cimlap0213

Újabb aggályok a vörösiszap-ítélet kapcsán +VIDEÓ

völgyesi_miklós_mélymagyar576

Völgyesi Miklós a Mélymagyarban: Joggal való visszaélés lehet a szakértők kizárása

A joggal való visszaélésnek nevezte Völgyesi Miklós büntetőbíró a törvényes vádat alátámasztó szakvélemények kirekesztését a vörösiszapperben. A Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnök bírája erről az Echo Televízió Mélymagyar című műsorában beszélt.  

Áder János meghívást kapott az ENSZ Vízügyi Elnöki Testületébe

körösicsaba576

A globális vízügyi testület alakuló ülése áprilisban várható

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) főtitkára és a Világbank elnöke felkérte Áder Jánost, hogy vállaljon szerepet a Vízügyi Elnöki Testületben, amelyet a köztársasági elnök elfogadott - jelentette be a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) környezeti fenntarthatósági igazgatóságának vezetője szombaton Budapesten.

Híróra

Az Echo TV új esti hírműsora

 Híróra

Navracsics: a fiatalok a családban válhatnak felelős állampolgárokká

családszervezetek_parlament576

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége negyedik alkalommal tart családtalálkozót a Házasság hete keretében

A fiatalok a családban tanulhatják meg azokat a készségeket, amelyek felelős, aktív európai állampolgárokká, valamint a demokrácia iránt elkötelezetté tehetik őket - mondta Navracsics Tibor, az Európai Unió oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa szombaton Budapesten, a Parlamentben.

 

Nincs már a polcokon a kínai import méz

méz 20160213

Sikeres volt a méhészek hazai és brüsszeli lobbija, az unióban is szigorítanak

Szigorúbban ellenőrzi a mézhamisítási botrány miatt a harmadik országból érkező mézkészítményeket az Európai Unió (EU). Itthon már nincsenek forgalomban a hamis, elsősorban kínai mézkészítmények, az idén nem érkezett ilyen szállítmány.

Előnyösebb lett az otthonteremtés

építkezés 20150701

Egyszerűsödött a csok, új szabályok léptek életbe – Az ingatlanárak emelkednek, a több mint tízszázalékos drágulás sem ritka

A héten megjelent az új, családi otthonteremtési kedvezményről szóló rendelet, a szabályok keretei tovább szélesedtek. A bankok megnövekedett ügyfélforgalomról számoltak be lapunknak, az ingatlanárak emelkednek.

Pesti Hídfő - új műsor az Echo Televízióban

Hétfőig kérhető az egyszerűsített bevallás

Adóbevallás 576

Az 1+1 százalékáról is rendelkezni lehet

Hétfőig - február 15-ig - kérhetik az adóhatóság közreműködését személyi jövedelemadó (szja) bevallásuk elkészítéséhez azok, akik nem éltek (vagy élhettek) a bevallási nyilatkozat választásának lehetőségével, ám szeretnék megspórolni az adóbevallásra fordítandó időt. 

A nap képe

Salgótarján légtelenítő szelep

Vízsugár tör fel az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. vízvezetékéből egy légtelenítő szelep meghibásodása miatt Salgótarjánban 2016. február 12-én. MTI Fotó: Komka Péter

Gyurcsány Ferenc bemutatta a Sokak Magyarországa programot

gyurcsány_dkkongresszus576

Megtartotta hetedik kongresszusát a DK

A magyar hazafiak kötelessége megóvni a nemzetet és a hazát, megteremteni a sokak Magyarországát - mondta a Demokratikus Koalíció szombati, budapesti VI. kongresszusán a párt elnöke, amikor bemutatta Sokak Magyarországa elnevezésű programjukat.

Rétvári: számos program az 1956-os forradalom emlékére

lyukas zászló

Az eseménysorozat mottója „A magyar szabadság éve” lesz

Nem csak idén, hanem jövő júniusig számos, különböző célcsoportoknak szóló programot, eseménysorozatot tervez a kormány az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve kapcsán, melynek mottója: "A magyar szabadság éve" - jelezte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a parlament honlapján közzétett írásbeli válaszában.

„Az idén megjelenik valamennyi vidékfejlesztési pályázat”

támogatás576x356

Összesen ezerháromszáz milliárd forintnyi forrás áll rendelkezésre

Az idei évben megjelenik valamennyi vidékfejlesztési pályázat, a rendelkezésre álló összesen 1300 milliárd forintnyi forrásból 610 milliárdra már jelentkezhetnek az érintettek - jelentette ki a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szombaton Hódmezővásárhelyen.

Több mint kétezer-ötszáz hektár termőföldre lehet licitálni Baranyában

föld 20160118

A tavaly el nem kelt földeket hirdetik meg március elején

Több mint 2500 hektár termőföld árverésével folytatódik a Földet a gazdáknak program Baranya megyében márciusban - közölte a megyei kormánymegbízott az MTI-vel.

