cimlap0329

Alvászavarral kezelték a veronai busz sofőrjét

verona lead

Korábban arra is volt példa, hogy a férfi nem vállalt hosszabb utat, mert kontrollra kellett mennie

Alvászavarokkal kezelték annak a magyar diákokat szállító busznak a sofőrjét, amely január végén, Verona közelében a szalagkorlátnak csapódott, és teljesen kiégett. A Velvet információja szerint ezt két hete annak a cégnek a vezetője közölte az áldozatok hozzátartozóival és az őket képviselő ügyvédekkel, aki bérbe adta a buszt a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnak.

Mindszenty József legyőzetve győzött

Mindszenty 20170329

Engedelmességből vette magára a számkivetés nehéz keresztjét, s aggastyánként lett a világban szétszórt magyarság hű pásztora

Százhuszonöt esztendővel ezelőtt, 1892. március 29-én született a Vas vármegyei Csehimindszenten az a Pehm József, akit mi a hitéért, magyarságáért és az elesettekért kiálló, soha meg nem alkuvó Mindszenty József bíboros, hercegprímásként ismerünk. A kommunista koncepciós perben 1949-ben életfogytiglani börtönre ítélt, 1956 után belső, majd külső száműzetésben élő főpásztor 1975-ben hunyt el Bécsben.

Újra bevezethetik a villamosszékes kivégzést Mississippiben

villamosszék

A javasolt változatok élén a mérgező gáz áll, ezt követi a villamosszék, végül a lőfegyveres osztag

Újra bevezethetik a villamosszékes kivégzést Mississippiben, de akár a kivégző osztagos agyonlövést is, miután a tagállam szenátusa kedden elfogadta a változtatást szorgalmazó törvénytervezetet. 

Az al-Kaida szemszögéből írnak esszét szeptember 11-ről amerikai diákok

egyetem

Az egyetem kommunikációs igazgatója szerint a feladatnak semmi szín alatt nem az a célja, hogy kisebbítse a történtek tragédiáját

Az iowai állami egyetemen a hallgatóknak az al-Kaida terrorszervezet szemszögéből kell esszét írniuk a 2001. szeptember 11-ei merényletekről. 

„Alaptalanok a migránsok határon való bántalmazásáról szóló híresztelések”

Bizottság tábla 576

Ülésezett a honvédelmi és rendészeti bizottság

Alaptalanok, hazugságok azok a híresztelések, amelyek szerint migránsokat bántalmaztak a szerb-magyar határon magyar katonák és rendőrök - mondta Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke a testület keddi ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor: Közeledünk az ésszerű migrációs politikához

orbán visegrádi

A visegrádi négyek találkozóján a migráció mellett a közös gazdaságfejlesztés kérdései kerültek napirendre

Orbán Viktor miniszterelnök szerint "közeledünk Európában az ésszerű migrációs politikához és intézkedésekhez". A kormányfő erről kedden beszélt a visegrádi tagállamok (V4) kormányfői találkozója utáni sajtótájékoztatón, Varsóban.

Máris összebalhéztak a baloldalon

Juhász Péter 20170317

A Momentum elutasítja Juhászt

Csupán reggel jelent meg az interjú az Indexen Juhász Péterrel, az Együtt elnökével, amelyben azt ajánlja, legyen egy új pólus, induljanak közös listán a 2010 előtti világot elutasító pártok. Két-három óra alatt azonban ki is derült, hogy ebből az elképzelésből nem sok valósul meg. A Momentum és az LMP elutasította az összefogás ötletét, egyedül a Párbeszéd nyitott a stratégiára.

Trump visszavonja a klímaegyezményt

Trump 20170301

Az elnök az EPA épületében írta alá a rendeletet

Donald Trump amerikai elnök kedden aláírta az előző elnök, Barack Obama által hozott környezetvédelmi intézkedéseket eltörlő elnöki rendeletet.

