cimlap0223

Traumák és háborúk tükrében

Andrew Russell Garfield 20170223

A fegyvertelen katona: Mel Gibson hiba nélkül tért vissza rendezőként

Az idei Oscar-jelöltek mezőnyének egyik erős szereplője Mel Gibson új rendezése, A fegyvertelen katona, amely bár különös szerkesztésű, mégis hatásos film lett.

Matolcsy György: Kivételesen sikeres volt a jegybank működése 2015-ben

Matolcsy

Az alapkamat csökkenése és a növekedési hitelprogram mintegy másfél százalékkal emelte a magyar gazdaság növekedésének ütemét

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint az általa vezetett intézmény kivételesen sikeresen működött 2015-ben, mert a kormány és a jegybank stratégiai szövetségben, összehangoltan, koordináltan tevékenykedett.

Londoni elemzők: Jelentősen javulnak a magyar gazdaság növekedési kilátásai

Növekedési grafikon 7

Több tényező élénkíti a növekedést

Londoni pénzügyi elemzők szerint jelentősen javulnak a magyar gazdaság növekedési kilátásai. A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni kutatási részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) elemzői tájékozódó látogatást tettek Magyarországon, Csehországban és Lengyelországban.

Kétmillió euróval támogatja a kormány a közel-keleti keresztényeket

szír-balog

Budapesten járt a szír ortodox pátriárka

Egymillió euróval támogatja a kormány a szír ortodox egyházat és ugyanennyivel a szír katolikus egyházat - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten.

Rendkívüli terrorellenes készültség a velencei karneválon

velence-biztonság576x356

Velencében tavaly farsangkor vezették be először az álarcviselési tilalmat

Mesterlövészek figyelik a tetőkről éjjel és nappal a Szent Márk teret az olaszországi Velencében, ahova a karnevál utolsó napjaiban több százezer embert várnak, és a tömeget az esetleges kamionos merényleteket akadályozó úttorlaszokkal is védik. 

Hét, a Földhöz hasonló bolygót fedeztek fel

trappist

Néhányukon élet is lehet + VIDEÓ

Hét, a Földhöz hasonló bolygót fedeztek fel 40 fényévnyi távolságra, néhányukon élet is lehet - közölte tudósok egy nemzetközi csoportja szerdán.

Sikertörténetet írtak a magyarországi szolgáltató központok

ssc

Magyarország második legjelentősebb munkahelyteremtő ágazatává vált az SSC

Mára több mint száz vállalat, 42000 munkavállalót foglalkoztat a magyarországi SSC szektorban. A szolgáltató központok folyamatos bővülése az oktatási rendszert is befolyásolja: új kurzusok indulnak a szektor megismerésére.

Porosenko: Oroszország háborúra készül Ukrajna ellen

porosenko

Az ukrán elnök szerint Moszkva bármikor bevetheti a szakadár terülteken állomásoztatott hadseregét

Petro Porosenko ukrán elnök szerint fennáll a veszélye annak, hogy Oroszország a közeljövőben "teljes körű háborút" indít Ukrajna ellen, mert szerinte Moszkva bármelyik pillanatban bevetheti a szomszédos Moldovához tartozó szakadár Dnyeszter Menti Köztársaságban állomásozó katonai erőit.

A nap képe

deák

Deák Kristóf az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia fogadásán Beverly Hillsben. A rendező Mindenki című kisjátékfilmjét a legjobb rövidfilm Oscar-díjára jelölte az amerikai filmakadémia. A gálát február 26-án tartják a hollywoodi Dolby Színházban (Fotó: Reuters)

Fidesz: Várható volt az Amnesty International támadása

Hidvéghi-Balázs

A migránspárti szervezet nem először támadja a magyar bevándorláspolitikát

A migránspárti szervezet támadása borítékolható volt - reagált a Fidesz szerdán az Amnesty International (AI) órákkal korábban nyilvánosságra hozott világjelentésében foglaltakra.

Átruházná az Alexandra könyvesboltok bérleti jogát az üzemeltető cég

Alexandra 20170204

A vállalat szeretné elkerülni a boltok kiürítését

Az Alexandra könyvesboltokat üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft. készen áll a boltok bérleti jogának átruházására az arra igényt tartó kiadóknak, hogy elkerülje a boltok kiürítését - közölte a cég szerdán.

Párkány önkormányzata is elutasítja a településre tervezett hulladékfeldolgozót

parkany

A város határidő lejárta előtt egy héttel Esztergomból értesült a beruházás tervéről

A párkányi önkormányzat is elutasítja az ipari parkba tervezett évente húszezer tonna gumi- és műanyaghulladékot feldolgozó üzemet, erről levélben értesítették a szlovák környezetvédelmi minisztériumot - mondta el a város polgármestere szerdán.

Balog Zoltán a veronai baleset károsultjainak kárrendezéséről egyeztetett

Balog Zoltán 20170116

A miniszter azt kérte: az igényléseket a lehető leggyorsabban bírálja el a biztosító

A tragikus veronai buszbalesetben érintettek általános biztosítási kárrendezésének kezeléséről egyeztetett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Groupama Biztosító Zrt. vezérigazgatójával. 