Évente huszonöt milliárd megtakarítást ér a sertéshús áfájának csökkentése

sertés 20151005

Egy négytagú család tízezer forintot spórol

A sertéshús áfájának csökkentése évente 25 milliárd forint megtakarítást jelent a vásárlóknak, vagyis egy négytagú család évente tízezer forintot takarít meg ezzel - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Nagykanizsán.

A tíz évnél idősebb használt kocsik a legnépszerűbbek

használt-autók

Az Astra, a Swift és a Golf a legtöbbet behozott autó

A másodkézből vásárolt autók 70 százaléka volt tíz évnél idősebb tavaly, a magánimport keretében behozott használt járműveknek pedig a 60 százaléka - ismerteti a minőségi használt autók kereskedelmére szakosodott, országos kereskedelmi hálózattal rendelkező DasWeltAuto. 

Ezerhatszáz liter adózatlan pálinkát talált a NAV

pálinka 20151120

A szesz ötmillió forintot ér

Jövedéki ellenőrzéskor 1600 liter igazolatlan származású pálinkát találtak egy szeszfőzdében a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

Rakkában nyomul előre a szír kormányhadsereg

rakka576x356

A területet az ISIS ellenőrzi

Előrenyomulni készül a szíriai kormányhadsereg az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet uralta Rakka tartományban - közölte egy szíriai katonai forrás szombaton. 

Vegyi fegyverek használatának gyanúja merült fel Szíriában

vegyi fegyver

Szakértő: mustárgázt vethet be az Iszlám Állam

Vegyi fegyverek bevetésének gyanúja merült fel legalább öt olyan szíriai területen, amely felkelők kezén van - jelentették nemzetközi szakértők, akiket az ENSZ és a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) bízott meg a szíriai vegyi fegyverek felkutatásával. 

Újabb republikánus jelölt lépett vissza

jim-gilmore576

Jim Gilmore továbbra is felemeli szavát Clinton vagy Sanders megválasztásának „veszélye” ellen

Jim Gilmore személyében pénteken újabb amerikai republikánus párti elnökjelölt-aspiráns jelentette be: abbahagyja a kampányt.

Az as-Shabaab vállalta a szomáliai repülőgép elleni merényletet

gép lyuk lead

Bosszúból hajtották végre a robbantást

Az as-Shabaab szomáliai terrorista szervezet vállalta a február elején egy szomáliai utasszállító repülőgép elleni robbantásos merénylet elkövetését. 

Washington újabb légvédelmi rakétákat telepített Dél-Koreába

rakétapajzs lead

Kína kéri ne sértse az ország biztonsági érdekeit

Az Egyesült Államok egy újabb Patriot típusú légvédelmi rakétaüteggel erősítette meg a Dél-Koreában állomásozó erőit, válaszul a legutóbbi észak-koreai provokációkra - jelentették be szombaton Szöulban. Az Egyesült Államok által Dél-Koreába telepítendő THAAD rakétavédelmi rendszerrel kapcsolatban a kínai külügyminiszter Münchenben kifejezte hazája nemtetszését amerikai kollégájának.

Korlátozná az osztrák munkaerőpiachoz való hozzáférést az osztrák kancellár

Werner-Faymann

Faymann: jelenleg a magyarok előnyösebb feltételekkel foglalkoztathatók, mint az osztrákok

Korlátozná a Kelet-Európából érkezők hozzáférését az osztrák munkaerőpiachoz Werner Faymann osztrák kancellár, aki minderről az Österreich című újság szombati számában megjelent interjújában beszélt.

Rákóczi Szövetség: pályázat a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapjára

rákócziSzövetség-logo576x356

Március 20-ig lehet pályázni

A Rákóczi Szövetség pályázatot hirdet Kárpát-medencei középiskolások és egyetemisták számára a Felvidékről kitelepített magyarok április 12-i emléknapja alkalmából.

Ősztől hozzáférhetők a Széchenyi-könyvtártöredék darabjai

Szechenyi_lead

Sopronban csaknem háromszáz kötet található

Ősztől a közönség is kézbe veheti a soproni városi könyvtárban őrzött Széchenyi-könyvtártöredék darabjait - mondta az intézmény vezetője az MTI-nek, hozzátéve, hogy csaknem 300 kötetük van, amelyek bizonyíthatóan gróf Széchenyi István tulajdonában voltak.

Csúcsíveken átszűrődő fény

Beregszász

Rejtőzködő Magyarország 734.

Kárpátalja városai, régi vásáros központjai – Ungvár, Munkács, Beregszász, Nagyszőlős – a hegyvidék és a síkság találkozásánál fekszenek. A Tisza lapályától a hegyek lábáig terjedő vidék a középkorban gyéren lakott gyepűelve (határvédő terület) volt, később is szinte folytonos háborúskodás tizedelte az itt élőket, egészen a 18. századig. Időközben a régi és újabb szláv lakosok leköltöztek a Kárpátokból délre, összevegyültek a magyar és német ajkú lakosokkal – Magyarország hasznára.