A nap képe

koalaiszik

Egy ausztrál farmer speciális itatókat fejlesztett ki a koalák számára a Sydney-i Egyetemmel együttműködésben. A koalák normálisan az eukaliptuszlevelekből szerzik be szükséges folyadékot, ám a klímaváltozás miatt a levelek kevesebb vizet tartalmaznak. NTD/University of Sydney

Egy „büntető Brexit” mindenkinek fájna

Brexit

Weber: Túl szűk a kétéves időkeret a jövőbeli kapcsolatok rendezésére

Mindkét félnek ártana, ha az Európai Unió "megbüntetné" az Egyesült Királyságot a kilépés miatt, senkinek nem érdeke a "kemény Brexit", azaz, hogy a szigetország a belső piacról is kivonuljon szabadkereskedelmi egyezmény nélkül - mondta London polgármestere kedden Brüsszelben.

Megkezdődhetnek az újabb skót függetlenségi népszavazás előkészületei

lead skócia

A skót parlament megadata a felhatalmazást Sturgeonnek

A várakozásoknak megfelelően felhatalmazta kedden a skót parlament Nicola Sturgeon skót kormányfőt az újabb skóciai függetlenségi népszavazás előkészületeinek megkezdésére.

Brüsszel megállítása lesz a nemzeti konzultáció fő üzenete

állítsuk576

A kérdőíveket május 20-ig lehet visszaküldeni

A héten induló nemzeti konzultáció fő üzenete az lesz, hogy "Brüsszelt meg kell állítani" - derült ki a kormány Facebook-oldalán kedden délután megjelent megjegyzésből. 

Demszky több kérdésben is "lebukott"

Bánki Erik 20160416

Kiderült, a DBR Metro Projekt Kft. Demszky Gábor közvetlen irányításával működött - mutatott rá Bánki Erik

Demszky Gábor volt főpolgármester több kérdésben is "lebukott" a 4-es metró beruházása ügyében - mondta az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke a testület keddi ülését követően.

A strasbourgi döntés alapjaiban ássa alá a migráció megállítását célzó magyar intézkedéseket

migrációkutató

Völner Pál: Az ország felülvizsgálati kérelemmel fordul az úgynevezett nagykamarához

A kormánynak komoly politikai és jogi lépéseket kell tennie, hogy kivédje a magyar határzár ügyében hozott strasbourgi bírósági döntés negatív hatásait - olvasható a Migrációkutató Intézet elemzésének összefoglalójában. Hozzáteszik: a magyar határzár ügyében hozott strasbourgi döntés alapjaiban ássa alá az Európa felé irányuló irreguláris migráció megállítása érdekében tett magyar intézkedéseket.

Csépe Valéria: A köznevelés tartalmi megújításának fókuszában a gyermek áll

csépe

„Meg kell tanítanunk a gyermekeinket dinamikusan, konstruktívan, kritikusan gondolkodni”

A köznevelés tartalmi megújításának fókuszában a gyermek áll -  hangoztatta a területért felelős miniszteri biztos kedden Pécsett.

Emmi: Több külföldi egyetem törvénytelenül működik Magyarországon

Egyetemi felvételi 576 illusztráció

Szigorodni fognak a törvények

Több külföldi felsőoktatási intézmény magyarországi működésével összefüggésben tárt fel szabálytalanságot és törvénytelenséget az Oktatási Hivatal - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel. Jelezték: szigorítják a törvényeket és unión kívüli egyetem csak nemzetközi egyezmény alapján folytathat majd képzést. 

Az ügyészi perbeszéddel folytatódott Vizoviczki-ügy

Bíróság

Az ügyészség szerint triviális a történeti tényállás

Az ügyész perbeszédével folytatódott a költségvetési csalással vádolt Vizoviczki László és társai ellen indult büntetőper kedd délután a Fővárosi Törvényszéken.

Harrach Péter: Jól működik a Fidesz-KDNP szövetség

harrach 20170213

„A többi párt köreiben kormányképes erő alig jelenik meg”

Jól működik a Fidesz-KDNP szövetség - jelentette ki Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője kedden Miskolcon, sajtótájékoztatón, hozzátéve, ugyanakkor nem jó látni a magyar politikai életben, hogy a "többi párt köreiben kormányképes erő alig jelenik meg".

