Ajánló

MH

A nyomtatott újság legfontosabb hírei:

• Nem hagyják magára Navracsics Tibort
• Újjáépítették a baloldal volt fellegvárát
• Apadnak a folyók, levonulóban az ár.
• Gazdaságunk várakozás fölött teljesít

Széles Gábor: Komoly előrelépést tett a médiacsoportom

Echo Tv születésnap

Az Echo Tv kilencedik születésnapját ünnepelte

„Nagyon komoly előrelépést tett a médiacsoportom az elmúlt évben” – jelentette ki Széles Gábor, lapunk és az Echo Tv tulajdonosa a televíziócsatorna kilencedik születésnapja alkalmából tartott ünnepségen.

A nap képe

SKÓT SZAVAZÁS NAGY

Nemet mondtak a skótok az önállóságra  (Fotó: Reuters)

A magyar kormány kapta meg az Európai Nagycsaládosok Szövetségének díját

Erzsébet-tábor

Az Erzsébet-program létrehozását jutalmazták

Az Erzsébet-program létrehozásáért a magyar kormány elnyerte az Európai Nagycsaládosok Szövetségének díját, amelyet Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-és ifjúságügyért felelős államtitkára vett át szombaton az Európai Nagycsaládosok Szövetségének konferenciáján a portugáliai Cascais városában.

Átadták Ady Endre felújított szülőházát

ady-ház576x356

Családi erekléyk is láthatóak az emlékmúzeumban

Átadták Ady Endre felújított szülőházát, valamint az 1877 és 1919 között élt költő személyes tárgyait és családi ereklyéit őrző emlékmúzeumot szombaton a romániai Érmindszenten.

Ma van a Színházak éjszakája

színházimaszk576x356

Déltől hajnalig pillanthatunk be Thália templomainak különös világába

Ma van a Színházak éjszakája Budapesten: a rendezvénysorozatban huszonhét fővárosi színház vesz részt mintegy háromszáz programmal. Déltől hajnalig városszerte nyitott színházkapuk fogadják az érdeklődőket, akik a most induló évad új produkcióiba és a színfalak mögé is bepillanthatnak.

Szlovén dráma és Reisz Gábor filmje nyerte a CineFestet

cinefestfoto576x356

"Használni kell a mozi varázserejét"

A szlovén Osztályellenség, Rok Bicek alkotása kapta a 11. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, míg a zsűri nagydíját Reisz Gábor első nagyjátékfilmje, a mai harmincas generáció elveszettségét abszurd humorral bemutató VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan nyerte el.

Kövér: Recsken mutatkozik meg a kommunizmus igazi arca

recsk-avatás576x356

"A recski bűnök akkor teljesednek be, ha elfelejtjük őket"

Kövér László szerint Recsk az a történelmi emlékhely, ahol a szabadság véget ért, ahol megmutatkozik a globális erőként megvalósult szocializmus igazi arca, a kommunizmus lényege, a terror.

Szombaton kezdődött a Nemzeti Vágta

vagta576x356

A kétnapos rendezvény helyszíne a Hősök tere

A hagyományokhoz hűen pályabelovaglással, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a versenyzők fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődött szombaton délelőtt a hetedik Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén.

Kocsis Máté: Droglobbi fészkelte be magát a biztos hivatalába

kocsis-mate

Lázár János: amennyiben igazak a tasz és az ombudsmani hivatal közötti levélváltásról megjelent hírek, székelynek távoznia kell

Székely László, az alapvető jogok biztosa cáfolni próbálta a Magyar Nemzet azon állítását, hogy az általa vezetett hivatal munkatársa egy TASZ-os programvezetővel egyeztetett e-mail­ben a józsefvárosi tűcsereprogram kapcsán. Az Mno.hu a levelezés teljes közlésével bizonyította a lap állításait. Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a droglobbi befészkelte magát az ombudsmani hivatalba is.

Fegyvermentes övezetet hoznak létre Kelet-Ukrajnában

luhanszkifegyverek576x356

A minszki találkozón szombaton hajnalban született döntés

Megállapodtak a kelet-ukrajnai válságban érintett felek szombat hajnalban arról, hogy a nehézfegyverek kivonásával egy 30 kilométeres fegyvermentesített övezetet hoznak létre a térségben. A megegyezés ellenére néhány órával később az ukrán fegyveres erők több rakétacsapást mértek Donyeckre. A szembenálló felek szombaton foglyokat cseréltek ki.

A gyerek nem hülye

hajóslead

Hamarosan az általános iskolákba is eljut a ZeneHajó

Három évvel ezelőtt indult útjára Hajós András és a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra rendhagyó zeneórája, a ZeneHajó. A Budapest Music Centerben havonta egyszer, legközelebb október 5-én jelentkező interaktív foglalkozásokon a gyerekek belekóstolhatnak a zeneszerzésbe, a dalszövegírásba, és bevezetik őket a dzsessz rejtelmeibe, mindezt egy big band közreműködésével. Hajós Andrással egyebek mellett arról beszélgettünk, miért él még mindig a tévhit, hogy a gyerekek megelégszenek az elfuserált szintialapokra írt, buta szövegekkel operáló zenékkel, s miért vannak óriási hiányosságok ma a zenei nevelésben.

Áder: A megújuló energiaforrások enyhíthetik az ember okozta károkat

csorna-látványterv

Lefektették a csornai napelemgyár alapkövét

Lerakták a mintegy 15 milliárd forintos beruházással épülő napelemgyár alapkövét szombaton Csorna határában. Áder János köztársasági elnök, a város szülötte, díszpolgára beszédében kiemelte: az üzemben évente annyi napelem készülhet, amennyi 300 ezer ember éves energiaigényét fedezheti.