Napirenden a közlekedésről szóló törvény

parlament1114_576

Ülésezik a parlament

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015. évről szóló üzleti jelentésének megvitatása után a Magyar Országgyűlésben a képviselők áttértek a közúti közlekedésről szóló törvényjavaslat általános vitájára szerdán. Az autóbuszvezetőknek járó pihenőidőre vonatkozó szabályok után a tiszai nemzetközi közlekedést szabályozó egyezmény került napirendre.

Az MTA elnöke szerint a tantárgyi programok korrekciója természetes jelenség

Lovász László 20151128

"Az ilyen változtatást nem szabad presztízsveszteségként megélni"

Természetes jelenségnek nevezte az oktatási rendszer, illetve a tantárgyi programok tudományos indíttatású korrekcióját a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke egy szerdai budapesti fórumon.

Palkovics László: Már a fiataloknak is vonzóvá kell tenni a kutatói pályát

Palkovics-HR576x356

Átadták az Ifjúsági Bolyai Pályázat elismeréseit

Átadták az Ifjúsági Bolyai Pályázat elismeréseit szerdán Budapesten. Palkovics László oktatási államtitkár köszöntőjében kiemelte: az elismerés célja, hogy vonzóvá tegyék a tudományos, kutatói pályát már egész fiatal korban.

Felzárkóztató program indul az alacsony végzettségűek részére

képzés 20150611

A képzettséggel nem rendelkezők a projekt egymásra épülő képzései segítségével be tudjanak lépni a munkaerőpiacra

Áprilisban a hátrányos helyzetű és alacsony iskolai végzettségű emberek foglalkoztatásának elősegítésére 6,3 milliárd forint keretösszegű felzárkóztató program indul - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán.

Tuzson Bence: Folyamatban az újabb nemzeti konzultáció előkészítése

tuzson

Öt témában kérdezik az állampogárokat

Folyamatban van az újabb nemzeti konzultáció előkészítése - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

A szmogszabályozás áttekintését tervezi a kormány

szmog bp 20170215

Az induló program ütemezett végrehajtásával a részecskeszennyezettség 2030-ra 10-15 százalékkal csökkenhet

 Az elmúlt időszakban tapasztalt magas légszennyezettségi helyzetek nyomán a kormányzat tervezi a "szmogszabályozás" áttekintését, hatékonyságának vizsgálatát - válaszolta a földművelésügyi miniszter Szabó Tímea (Párbeszéd), független országgyűlés képviselő írásbeli kérdésére.

Folytatódhat az egészségügyi alapellátás-fejlesztési modellprogram

Orvosi rendelő

A praxisközösségi feladatokra a kormány az idei évre biztosítja a forrásokat

A kormány az idei évre biztosítani fogja az egészségügyi alapellátás-fejlesztési modellprogram folytatásához szükséges forrásokat - jelentette be az egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár szerdán a témában rendezett szakmai konferencián, Budapesten.

Nemzetközileg is elismerik a magyar felzárkózási programok eredményeit

czibere

Az öt éve elfogadott dokumentum eredményei már látszódnak

Az öt éve elfogadott Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia eredményei már látszódnak, amit az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének (FRA) legfrissebb jelentése is elismer - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán a Legyen jobb a gyermekeknek! Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottság ülésén.

Soltész Miklós: Minden frakció támogatta a nagypéntek munkaszüneti nappá tételét

Soltész Miklós 20161201

Az ütemterv szerint április 14-én szavaznak a törvényjavaslatról

Minden országgyűlési frakció támogatta a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kedd este az M1 aktuális csatorna műsorában.

Brüsszel üdvözölte a schengeni szabályok módosításáról szóló német-francia javaslatot

belgahollandhatár576

Egyszerűsödhet a belső határellenőrzés visszaállítása

Üdvözölte az Európai Bizottság szerdán a schengeni szabályok módosítására vonatkozó német-francia javaslatot, amely a biztonságot hivatott fokozni azáltal, hogy egyszerűsítené a belső határellenőrzés ideiglenes visszaállítását az övezet tagállamai számára.

Szijjártó Péter: Európa jövőjét illetően egyetért Finnország és Magyarország

szijjártó_helsinki576

A külügyminiszter Helsinkiben tárgyalt

Szoros politikai szövetség van Finnország és Magyarország között az Európa jövőjéről szóló vita legfontosabb elemeiben - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek telefonon nyilatkozva szerdai helsinki tárgyalásai után.

Fontos szakaszgyőzelemről ír a Nemzetpolitikai Kutatóintézet

Brüsszel lead

A Minority SafePack európai polgári kezdeményezést értékelik a kutatók

Fontos és előzmények nélküli szakaszgyőzelmet ért el a teljes Kárpát-medencei magyar közösség az Európai Unión belüli kisebbségi jogérvényesítés terén a Minority SafePack európai polgári kezdeményezéssel - állapította meg a Nemzetpolitikai Kutatóintézet legfrissebb elemzésében.