Ismét lehet síelni a Bükkben

síszezon

Bánkúton tíz centiméteres a hóréteg

Ismét lehet síelni a bükki síparadicsomnak is hívott Bánkúton, az utóbbi napokban ugyanis annyi hó esett, hogy szombaton két felvonót beindítottak - közölte honlapján a Bánkút Síklub.

Valószínűleg közös öngyilkosságot követett el a két arizonai áldozat

glendale576

Az egyik tizenöt éves lány lelőhette a másikat, majd magával is végzett

Valószínűleg közös öngyilkosságot követett el két 15 éves diáklány pénteken egy arizonai középiskolában, oly módon, hogy az egyik lelőtte a másikat, majd magával is végzett - közölte a rendőrség, miután elvégezte az első vizsgálatot az ügyben.

Látjuk és halljuk is az univerzumot

fekete lyuk 20160213

Magyarország is szóba került új detektálási helyszínként – Az egyenlő oldalú, tíz kilométeres háromszöget a föld alá rejtik el

Először történt, hogy tudósok megfigyelték a téridő „gravitációs hullámainak” fodrozódásait. Az észlelés igazolja Albert Einstein 1915-ben közölt általános relativitáselméletének egyik legfőbb előrejelzését, és eddig példa nélküli, új ablakot nyit a világegyetemre. A kutatásban több mint ezer kutató vett részt, köztük magyarok is. A szakértők szerint mindez Nobel-díjat ér. Fontos megjegyezni, az új detektor európai helyszíneként hazánk is szóba került.

Száztíz felett a halottak száma Tajvanon

tajvan földrengés lead

Öt felnőttet még nem találtak meg a toronyház romjai között

Szombaton az utolsó áldozatot is kiemelték az egy héttel ezelőtti tajvani földrengésben összedőlt Tajnan városi toronyépület romjai alól, a természeti katasztrófában hivatalos közlés szerint 116-an lelték halálukat.

Több mint ötezer várandós nő zikafertőzött Kolumbiában

zika576

WHO: terjed a bénulást okozó Guillain-Barré-tünetegyüttes öt latin-amerikai országban

Több mint ötezer várandós nő zikafertőzött Kolumbiában - közölte a dél-amerikai ország nemzeti egészségügyi intézete szombaton. 

Folytatódott a küzdelem a Magyar Kupáért

magyifoci576x356

Megkezdődtek az OTP Bank Liga tavaszi meccsei

A szombaton rendezett találkozók az éllovas Ferencvárosnak kedveztek, mivel újabb győzelemmel erősítethette meg elsőségét.

Újabb világkupa érem Liu Shaolin Sándornak

lead Liu Shaolin Sándor

Dordrechtben lett második ezer méteren

Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert szombaton 1000 méteren a hollandiai rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-versenyen, Dordrechtben.

Hosszú Katinkának döntenie kell az olimpiai programjáról

Hosszú Katinka 20150821

Férjével együtt választja ki a versenyszámokat

"Még nem véglegesek az olimpiai számaim, most már választanunk kell" - nyilatkozta Hosszú Katinka az M4 Sportnak Kecskeméten, ahol az Univer 24 órás úszóünnepén vett részt. A Magyar Úszó Szövetség és közte fennálló nézeteltéréssel kapcsolatban nem nyilatkozott az ötszörös világbajnoknő.

Még nem hisznek Gaskó távozásában

Gaskó 20160209

Lázadás a Ligában: Egyre több tagszervezet követeli már az elnök menesztését

Amint arról a Magyar Hírlap elsőként beszámolt, egy héttel ezelőtt a konföderáció hét elnökségi tagja „a magyar munkavállalókért érzett felelősségtől vezérelve” kezdeményezte Gaskó István elnöki tisztségből történő visszahívását.

Létrejött az egyházfők történelmi találkozója

pápa_pátriárka_kuba576

A megbeszélés első néhány perce volt nyilvános

Közös nyilatkozatot írt alá Ferenc pápa és Kirill pátriárka pénteken Havannában, ahol a két egyházfő többek között a katolikus és az ortodox egyház közötti párbeszéd további erősítéséről, a kereszténység és az egész emberiség jövőjéről, valamint a társadalom iránti felelősségről tanácskozott. Elítélték a Föld tartalékait felemésztő féktelen fogyasztást, és felszólítják Európát, hogy maradjon hű keresztény gyökereihez.

Új eljárás a gépjárművek károsanyag-kibocsátásának mérésében

ÚJ AUTÓK

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a teszt frissítését

Jóváhagyták a gépjárművek károsanyag-kibocsátását mérő új eljárás bevezetését az európai uniós tagországok gazdasági és pénzügyminisztereinek pénteki tanácsülésén (Ecofin).

Hárman őrizetben a kölni szilveszterkor ellopott telefonok miatt

köln-esős576x356

Az egyik ellopott telefon egy szexuálisan zaklatott nő tulajdona

A kölni rendőrség szilveszteréjjel ellopott mobiltelefonokat foglalt le, és a lopással kapcsolatban három férfit őrizetbe vettek pénteken.

Taxi 2000