Benyújtotta az NGM a reklámadóról szóló törvény módosítását

paragrafusok

A kormány nem kér visszamenőlegesen közterhet az eddig reklámadó-mentes kisvállalkozóktól

A nemzetgazdasági tárca kedden benyújtotta a parlamentnek a reklámadó-törvényt módosító javaslatát. A kormány a brüsszeli döntés ellenére sem kér el visszamenőlegesen semmilyen közterhet az eddig reklámadó-mentességben részesült kisvállalkozóktól - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.

Idén is emelik a béreket az élelmiszerláncoknál

bolt

Munkaerőt viszont nem mindenhol keresnek

Idén is emelik a munkabéreket az élelmiszerláncok, munkaerőt viszont nem mindenhol keresnek az MTI-nek nyilatkozó cégek tájékoztatása szerint.

A Fidesz-frakció lezártnak tekinti a választási jogszabályokkal kapcsolatos vitát

Kósa Lajos 20160809

A határidőig az MSZP elutasította, hogy a tervezetet támogassa, a többi frakció pedig vissza sem jelzett

A Fidesz frakciója lezártnak tekinti a választási jogszabályokkal kapcsolatos vitát, miután közlése szerint az ellenzéki pártokkal nem lehetett egyezségre jutni a választási eljárási és kampányfinanszírozási jogszabályok módosításáról.

Tuzson Bence: Egy kormány akkor lehet sikeres, ha álláspontját az emberek véleményére alapozza

Tuzson Bence 20161224

A nemzeti konzultáció ívei még a héten megérkeznek az emberekhez

Egy kormány akkor lehet sikeres, ha az álláspontját az emberek véleményére alapozza - jelentette ki Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna keddi műsorában a nemzeti konzultációról beszélve.

Bánki Erik: A hét végéig minden uniós pályázatot kiírnak

bánki erik

Magyarország a régióban a legsikeresebb lett az uniós támogatások lehívásában - hangsúlyozta az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke

A hét végéig minden uniós pályázatot kiírnak, 2020-ig mintegy 9 ezer milliárd forintot kap EU-forrásokból az ország, nagyjából 3 ezer milliárd forintot pedig az állami költségvetésből tesz hozzá a kormány - mondta Bánki Erik (Fidesz), az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden. 

Gyermekkórházakat támogatott a Katolikus Karitász

Karitász lead

Bútorok és kórházi készülékek érkeztek Kárpoátaljára

Az Ungvári Gyermekkórháznak kórtermi bútorokat, a Munkácsi Megyei Gyermekkórház onkológiai részlegének infúziószabályozó készüléket adott át kedden Kárpátalján a Katolikus Karitász.

Döntő szavazást tartanak Montenegró NATO-tagságáról

Nato-Montenegro576

Az amerikai szenátusban mindössze ketten tiltakoztak a lépés ellen

A korábbi két elutasító szavazás után az Egyesült Államok szenátusa hétfőn este elsöprő többséggel, 97:2 arányban megszavazta, hogy döntő szavazást tartson még e héten Montenegró NATO-tagságáról.

Egyelőre marad a német családi pótlék szabályozás

euró 20161228

Berlin most nem csökkenti az uniós bevándorlók máshol élő gyermekei után járó családi pótlékot

Németországban a szociáldemokrata párt (SPD) ellenállása miatt egyelőre levették a kormány napirendjéről az uniós társállamokból érkező munkavállalók nem Németországban élő gyermekei után járó családi pótlék csökkentésének ügyét - jelentették kedden német hírportálok.

Putyin: Moszkva, Teherán és Ankara hozzájárult a szíriai rendezéshez

putyin-rohani576

Az orosz elnök iráni kollégájával tárgyalt

Oroszország, Irán és Törökország kezesként való fellépése az asztanai tárgyalásokon jelentősen hozzájárult a szíriai politikai rendezés előmozdításához - hangsúlyozta Vlagyimir Putyin orosz elnök az iráni hivatali partnerével, Haszan Róhánival folytatott keddi moszkvai tárgyalásai után.

