cimlap0525

Nem igazolódott a Tanítanék félelme

diákok

Az ágazati írásbeli vizsga „korrekt volt, alkalmas a tudás mérésére”, de nem lesznek tömeges bukások a szakérettségiken sem

A kockás ingesek aláírásgyűjtése és tüntetései mögötti félelem nem igazolódott: botrányok nélkül zajlik a szakmai érettségi. A Tanítanék Mozgalom ezt most azzal magyarázza, hogy a vizsgázók túlzottan leegyszerűsített kérdéseket kaptak az írásbelin, a lapunknak nyilatkozó szakemberek azonban ezt cáfolták.

Jelentősen nőtt a lakásépítési kedv

epitkezes

Az új ingatlanok iránt a következő egy-két évben változatlan lesz az érdeklődés, több vidéki nagyvárosban emelkednek az árak

Még mindig jelentős a különbség a fővárosi és a vidéki lakások árai között, ugyanakkor országosan emelkedik a lakásépítési kedv. A következő egy-két évben tovább nőnek az ingatlanárak.

Az ötös szám is kevés Münchenben

Bundesliga

Labdarúgás. Két magyar is a négyben végzett csapatával a Bundesliga 2016–2017-es évadában, amelyben a Bayern rekordot döntött

Tizenöt pontos előnnyel nyerte a Bayern München a Bundesliga 54. idényét – s címnyerése nem szenzáció. Mégis, összességében a bajnokság meglepetések sorát hozta.

Trump: Együttes erővel megnyerjük a terrorizmus elleni harcot

Trump

Az amerikai elnök Brüsszelben egyeztet Charles Michel belga kormányfővel

Borzalmas helyzetben vagyunk, de együttes erővel meg fogjuk nyerni a terrorizmus elleni harcot - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Charles Michel belga kormányfővel folytatott tárgyalása előtt szerda este Brüsszelben.

Kövér László: Nem akarunk többé áldozatok lenni

Kövér László 20170519

"A nemzeti önbecsülés győzelemre segítése is célja a hungarikumokról szóló törvénynek"

Az Országgyűlés által 2012-ben elfogadott, a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvénnyel a nemzeti kishitűség és a nemzeti önbecsülés történelmi viadalában az utóbbi győzelmét szerették volna elősegíteni - jelentette ki Kövér László házelnök szerdán az Országházban tartott Hungarikumok Klubja rendezvényen.

Deutsch Tamás: Meg kell védeni a kormány által elért eredményeket

Deutsch

Nem lehet tagadni, hogy a migrációs hullám kezdete óta nő a terrorveszély

Meg kell védeni azokat az eredményeket, amelyeket a 2010-es kormányváltás óta elértek - mondta Deutsch Tamás Szendrőben, a nemzeti konzultációval kapcsolatban tartott lakossági fórumon szerdán mintegy száz ember előtt.

Takács Szabolcs: Magyarországról sehova nem fognak bejutni illegális bevándorlók

takacsszabolcs

Észtországban tárgyalt a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára

Finnországban és az Európai Unió július 1-től soros elnökénél, Észtországban tárgyalt kedden és szerdán Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára, és biztosította vendéglátóit arról, hogy Magyarország területéről se Észak-Európába, se máshova nem fog bejutni illegális bevándorló.

Budai Gyula: A több mint másfél millió visszaküldött kérdőív erős felhatalmazást ad

Budai

A miniszter biztos szerint a mostani az utóbbi évek legsikeresebb nemzeti konzultációja

Budai Gyula szerint a több mint másfél millió visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőív erős felhatalmazást jelent, ez az utóbbi évek legsikeresebb nemzeti konzultációja.

A nap képe

uhu

Uhufióka született a veszprémi állatkertben (Fotó: Veszprémi Állatkert)

Bakondi György: A határbiztonság fontos eleme az erős belbiztonságnak

bakondi 20170227

A határbiztonság akkor lehet hatékony, ha az ellenőrzés biztosított

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a határbiztonság fontos eleme az erős belbiztonságnak és a biztonságérzetnek.

Megvédte bajnoki címét a Veszprém

veszprém bajnok

Nagy Lászlóék sorozatban tizedszer végeztek az élen

A Telekom Veszprém 30-27-re kikapott a MOL-Pick Szeged otthonában a férfi kézilabda NB I döntőjének szerdai visszavágóján, de 50-47-es összesítéssel nyert és megvédte címét.