Széles Gábor: Elengedhetetlen a közösségi platformok használata

Széles-Gábor

Lapunk tulajdonosa segítséget ajánlott az elbocsátott újságíróknak, s továbbra is jó kapcsolatra törekszik a Magyar Nemzettel

Úgy látom az a jövő, ha a Magyarhírlap.hu gyűjtőportálként üzemel, emellett létrejön az online előfizetéses Magyar Hírlap is, és ezeket kombináljuk a nyomtatott újságunkkal – mondta Széles Gábor, lapunk tulajdonosa. A Magyarhírlap.hu-nak adott interjúban beszélt „facebookolási”szokásairól is, kifejtette, a közösségi oldalak használata ma már a politikai újságírásban és kommunikációban is elengedhetetlen. Hozzátette, a facebookos magánoldalán kiposztolt üzenetével kétszázötvenezer, míg a hivatalos oldalán keresztül fél-egymillió embert érhet el üzeneteivel.

Balog: Magyaroknak és németeknek szükségük van egymásra

Balog Zoltán

Potsdamban tartottak megemlékezést a határnyitás 25. évfordulójáról

A magyaroknak szükségük van a németek barátságára, éppen úgy, mint 25 évvel ezelőtt - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton a Berlin melletti Potsdamban a határnyitás 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen. Németország soha nem felejti el Magyarországnak, hogy 1989-ben megnyitotta nyugati határát a német menekültek előtt, és ezzel döntő lendületet adott a német egység helyreállításához vezető  folyamatnak - mondta Peter Altmaier német kancelláriaminiszter ugyanezen a rendezvényen.

Újjáépítették a baloldal volt fellegvárát

Vattamány Zsolt lead

 A hunvaldi örökséget követően 2010-ben leromlott állapotú, sok tekintetben elhanyagolt kerületben nyolcmilliárd forintot tudtunk fordítani Erzsébetváros fiatalítására, megújítására az elmúlt négy évben – mondta a lapunknak Budapest VII. kerületének fideszes polgármestere.

November 9-én a katalánok szavaznak a függetlenségről

Katalán

A katalán parlament elfogadta a függetlenségi népszavazásról szóló jogszabályt

A katalán parlament elfogadta a függetlenségi népszavazásról szóló törvényt pénteken, amelynek alapján november 9-re referendumot terveznek kiírni. A madridi kormány jogellenesnek tartja a döntést és mindent megtesz, hogy jogilag megakadályozza a referendumot. 

NGM: Erősítik a magyar gazdaságot a fejlesztési források

euró

Október végéig megjelennek az első pályázatok

Az utóbbi időszak eredményei azt mutatják, hogy a magyar gazdaság egyre egészségesebb, és egyre jobban teljesít az európaihoz képest, ezt pedig tovább erősítik majd a hamarosan elérhető fejlesztési források - mondta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. 

Ebola-ellenes missziót alapít az ENSZ

ebola

A közgyűlés jóváhagyta a kezdeményezést

Jóváhagyta az ENSZ közgyűlése azt a határozatot, amely a nyugat-afrikai ebola-járvány megállítására és újabbak megakadályozására javasol intézkedéseket. A testület egyúttal sürgette a világszervezet valamennyi tagországát és ügynökségeit, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel támogassák a tervben foglaltak megvalósítását.

Elmaradt a felmínősítés

Elemző

Nem változtatott a magyar adósságbesoroláson az S&P

Megerősítette Magyarország "BB/B" szintű adósosztályzatait pénteken a Standard & Poor's, az eddigi stabil kilátással, így az továbbra is a befektetésra ajánlott kategória alatt van. Elemzők arra számítottak, hogy az S&P javíthat a besorolásán az ország javuló makrogazdasági adatai miatt. 

Félmillió forintos kártérítést kapott a 2006-os rendőri bántalmazások egyik sértettje

Rendőri brutalitás 2006

Az érintettet az elfogás után bántalmazták

A sértett képviseletét ellátó Magyar Helsinki Bizottság közlése szerint a Készenléti Rendőrségnek félmillió forintos kártérítést kell megfizetnie, illetve magánlevélben bocsánatot kell kérnie egy a 2006. őszi tüntetés során bántalmazott fiatalember részére. A bíróság kimondta azt is, hogy az alperes megsértette a bántalmazott emberi méltóságát. Az eljárások során bántalmazó rendőrök kilétére nem derült fény.

Négy mérkőzést rendezhet Budapest a 2020-as Eb-n

UEFA BP

A rendezés viszont nem jelent automatikus kijutást

Az UEFA végrehajtó bizottságának döntése értelmében a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon a Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. Magyarország 2004, 2008 és 2012 után negyedszer pályázott kontinensviadal rendezésére, de most járt először sikerrel.A döntő rendezési jogát és két elődöntőt a londoni Wembley Stadion kapta.

Norbi így nem mehet a tőzsdére

Norbi update Schobert Réka  lead

Az MNB felfüggesztette a Norbi Update részvény értékesítését

A Magyar Nemzeti Bank határozatában kötelezte a Norbi Update Lowcarb Nyrt-t részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítésére, s ennek közzétételéig befektető-védelmi okból felfüggesztette a forgalomba hozatali eljárást.

Erzsébet program 330x247