Két tűz között a menekülő civilek

moszul

Nyugat-Moszulban a városlakók csapdába estek az Iszlám Állam és az iraki sereg között

Tovább dúl az Iszlám Állam utolsó moszuli állásainak ostroma, a menekülni próbáló civileket a terrorszervezet mesterlövészei agyonlövik, de az iraki erők offenzívájának is rengeteg civil áldozata van. Az Amnesty International beszámolója szerint az Egyesült Államok légicsapásai is rengeteg civil életét oltották ki.

Őrizetbe vették a tálibok egyik feltételezett volt parancsnokát Németországban

tálibok lead

A férfi önként szakított alakulatával

Őrizetbe vették Németországban az afganisztáni iszlamista tálibok egyik harci alakulatának feltételezett volt parancsnokát - közölte a német szövetségi ügyészség Karlsruhéban.

Európai Bíróság: Érvényben maradnak az orosz vállalatokkal szembeni szankciók

lead európai bíróság

A Rosznyefty korábban a brit legfelsőbb bíróságon keresztül fellebbezett az intézkedések ellen

Érvényesek azok a korlátozások, amelyeket bizonyos orosz vállalatokkal, köztük a Rosznyefty olajtársasággal szemben rendelt el az Európai Unió az Oroszország ellen Ukrajna destabilizálása miatt bevezetett szankciók részeként - mondta ki keddi ítéletében az Európai Bíróság.  

Litvánia is nemet mond a kvótára

litvánia

A miniszterelnök szerint az Európai Unió által előírt számok irreálisak

Litvániának nem áll szándékában mindenáron teljesíteni az Európai Unió által előírt kvótát a közel-keleti migránsok befogadásában - jelentette ki Saulius Skvernelis litván miniszterelnök kedden Vilniusban a helyi közszolgálati rádiónak nyilatkozva. Kedden Ausztria is jelezte: az illegális bevándorlók befogadásával már teljesítették a kvótát, így nem kívánnak több menekültet átvenni Görögországtól és Olaszországtól. 

Avramopulosz: A migrációs válság globális, nem pedig európai kihívás

Dimitrisz-Avramopulosz

Az Európai Bizottság biztosa Pintér Sándor belügyminiszterrel és Trócsányi László igazságügyi miniszterrel tárgyalt Budapesten

A migráció és a biztonság ma már nem európai, hanem globális kihívásnak tekinthető és egyetlen ország sem tud egyedül megküzdeni ezekkel a kérdésekkel - erről Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztosa beszélt keddi sajtótájékoztatóján Budapesten, miután megbeszélést folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel, valamint Trócsányi László igazságügyi miniszterrel.  

Trump felesége és fia is a Fehér Házba költözik

Donald-Melania-Trump576x356

Melania és Barron Trump New Yorkban várták meg a tanév végét

Melania Trump - Donald Trump amerikai elnök felesége - és fiuk, Barron ősztől a Fehér Házban élnek - adta hírül kedden a Fehér Ház.

Elrendelte Arszenyij Jacenyuk letartóztatását egy orosz bíróság

Jacenjuk

Emberölés és fegyveres banditizmus a vád

Fegyveres banditizmus és szándékos emberölés gyanúja miatt távollétében elrendelte hétfőn Arszenyij Jacenyuk volt ukrán miniszterelnök letartóztatását a jesszentuki városi bíróság.

7,5 milliárd útfelújításra Veszprémben

utfelujitas

A felújítások őszre készülnek el

Mintegy 7,5 milliárd forintot fordítanak a Veszprém megyei utak fejlesztésére, az összegből közel 70 kilométernyi útszakasz újulhat meg - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára keddi, veszprémi sajtótájékoztatóján.