Szydlo: Európának fel kell ébrednie a letargiából

Beata-Szydlo

Lengyelország nem enged semmiféle zsarolásnak az EU részéről

Európának talpra kell állnia, fel kell ébrednie letargiájából - hangsúlyozta Beata Szydlo lengyel kormányfő a szejmben a lengyel nemzetvédelemről szóló vitában, jelezve azt is, hogy kormánya nem enged "semmiféle zsarolásnak az Európai Unió részéről".

Novák Katalin: Jövőre 79 milliárd jut gyermekétkeztetésre

Novák Katalin 20170105

Jelenleg majdnem félmillió gyerek étkezik ingyen

A jövő évi költségvetésben minden eddiginél többet, 79 milliárd forintot fordítanak gyermekétkeztetésre, ez háromszor akkora összeg, mint 2010-ben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Trócsányi László: Vettük a bátorságot megtámadni a kvótarendszert

trócsányi

Az igazságügyi miniszter a Kommerszantnak nyilatkozott

Magyarország Szlovákiával együtt, Lengyelország támogatása mellett vette a bátorságot, hogy az Európai Bíróságon támadja meg a menekültelosztási kvótarendszert, az eljárásban őszre várható az ítélet - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a Kommerszant orosz gazdasági napilap szerdai számában megjelent interjújában.

Ónodi-Szűcs Zoltán: Több mint 13 milliárd forint jut népegészségügyre és alapellátás-fejlesztésre

Ónodi-Szűcs Zoltán 20161210

Pályázatokkal ösztönöznék a az egészség-fejlesztési irodák, illetve a praxisközösségek létrehozását

Összesen 13 milliárd forintra lehet pályázni alapellátás-fejlesztés és népegészségügyi szolgáltatások fejlesztése témakörében - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Rétvári Bence: Nem az ártalomcsökkentésben hiszünk, hanem a szermentes életben

retvari

Emmi: 1,9 milliárd jut fiatalok droghasználatának megelőzésére

Csaknem kétmilliárd forint jut a legveszélyeztetettebb, gyermekotthonban élő fiatalok droghasználatának megelőzésére, visszaszorítására az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Legyen más a szenvedélyed! 2. című projektjének keretében - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) három államtitkára szerdán Budapesten.

Tuzson Bence: A legaljasabb a gyerekek ellen elkövetett terrortámadás

mcr-reuters576x356

A Századvég elemzője szerint a manchesteri tragédia hatással lehet a brit választásokra

A legaljasabb terrortámadás, amikor kifejezetten gyerekek a célpontok és az áldozatok - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.

Tízezer fogyatékos ember kap esélyt az önállóbb életre 2023-ig

Czibere Károly_MTI_lead

A kiváltási programra 77 milliárd forintot fordít a kormány

Tízezer fogyatékossággal élő ember kap esélyt az önállóbb életre 2023-ig azzal, hogy a nagy szociális intézményekből kisebb, családias közösségekbe költözhetnek; a kiváltási programra 77 milliárd forintot fordít a kormány - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Több nyomozás még tart az úgynevezett kamupártok ügyében

főügyészség576x356

A legutóbbi parlamenti választások kampánytámogatásának szabálytalan felhasználása miatt vizsgálódnak az illetékesek

A 2014-es országgyűlési választás kampánytámogatásainak szabálytalan felhasználása miatt jelenleg is több ügyben folyik nyomozás - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerdán.

Migrációkutató: Milliók várnak arra, hogy bejussanak Európába

migránsok 20170403

A hotspotok hiánya komoly fenyegetés

Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint milliós létszámban vannak emberek, akik arra várnak, hogy bejussanak Európába.

Ősszel indul élesben a Segítő kezek program

Számítógépek

Ötezren kaphatnak számítógépet vagy vészjelzésre alkalmas karkötőt

A kétéves kísérleti időszak lezárulta után, idén ősszel indul el a Segítő kezek infokommunikációs program, amely egyszerre szolgálja az idős emberek egészségmegőrzését és biztonságérzetének erősítését - mondta szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa.

