Ajánló

MH

A nyomtatott újság legfontosabb hírei:

• Lassan megkezdődik a feleltetés, mindenütt tanulásra szólítanak az iskolacsengők
• Gyurcsány nem a kampányt, a jövőt fürkészi
• Mintegy százezer a külföldre ingázók száma
• Tisztújítás és szankciók
• Javult hazánk németországi megítélése Kövér szerint
• A német támadás után hat vérzivataros év érkezett
• Hosszú Katinka és Gyurta Dániel világcsúcsa

Navracsics: A II. világháború a legborzalmasabb pusztítást hozta Európára

Navracsics

A világégés kitörésének kezdetéről emlékeztek meg Budapesten

A második világháború a legborzalmasabb pusztítást hozta Európára, az európai kultúrára - mondta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Megkezdődött a 2014/2015-ös tanév

suli

Első osztályos diák ásít a budapesti Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolában.

Nagy teher az iskolatáska

tanszerek576x356

Adományvonal létesült a nehéz sorsú gyerekek beiskolázásának támogatására

Az iskoláskorú gyermeket nevelő magyar családok csaknem egyötöde számára vállalhatatlanul nagy anyagi terhet, 50 százalékuk számára pedig jelentős, nehezen megoldható kiadást jelent a szeptemberi iskolakezdés - hangzott el az Ökumenikus Segélyszervezet hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

Napi Aktuális ajánló

Néveri Igor_lead

Tarlós István lesz a Napi Aktuális vendége hétfő este

Elkezdődtek a devizaperek, szeptemberig tart a nagyüzem. Egy ország legyen büszke a fővárosára, Tarlós István lesz a Napi Aktuális vendége este 19:55-kor.

Tarlós: A vonzó főváros pénzbe kerül

Tarlós576x356

A főpolgármester 3-as metró rekonstrukciójára uniós forrásokat is szeretne

A közlekedés fejlesztésének folytatását, a Margitsziget és az Állatkert programot, a Lánchíd felújítását kezelné prioritásként Tarlós István újraválasztása esetén; összességében a 2030-ig szóló fejlesztési koncepcióból kíván minél több célt megvalósítani - erről a főpolgármester a Napi Gazdaságnak adott, hétfőn megjelent interjújában beszélt.

Mától csak sárga taxikkal lehet utazni

Sárga taxi

Működési feltétel a légkondi és a bankkártyás fizetés megléte is

Mától csak sárga taxival lehet utazni Budapesten. Az új  taxirendelet egy évvel ezelőtti bevezetése után minden taxisnak meg kellett újítania engedélyét, annak egyik feltétele volt a jármű sárgára színezése.

Párhuzamos tanévet indít az MSZP

hillertóbiás576x356

A "gondolkodás iskoláját" nyitják meg az "engedelmesség iskolájával" szemben

Párhuzamos tanévet indít az MSZP: a szeptember 1-jével indult "engedelmesség iskolájával" szemben "a gondolkodás iskoláját" indítja el a jövő héten - jelentette be Hiller István hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A fővárosban és tizenegy megyében sok esőre kell számítani

Vihar 2

Óránkénti 60-70 kilométeres széllökés is várható

Két nyugati megyében másod-, kilenc megyében és a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható jelentős mennyiségű csapadék, illetve a felhőszakadás veszélye miatt hétfőn. Országosan 20 fok körüli hőmérséklet várható.

Ismét csökkent az áram ára

áram576x356

Mától 5,7 százalékkal fizetünk kevesebbet

A múlt év őszihez képest 5,7 százalékkal kevesebbe kerül az áram hétfőtől, miután a rezsicsökkentésről februárban hozott törvény erre vonatkozó szabálya vasárnap hatályba lépett.

A KMKSZ tiltakozik, amiért nem lesz magyar választási körzet

KMKSZlogo576x356

A körzet kialakítása egy magyar képviselő bejutását jelentené a 450 fős törvényhozásba

Az ukrán Központi Választási Bizottság (CVK) augusztus 27-én kijelölte az október 26-ra kitűzött előre hozott parlamenti választások egyéni választási körzeteinek határait, változatlanul hagyva a kárpátaljai tömbmagyarságot több körzetre osztó, magyar képviselő parlamentbe juttatását ellehetetlenítő korábbi körzethatárokat.