Megindulhat a magyar húsexport a Fülöp-szigetekre

szijjártó

Szijjártó Péter szerint a húsexport megindulása jelentős lökést fog adni a Fülöp-szigetekre irányuló magyar agrárexportnak

Hosszas tárgyalások után három magyar cég megkapta az engedélyt, hogy megkezdje a magyar hús exportját a Fülöp-szigetekre - jelentette be kedden egy manilai üzleti fórumon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Megkezdte az élelmiszerláncok ellenőrzését a Nébih

Húsvét sonka razzzia lead

A húsvét kapcsán kiemelt figyelmet kapnak többek között a húskészítmények és az édesipari termékek is

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, az egész országra kiterjedő ellenőrzés március 20. és április 17. között zajlik - közölte a Földművelésügyi Minisztérium kedden.

Súlyos pénzbüntetést kapott a Tesco

Tesco logó

Csalás miatt fizethet a nagy-britanniai székhelyű multicég

Csaknem 130 millió font pénzbírságot fizet a Tesco a három évvel ezelőtt kipattant könyvelési botrány miatt.

A monetáris tanács szükség esetén kész a kondíciók lazítására

MNB

Nem változott az alapkamat

A monetáris tanács figyelemmel kíséri a monetáris kondíciók alakulását és a piaci fejleményeket, amennyiben az infláció tartósan elmarad az inflációs céltól, a tanács kész a monetáris kondíciók további lazítására nem-hagyományos, célzott eszközök alkalmazásával - közölte a jegybank kedden.

Tudatos adózásra tanítják a diákokat

Tanitasi_ora

Vállalkozási ismereteket is oktatnak a fiataloknak az adótanácsadók egyesületének önkéntesei

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének önkéntesei november óta 90 előadást tartottak több mint 2000 fiatalnak a szervezet 2016 őszén elindított, "A jövő tudatos adózói" társadalmi-felelősségvállalási programjának keretében - közölte az egyesület kedden

V. Németh Zsolt: A lakosság szemléletformálása a kulcs a légszennyezettség elleni küzdelemben

v németh zsolt lead

Kivezetnék a lignitet a háztartásokban használható tüzelőanyagok köréből

A légszennyezettség ellen a lakosság szemléletformálásával lehet a leghatékonyabban fellépni, ugyanis a kisméretű szálló por (PM10) kibocsátásának közel 70 százaléka, a még ennél is veszélyesebb PM2,5 részecske kibocsátásának 85 százaléka a háztartásokhoz köthető - mondta a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsági ülésén kedden Budapesten.

Érdemes havonta ellenőrizni a köztartozásmentes adatbázis feltételeit

NAV lead

A NAV honlapján található nyilvános lista minden hónap 10-én frissül

Ahhoz, hogy valaki folyamatosan szerepeljen a köztartozásmentes adózói adatbázisban (KOMA), az adókötelezettségeket határidőben teljesítenie kell. Érdemes időről időre ellenőrizni, hogy nincs-e valamilyen elmaradás, ami kizárja a tagságot - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal keddi közleményében.

Nagyobb árbevételre, de kisebb profitra számítanak a magyarországi nagyvállalatok

nagyvállalat 20151016

A cégek 60 százaléka nem tervez exportálni idén

A belföldi kereskedelem élénkülése nyomán nagyobb árbevételre de kisebb profitra számítanak idén a magyarországi nagyvállalatok - derült ki a K&H nagyvállalati növekedési index kutatásból, amelyhez 550, évi 2 milliárd forintot meghaladó árbevételű céget kérdeztek meg tavaly az utolsó negyedévben.

Újraindítottak két, a lakosság kérésére leállított reaktort Japánban

Fukusima

A bírósági döntés az ötödik atomreaktor újraindítását rendeli el a fukisimai baleset óta

Újraindulhat két atomreaktor Japánban egy felsőbíróság keddi döntése alapján, amely egy tavaly márciusi, alacsonyabb fokú bírósági döntést helyez hatályon kívül.

Ismét életfogytiglant kapott Carlos, a Sakál

carlos

Ezzel együtt már háromszoros életfogytiglani büntetés vár a 67 éves terroristára

Újabb életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte kedden a párizsi különleges, terrorcselekményekkel foglalkozó törvényszék a Carlos, a Sakál néven ismertté vált elítélt terroristát egy 1974-ben elkövetett kézigránátos támadásért.