Erdélyi egyházi intézmények felújítását támogatja a kormány

soltész miklós 20170508

Soltész Miklós: A szóban forgó épületekben folyó munka nagy mértékben segíti a helyi magyarság megmaradását

A kormány kilencvenöt  millió forinttal támogatja a nagybányai Németh László-líceum leendő épületének felújítását és hétmillió forinttal a katolikus egyház máramarosszigeti közösségi házának felújítását - közölte Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár

A német kormány húsz milliárd eurót költött a menekültügyre

migrans

2016-ban a legnagyobb tételt az elhelyezés, ellátás költsége tette ki

A tartományoknak és helyi önkormányzatoknak szövetségi forrásból juttatott menekültügyi támogatásokról a szövetségi parlament (Bundestag) felkérésére összeállított jelentés szerint tavaly mintegy 20,3 milliárd eurót költöttek a menekültügy forrásigénye a szövetségi költségvetésből. 

Több honlapot blokkoltak az egyiptomi hatóságok

internet kábel lead

Összesen huszonegy oldal vált elérhetetlenné

Több honlapot, köztük az al-Dzsazíra katari hírtelevízió és egy Törökországból sugárzó ellenzéki csatorna oldalát is blokkolták szerda éjjel az egyiptomi hatóságok.

Ferenc pápa a Vatikánban fogadta Trumpot

trump pápa

Az egyházfő félórás magánbeszélgetést folytatott az amerikai elnökkel

Ferenc pápa félórás magánbeszélgetést folytatott szerdán a Vatikánban Donald Trump amerikai elnökkel, és utána a hagyományoknak megfelelően megajándékozták egymást.

Életét vesztette az Iszlám Állam hadügyminisztere

Aleppo

A csecsen származású terroristavezérrel Aleppó környékén végeztek

Az Iszlám Állam terrorszervezet több parancsnoka, köztük a "hadügyminisztere" is életét vesztette a szíriai hadsereg hadműveleteiben Aleppótól keletre - jelentette szerdán a szíriai állami média egy katonai forrásra hivatkozva.

Az etnikai és vallási erőszak megfékezéséről tárgyalnak Madridban

madridi móka

Szijjártó Péter: A keresztény közösségek végveszélyben vannak a Közel-Keleten

A keresztény közösségek, ahogy mások is, szörnyű veszélyben vannak a Közel-Keleten az Iszlám Állam terrorszervezet tevékenysége miatt, amely fel akarja számolni őket - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Etnikai és Vallási Erőszak a Közel-Keleten című nemzetközi konferencián Madridban szerdán.

Oroszország hadereje képes lépést tartani a NATO-val

orosz gépek lead

A védelmi miniszter szerint az orosz rakéták bármilyen pajzson képesek áthatolni

Oroszország az új fegyverzeteknek köszönhetően, a haderő alacsonyabb finanszírozottsága ellenére is képes volt biztosítani a hadászati paritást a NATO-val - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az orosz parlament felsőháza előtt elmondott szerdai beszámolójában.

Szkeptikusan tekintenek az Európai Unió jövőjére a csehek

prágai parlament576x356

A többség nem támogatja az euró bevezetését sem

Szkeptikusan tekintenek az Európai Unió jövőjére a csehek, többségük továbbra is elutasítja az euró bevezetését - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét szerdán hozták nyilvánosságra Prágában.  

Lengyelország nem akarja elfogadni a kvótarendszert

Andrzej-Duda

Andrzej Duda: Aki menedékre szorul, megkapja, de erővel nem lehet betelepíteni embereket

Lengyelország nem egyezik bele és kizártnak tartja, hogy területére kényszerrel telepítsenek olyan embereket, akik nem szándékoznak odamenni - jelentette ki az uniós menekültelosztási kvótáról szólva Andrzej Duda lengyel államfő a PAP hírügynökségnek adott, szerdán közzétett interjúban.

A külföldön nyaralóknak érdemes tájékozódniuk a vámszabályokról

utazás2017_576

Számos szabály vonatkozik az unión belül illetve kívül utazókra

A külföldön nyaralóknak indulás előtt érdemes tájékozódniuk az érvényes vámszabályokról - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője szerdán Röszkén.