Elindult az új évad az Operaházban

Opera

A világhírű intézmény idén 130 éves

Ókovács Szilveszter főigazgató szerint az ország első színházaként, az Erkel Színházzal együtt immár két épületben teljes odaadással és a legmagasabb szakmai színvonalon kell szolgálniuk a közönséget.

Putyin: Új államot kell létrehozni Ukrajna délkeleti részén

Putyinszemlél576x356

Szóvivője szerint az elnök nem beszélt Novorosszija önállóságáról

Oroszország nem nézheti tétlenül, ha emberekre lőnek Ukrajnában - mondta Vlagyimir Putyin orosz államfő vasárnap az orosz állami tévécsatornának adott interjúban, amelyben leszögezte: Ukrajna délkeleti részén új államot kell létrehozni.

Disznófejes molinóval bírálták az UEFA-t, fegyelmi lett belőle

Legia fans lead

Az Európa Labdarúgó-szövetséget bíráló szurkolói transzparens miatt bírságolhatják meg a Legiát

Fegyelmi eljárást indított az Európai Labdarúgó Szövetség a Legia Warsawa ellen, mert drukkerei a kazah Aktobe elleni Európa Liga-selejtező hazai összecsapásán egy olyan transzparenst   mutattak be, amelyben az UEFA címerének közepén egy disznó volt látható, alá pedig azt a szlogent írták ki, hogy "a futball nem számít, csak a pénz".

Steinmeier: Oroszország szárazföldi összeköttetést akar a Krímmel

Frank-Walter Steinmeier576x356

A politikus elítéli a félsziget annektálását is

A német külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy Oroszország szárazföldi összeköttetést akar teremteni az általa bekebelezett Krím félszigettel Délkelet-Ukrajnában.

"Ukrajnának fegyver kell, nem embargó!"

harcosok576x356

Az elemzők szerint Kijevnek nincsenek eszközei a fegyveres konfliktus megoldására

Ukrajnának fegyverekre van szüksége a Nyugattól, nem az orosz kaviárra és briliánsokra kivetendő embargóra - fejtette ki véleményét a hét végén Volodimir Feszenko ukrán politológus Petro Porosenko ukrán elnök brüsszeli tárgyalásait értékelve.

Fatvában ítélték el az Iszlám Államhoz csatlakozókat brit muszlim vezetők

IÁ

Cameron intézkedni akar az IÁ-joz csatlakozók ellen

Vallási ítéletben - fatvában - minősítették "eretneknek" a brit muszlim közösség legmagasabb rangú imámjai és tudósai azokat a brit muszlimokat, akik csatlakoztak a Szíriában és Irakban előretörő, Iszlám Állam nevű szélsőséges milíciához.

Együtt-PM: Orwelli jövőt idéz az oktatás

szelényi zsuzsa576x356

"Magyarországon a gyerek van az iskoláért és nem fordítva"

Az Együtt-PM szerint ma Magyarországon a gyerek van az iskoláért és nem fordítva, példátlanul centralizált az oktatási rendszer, amely ijesztő "orwelli" jövőt idéz elénk.

Hévíz-Balaton Airport: kudarcba torkollt a slendrián értékesítés

sarmellek

Eltűnt a reptér felszámolásáért felelős képviselő

„A nyertes pályázó az adásvételi szerződésben foglalt fizetési feltételeknek nem tett eleget, ezért az eladó képviseletében eljáró felszámoló az adásvételi szerződéstől elállt” – közölte megkeresésünkre a sármelléki (Hévíz–Balaton Airport) reptér bizonyos vagyonelemeinek eladására kiírt, ezek szerint félresikerült eladása kapcsán Weintraut József, a felszámolást végző Vectigalis Zrt. igazgatója.

Helyreigazítás

Írás

„Épülhet-e jövőegyetem a Dunakanyar szívében?”

A Magyar Hírlap 2014. augusztus 8-i számában, valamint ugyanekkor a Magyar Hírlap online felületén is megjelent az „Épülhet-e jövőegyetem a Dunakanyar szívében?” című, a Newman Intézet Sajtóirodája által jegyzett cikk, amely számos ponton meglapozatlan és valótlan állításokat tartalmaz.


Erzsébet program 330x247