása után, és 57 lázadót öltek meg - közölte a hadsereg csütörtökön.

Közeledő álláspontok a bértárgyalásokon

pénzköteg576x356

A kormány több kérdésben tárgyalási készséget mutatott

Közeledtek az álláspontok a jövő évi bérekről a szociális partnerek között a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) szerdai budapesti tárgyalásán.

Munkaerőhiány van a kereskedelemben

bolti eladó576x356

Az NGM nem számít elbocsátásokra

A kereskedelemben általánosságban munkaerőhiány van, ezért Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára nem számít elbocsátásokra a vasárnapi pihenőnap bevezetése miatt - közölte a minisztérium szerdán.

Holdudvaruk nyomása alatt a szocialisták

szomszed-orsolya

A Fideszt elhagyók mást sem támogatnak, a bizonytalanokhoz csatlakoznak

A hosszú távú kormányzati gondolkodás korántsem zárja ki az újabb konfliktusok vállalását – mutatott rá a lapunknak nyilatkozó elemző, Szomszéd Orsolya. A politológus szerint hiába nem akar az MSZP újabb rossz alkukat kötni, számos tényező felülírja a különutas stratégiát.

Metánt találtak a Marson

curi lead

Ez a Földön kívüli életformák létének első bizonyítéka lehet

Metán nyomait fedezte fel a vörös bolygó légkörében a Curiosity, a gáz jelenléte a Földön kívüli életformák létének első bizonyítéka lehet. A NASA marsjárója emellett a sziklákból vett mintákban más szerves vegyületeket is azonosított.

Kezdődik az elektronikus árukövetés

számítógép576x356

Az MSZP szerint ez nem oldja meg a gondokat

Megkezdte működését az EKÁER honlap: az online árukövető rendszerrel kapcsolatos minden információ megtalálható az ekaer.nav.gov.hu oldalon. A vállalkozások a portálról megtudhatják, kire vonatkozik a rendelet, kinek és hogyan kell regisztrálnia, illetve melyek a kockázatos termékek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán.

Erzsébet program szoc.fel. 330x247