Alacsony marad az alapkamat 2019-ig a jegybank alelnöke szerint

Nagy Márton 20160921

"Az inflációs várakozások az erőteljes bérnövekedés ellenére is stabilan alacsonyak"

A jegybanki alapkamat 2019-ig vagy akár tovább is a jelenlegi alacsony szinten maradhat - közölte Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Reuters hírügynökségnek adott interjúban, hangsúlyozva, hogy az inflációs várakozások az erőteljes bérnövekedés ellenére is stabilan alacsonyak.

Egy hét maradt a felügyeleti díj bevallására

lead nébih

Az élelmiszerláncban szereplőknek május 31-ig kell beadniuk a bevallást

Május 31-ig kell beadniuk az élelmiszerláncban szereplőknek a felügyeletidíj-bevallást - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szerdai közleményében.

NGM-államtitkár: A településeket erősíti az új gazdaságfejlesztési rendszer

lead ngm

A kormány megváltoztatta a település- és gazdaságfejlesztési források elérhetőségét és a megvalósítás módját

Alapvetően változtatta meg a kormány a település- és gazdaságfejlesztési források elérhetőségét és a megvalósítás módját a 2007-2013 közötti időszakhoz képest, az új rendszer a településeket és a megyéket erősíti - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerdán Salgótarjánban.

Felfutóban van a buszgyártás

busz 2

Magyar Buszgyártók Szövetsége bízik abban, hogy a belső piacot a magyar gyártók látják majd el

A Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottság (NABB) elfogadta a Volán-társaságok járműbeszerzéseit lebonyolító Volán Buszpark Kft. hároméves tervét, amelyben 1849 új autóbusz vásárlása szerepel, erről a buszgyártók szövetségének elnöke kifejtette: most két gyártó működik Magyarországon, de a lehetőségeket látva, várhatóan két új hazai buszgyártó is belép a piacra.

Zöld szervezetek megtámadták a Paks II környezetvédelmi engedélyét

Paks 20141016

A Greenpeace Magyarország és az Energiaklub a bírósághoz fordult

A Greenpeace Magyarország és az Energiaklub bíróságon támadták meg Paks II környezetvédelmi engedélyét, mert úgy vélik, hogy az atomerőmű a lakosságot és a környezetet is veszélyeztetheti. Ráadásul az engedély számos kérdést nem tisztáz megfelelően, így a nukleáris és radioaktív hulladékok kezelésének sorsát sem - olvasható a szervezetek közös közleményében.

Budapest Folk Fest és Gyereknap a Várkert Bazárban

várkert

Népzenei koncertek, bábszínház és játszóház is várja az érdeklődőket

A Budapest Folk Fest keretében szerdától vasárnapig világ- és népzenei koncertekkel, vasárnap, a gyereknapon pedig játékkerttel és babajátszóval várják a közönséget a Várkert Bazárban. 

Az MNB 2 millió forintra bírságolta az Opimust

opimus

A társaság június 2-ig élhet jogorvoslattal az MNB határozat ellen

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az Opimus Group Nyrt.-re a tájékoztatási kötelezettség megsértése miatt - közölte az Opimus Group Nyrt. szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Öt kötet a közelmúltról

boross péter lead

Történetek az 1945 utáni évtizedekről

Interjúkötetet, naplót, évkönyvet, monográfiát és Mindszenty Józsefnek a Vatikánnal folytatott levelezése angol nyelvű kiadását mutatta be a Veritas Történetkutató Intézet tegnap Budapesten.

A 125 éve született Lajtha Lászlóra emlékeznek

lajthalászló576

Konferenciával, hangversennyel, néptánc bemutatóval emlékeznek a zeneszerzőre

Konferenciával, néptánc bemutatóval, hangversennyel és kiállítással emlékezik a 125 évvel ezelőtt született Lajtha László Kossuth-díjas zeneszerzőre, népzenekutatóra és zenetanárra a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti Tagozata szerdán Budapesten, a Pesti Vigadóban.

Megvannak a Nagy-Szín-Pad! döntősei

nagyszínpad lead

A Mörk, a Lóci Játszik és a Jónás Vera Experiment jutott a fináléba

A Mörk, a Lóci Játszik és a Jónás Vera Experiment jutott be a Nagy-Szín-Pad! negyedik szériájának döntőjébe - jelentették be szerdán reggel a Petőfi Rádió Talpra magyar című adásában.