Irtózatos erővel csapott le az orkán Ausztráliára

debbie lead

A meteorológiai szolgálat időben kiadta a figyelmeztetést

Emberemlékezet óta a legpusztítóbb vihar csapott le kedden Ausztráliára, a széllökések elérik az óránkénti 250 kilométeres sebességet.

Izrael lesz az Art Market Budapest idei díszvendége

artmarket576

A rendezvényen mintegy száz magyar és külföldi galéria, intézmény és művészeti projekt vesz részt

Izrael lesz az Art Market Budapest (AMB) idei díszvendége - közölte keddi tel-avivi sajtótájékoztatóján Ledényi Attila, a kortárs képzőművészeti vásár alapító-igazgatója. 

Átadták az idei Artisjus-díjakat

artisjus

Az év kiemelkedő szerzőit kilenc zenei és öt irodalmi kategóriában díjazták

A könnyűzenei kategóriákban László Attila, Likó Marcell, Dévényi Ádám (posztumusz), a komolyzenében Eötvös Péter és Tornyai Péter, a magyarnóta-szerzők közül Szirmai László vehette át az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület idei díjait kedden Budapesten. Az év könnyűzenei produkciójának a Dalfutárt választották, míg a dalszerzői életműdíjat Binder Károly kapta.

Az új filmtámogatási rendszer kiállta az idő próbáját

karasmonikalead

Karas Monika kiemelte: filmes tartalmak előállításának támogatására 2011 óta több mint 8,8 milliárd forint jutott

Az új filmtámogatási rendszer kiállta az idő próbáját - hangsúlyozta az Országgyűlés Kulturális bizottságának keddi ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.

Karmesterversenyt rendez a Filharmónia Magyarország

zenekar576

Május 1-jéig lehet nevezni

Solti György nevét viselő nemzetközi karmesterversenyt rendez a Filharmónia Magyarország októbertől decemberig, a megmérettetésre május 1-jéig jelentkezhetnek az 1979. január 1. után született karmesterek.

Új albumon dolgozik Paul McCartney

mccartney

A Beatles egykori zenésze 2013 óta nem adott ki lemezt

Paul McCartney új albumon dolgozik Greg Kurstin amerikai producerrel, aki világsikerhez segítette Adele brit énekesnőt.

Újra látható Leonardo da Vinci legtitokzatosabb alkotása

leoardolead

A Háromkirályok imádása hat év restaurálás után tekinthető meg a firenzei Uffizi Képtárban

Leonardo da Vinci a firenzei San Donato a Scopeto kolostor oltárához készítette a fára festett olajképet, amelyet félbehagyott 1482-ben, amikor a milánói udvarba költözött. Az alkotás a Mediciek kezébe került, akiknek magángyűjteménye szolgáltatta később az Uffizi Képtár alapját. A kolostorba végül Filippo Lippi festménye került, amelyet ma az Uffiziben láthatnak az érdeklődők, hétfő óta újra Da Vinci fiatalkori remekművének társaságában.

Négymeccses eltiltást kapott Messi

messi

Csak a selejtezősorozat utolsó fordulójában térhet vissza az argentin klasszis

A FIFA négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Lionel Messit, amiért a játékos a Chile elleni március 23-i vb-selejtezőn megsértette Emerson Augusto de Carvalho partjelzőt.

A franciák több ászukat is kénytelenek nélkülözni a Davis Kupa negyeddöntőjében

francia daviskupa

A spanyol csapatból Nadal is kihagyja a találkozót

Legjobbjaik nélkül állnak ki a franciák a tenisz Davis Kupa jövő hétvégi negyeddöntőjére, melyben spanyol részről Rafael Nadal sem lép pályára.

Rummenigge: A FIFA nem gondolta át kellően a vb-létszámbővítést

rummenigge

A kluboknak nem tetszik, hogy még több játékosukat kellene elengedniük a válogatottakba

Karl-Heinz Rummenigge szerint meggondolatlan volt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése arról, hogy 2026-ban már 48 csapat vehet részt a világbajnokságon, az általa képviselt európai klubokat tömörítő szervezet (ECA) pedig lépéseket tervez.