A Groupama Biztosító kifizette a meghatározható kárösszegeket a veronai baleset érintettjeinek

buszbaleset megemlékezés

Az Emmi a lehető leggyorsabb és legméltányosabb eljárást kérte a társaságoktól

A Groupama Biztosító Zrt. a veronai baleset károsultjai és hozzátartozói számára kifizette a kártérítéseket  azokban az esetekben, ahol meghatározható volt a kárösszegek nagysága és beérkeztek a kiutaláshoz szükséges dokumentumok is - közölte az autóbusz  kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződését kezelő biztosítótársaság szerdán

Tetoválása miatt elküldte hátvédjét a Frankfurt

varela

Varela a vezetőedző tiltása ellenére varratott fel egy mintát, amely begyulladt

Egy tetoválás miatt megvált Guillermo Varelától a labdarúgó Német Kupa döntőjére készülő Eintracht Frankfurt.

Hanga egyre közelebb az NBA-hez

hanga ádám

Ginóbili utódja lehet a Spursnél a magyar kosaras

A Baskonia együttesével kiváló szezont futó Hanga Ádám spanyol lapértesülések szerint nyártól az NBA-ben szereplő San Antonio Spursben folytathatja pályafutását.

Olimpiai bajnokok a jubileumi Nagy Sportágválasztón

nagy_sportagvalaszto_lead

Többek között Imre Géza, Szilágyi Áron és Storcz Botond is ott lesz a rendezvényen - Száznál is több mozgásformát próbálhatnak ki a résztvevők

Száznyolc sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők edzők és szakemberek irányításával pénteken és szombaton a jubileumi, 20. Budapesti Nagy Sportágválasztón a Merkapt Sportközpontban.

Klein Dávid egyedül folytatja útját az Everestre

Klein Dávid 576x356

Suhajda Szilárd rosszul lett, így visszatért az alaptáborba, a jövőben onnan segíti a csapatot

Visszafordult a Mount Everest csúcsmászásán Suhajda Szilárd, így Klein Dávid egyedül folytatja az utat a világ legmagasabb, 8848 méteres hegycsúcsára, amelyet első magyarként hódíthat meg oxigénpalack nélkül.

Elutasították Messi fellebbezését

messi

Az argentin klasszisra kirótt huszonegy hónap börtönbüntetés jogerőre emelkedett, de szinte biztosan felfüggesztik az ítélet végrehajtását

A spanyol legfelsőbb bíróság elutasította Lionel Messi fellebbezését, egyúttal megerősítette az argentin labdarúgóra tavaly adócsalás miatt kirótt 21 hónapos börtönbüntetést, valamint kétmillió (616 millió forint) eurós bírságot.

Húszezer nézőt várnak a vízilabda BL hatos döntőjére

duna aréna

A Duna Arénában a Szolnok és az Eger is medencébe száll a végső győzelemért

Az eddigi jegyeladások alapján 15-20 ezer néző látogat majd ki három nap alatt a Duna Arénába a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjére, amelynek a Szolnok és az Eger révén két magyar szereplője is van.

Az Aranycsapat összekapcsolja a magyar embereket

Id.-Lomnici-Zoltán

Puskás Ferencék visszaadták a magyarok önbecsülését, ezért jelentőségük túlmutat a futballsikereken - hangsúlyozta Lomnici Zoltán

Idősebb Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Emlékév Testület vezetője szerint a legendás futballválogatott nemcsak a sporttörténelem, hanem a magyar történelem részét képezi, ezért is indokolt az április elsején meghirdetett emlékév.

Xavi: Kroos az utódom a középpályán

xavi lead

A nagy rivális Real játékosát dicsérte, de azért a BL-döntőben a Juventusnak szurkol a Barca ikonja

A Barcelona legendás karmestere, Xavi szerint Toni Kroosnak kulcsszerepe van a Real Madrid sikereiben, és a német futballista játékába sokban hasonlít az övére, így ebből a szempontból akár az utódjának is tekinthetjük.

Meghalt Roger Moore

roger moore

Daniel Craig és Pierce Brosnan is lerótta tiszteletét a színészlegenda előtt

Nyolcvankilenc éves korában meghalt Roger Moore brit színész - közölte a brit sajtó kedden a család tájékoztatására hivatkozva.