Megalakult a Nemzetközi Teqball Szövetség

teqball

A magyar fejlesztésű sportág olimpiai babérokra tör

Megalakult a Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ), amely a magyar találmányra épülő sportág érdekeit hivatott szolgálni - jelentették be kedden budapesti sajtótájékoztatón.

Rekordösszegért igazolhat Madridba Eden Hazard

hazard lead

B-tervként a Monacóból erősítene a Királyi Gárda

Egybehangzó brit sajtóértesülések szerint a Real Madrid nyáron mindenképpen szeretné szerződtetni a Chelsea labdarúgóját, Eden Hazard-t.  

Közel négymillió forintért kelt el a Pelé által aláírt matricás album

pelematricasalbum

A ritka kiadványt egy Olaszországban élő gyűjtő szerezte meg

Tizenkétezer eurós (3,7 millió forint) rekordáron kelt el egy Pelé aláírásaival ellátott futballmatrica-album.

Berki már most Tokióra fókuszál

berki

A következő olimpián ismét aranyérmet nyerne az UTE tornásza

Mindent a 2020-as tokiói olimpiának rendel alá Berki Krisztián, aki a hétvégén Dohában nyert torna világkupaversenyt.

Beutazhat Kadhafi lánya az unióba

ÁisaKadhafi576

Az EU bírósága eltörölte a beutazási tilalmat

Megsemmisítette a Moammer Kadhafi megbuktatott líbiai vezető lánya ellen korábban elrendelt uniós beutazási tilalmat keddi ítéletében az Európai Unió Bírósága.

Kilencvenegyre nőtt a halálos áldozatok száma Peruban

áradás576

Folytatódnak az áradások

Kilencvenegyre nőtt a halálos áldozatok száma Peruban az ország északi régióját, Piurát sújtó áradások következtében a Nemzeti Vészhelyzet Műveleti Központjának (COEN) legfrissebb jelentése szerint, melyet közép-európai idő szerint kedden tettek közzé Limában.

Fokozódik a pollenhelyzet

pollen

Egyre magasabb a nyír pollenének koncentrációja

Az elkövetkező napokban várhatóan országszerte fokozódik a nyír pollenszórása, a déli, délnyugati országrészben a koncentrációja már a magas szintet is elérheti - tette közzé az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.

Hollik István: A Soros által finanszírozott civil szervezeteket nem érdekli a magyar emberek véleménye

hollik

A Fidesz és a KDNP szerint a nemzetállamokat kell megerősíteni

A Nyílt Társadalom Alapítvány szerint nem az embereket kell megkérdezni, hanem a migránsokat kell megvédeni a magyar emberekkel szembe - jelentette ki a kormánypártok véleményét összegezve Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő egy, az Indexen megjelent interjúra reagálva. 

Újra Lovász Lászlót javasolja elnöknek az MTA Jelölőbizottsága

lovasz

A legfontosabb tisztségekben nem várható személyi változás

Az elnöki posztra Lovász Lászlót, a főtitkári tisztségre Török Ádámot, főtitkárhelyettesnek pedig Barnabás Beáta Máriát javasolja ismét a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Jelölőbizottsága - közölte a szervezet hétfőn.

Angliában koncertezik a Cimbaliband

cimbaliband576

Angol és magyar közönségnek is ad elő a világzenei formáció

Angliában ad négy koncertet a Cimbaliband a hét második felében. A népszerű világzenei formáció március 30. és április 2. között lép fel, és több dalt előad új, Balkán Projekt című műsorából, amelynek bemutatója április 9-én lesz a gödöllői Művészetek Házában.

Kezdődik a nemzeti konzultáció

Dömötör Csaba 20170220

A kormány a magyar emberek támogatását kéri

 Indul a nemzeti konzultáció, a kormány ahhoz kéri a magyar emberek támogatását, hogy "meg tudjuk védeni határainkat és meggátoljuk a betelepítést" - jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, a kérdőívek a jövő hét második felétől érkeznek a postaládákba.

Taxi 2000 - Frissítünk