Külügy: Az amerikai kormány nem ad támogatást a megállapodáshoz CEU-ügyben

ceu576

Washington azt állítja, nincs hatásköre vagy szándéka tárgyalni - New York állam kormányzója készen áll a tárgyalásokra

Az amerikai kormánynak "nincs hatásköre vagy szándéka" tárgyalni Magyarországgal a Közép-európai Egyetem (CEU) vagy más magyarországi egyetemek ügyéről - hangsúlyozta a washingtoni külügyminisztérium kedden kiadott közleményében.  A magyar kormány a megállapodásban érdekelt a CEU ügyében, sajnálatos, hogy ehhez az amerikai szövetségi kormányzattól nem érkezik támogatás - reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke a hírre. New York állam kormányzója, Andrew Cuomo szerdán közleményben jelezte, hogy készen áll a magyar kormánnyal folytatandó tárgyalásokra.

Terrortámadás egy manchesteri koncerten

machester lány

Líbiai származású, manchesteri születésű a gyanúsított - huszonketten meghaltak - az áldozatok többsége tizenéves - az Iszlám Állam magára vállalta a terrorcselekményt+ VIDEÓ

A legfrissebb információk szerint huszonketten meghaltak, ötvenkilencen megsérültek a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel történt robbanásban, Ariana Grande amerikai énekesnő koncertje után. A rendőrség közölte: terrorcselekményként kezeli a történteket. A támadást egy férfi követte el egy nála lévő pokolgéppel, ő maga is meghalt. Az Iszlám Állam jelenkezett elkövetőként. A Scotland Yard megerősíti London védelmét.

Elhunyt Sztálin egyik unokája

sztálin

Alekszandr Burdonszkij orosz színházigazgató 76 éves volt

Burdonszkij Alekszandr Sztálin néven született, de később felvette anyja lánykori nevét, hogy az embereknek ne a néhai szovjet diktátor jusson róla az eszükbe. Éveken át vezette a moszkvai Központi Orosz Katonai Színházat. 

Kövér László: A rendszerváltozás folyamata elevenedik meg Horváth Balázs küzdelmében

kövér lead

Felavatták Veszprémben a rendszerváltás utáni első hazai belügyminiszter emlékművét

Horváth Balázs sorsában és politikai küzdelmeiben megelevenedik a rendszerváltozás folyamata - fogalmazott az Országgyűlés elnöke kedden Veszprémben a rendszerváltás utáni első hazai belügyminiszter emlékművének avatásán.

Trócsányi László: Az eljárási kódexek az állampolgárok érdekeit szolgálják

trócsányi

Az igazságügyi miniszter A Jogrendszer megújulása - A kodifikáció vívmányai című szakmai konferencián szólalt fel Visegrádon

Az új eljárási kódexek megalkotásának célja elsősorban az volt, hogy szolgálják az állampolgárok érdekeit - mondta az igazságügyi miniszter A Jogrendszer megújulása - A kodifikáció vívmányai című szakmai konferencián kedden, Visegrádon. 

Derűlátóan zárta le izraeli és palesztin látogatását Donald Trump

trump

Az elnök az Egyesült Államok egyértelmű támogatásáról biztosította Izraelt

A közel-keleti békét illetően derűlátó beszéddel zárta le izraeli és a palesztin területen tett látogatását Donald Trump amerikai elnök kedden az Izrael Múzeumban. A beszéd azonban semmilyen konkrét lépést nem tartalmazott. 

Putyin: Mindent megteszünk, hogy elkészüljenek a stadionok a vb-re

Putyin

Az orosz államfő Gianni Infantino FIFA-elnökkel találkozott

Oroszország mindent megtesz azért, hogy az összes objektum idejében elkészüljön az idei Konföderációs Kupára és a jövő évi világbajnokságra - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő, amikor kedden Krasznodárban fogadta Gianni Infantinót, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökét.

„Ne higgyétek el a propagandát!”

Lamperth-Mónika

Varju László kis pecójától Lázár miniszter tévedéséig – avagy miképpen nem politizál Lamperth Mónika, Rákospalota jegyzője

Hajdu László (DK), Rákospalota polgármestere szerint jegyzőjét, Lamperth Mónikát alaptalanul vádolják azzal, hogy politizál, ám a tények mást mutatnak. A Fidesz szerint a Gyurcsány-kormány egykori belügyminiszterének már a kinevezése is „pártpolitikai tett volt.”

Taxi 2000 - Frissítünk