Új albizottság foglalkozik a magyar kisebbség ügyével a román parlamentben

Kulcsár-Terza

Az emberi jogi bizottság keretén belül folyik a munka

A magyar kisebbség ügyeivel foglalkozó albizottság alakult a román parlament alsóházának emberi jogi bizottságában - jelentette be Kulcsár Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) parlamenti képviselője, az albizottság létrehozásának a kezdeményezője egy szerdai sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón.

A helyi kormányzó szerint nincs hatással az orosz titkosszolgálatok tevékenysége Kárpátaljára

titkosszolga576x356

„A Zakarpatszkij kraj csak néhány nyugdíjast hoz össze”

Fabatkát sem ér az orosz titkosszolgálatok Kárpátalján kifejtett tevékenysége, ha a megye életére semmilyen hatással nem lévő civil szervezetet pénzelnek - jelentette ki szerdán Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója.

Az Európai Bizottság kikéri a tagállamok véleményét a Varsóval szembeni intézkedések ügyében

Frans Timmermans576x356

A tagországok elé kerül Varsó ügye

Kikéri az uniós tagállamok véleményét az Európai Bizottság (EB) arról, hogy szerintük miként kellene a továbbiakban eljárni Lengyelországgal szemben, amelynek kormánya a bírálatok szerint semmibe veszi a jogállamiság elveit - közölték uniós források szerdán.

Hadosztályok létrehozását tervezi az orosz hadsereg

putyin trump lead

Moszkva és Washington még nem egyeztetett a Putyin-Trump találkozóról

 Információs műveleti erőket állított fel az orosz hadsereg, amely idén négy új hadosztály létrehozást is tervezi, közülük hármat az ország nyugati és délnyugati területein - közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az Állami Dumában szerdán elmondott beszámolójában.

Egykori guantánamói fogoly robbantott Moszulban

fiddler576

Ronald Fiddler szabadulása után egymillió font kártérítést kapott

Guantánamóról szabadult, jelentős kártérítésben részesített egykori brit fogoly hajtott végre öngyilkos merényletet az iraki Moszul városának közelében.

Fa Nándor: Úgy éreztem, soha nem lesz vége

fanándorsajttáj

A magyar hajós elmondta, a majdnem 94 napig tartó verseny végére elképesztően elfáradt

Fa Nándor szerint a fegyelmezett versenyzésnek és a jó időjárási taktikának köszönhető, hogy 100 napon belül, és a várakozásait messze felülmúló nyolcadik helyen ért célba a Vendée Globe szóló földkerülő vitorlásversenyen.

Elhunyt Nikosz Kundurosz görög filmrendező

mécses576x356

A művész kilencven éves volt

Elhunyt Nikosz Kundurosz, A kis Afroditék és más sikeres fesztiválfilmek rendezője. A görög művészt szerdán, kilencvenéves korában érte halál a dél-európai ország sajtója szerint.

Kurz aggódik Trump politikája maitt

kurz

„Trump kormányzásának első hetei aggodalomra adnak okot”

Ugyan korai még végleges értékelést adni, de Donald Trump amerikai elnök kormányzásának első hetei határozott aggodalomra adnak okot - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter az APA osztrák hírügynökségnek adott interjúban szerdán.

Folyik a nyomozás a fiktív európai parlamenti asszisztensi állások ügyében

Marine Le Pen 20151214

Kihallgatták Párizsban Marine Le Pen két közeli munkatársát

Kihallgatta szerdán a francia rendőrség Marine Le Pennek, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnökének és államfőjelöltjének kabinetfőnökét és testőrét az állítólagos fiktív európai parlamenti asszisztensi állásaik miatt indított vizsgálat keretében - közölték szerdán rendőrségi források.

Nemzetközi segítséget sürget Dél-Szudánban Ferenc pápa

ferenc pápa lead

Konkrét élelmezési segély szükségességéről beszélt az egyházfő

Konkrét élelmezési segélyt és ennek célba juttatását sürgette az afrikai Dél-Szudán éhínségtől sújtott lakosságának Ferenc pápa a vatikáni általános audiencián szerdán. 

A török fél lemondta a ciprusi béketárgyalások következő fordulóját

ciprus576

Ciprus sajnálja a döntést

A török fél lemondta az etnikailag megosztott Ciprus vezetőinek következő találkozóját - közölte Nikosz Krisztodulidész kormányszóvivő szerdán.

Kim gyilkosai tudták, mit tesznek

kimdzsongnam576

Mérget kentek a férfi arcára, majd kezet mostak

Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor féltestvére, Kim Dzsong Nam gyilkosai tudták mit tesznek, a két nőt felkészítették, hogy mérget kenjenek Kim arcára, majd kezet mossanak - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Khalid Abu Bakar, a malajziai rendőrség főfelügyelője.

Ankara harmincöt feltételezett ISIS-terroristát vett őrizetbe

isis

Lőszereket és katonai álcaruhákat si lefoglaltak a hatóságok

A török terrorelhárítás szerdán Isztambulban őrizetbe vett 35 embert, aki állítólag kapcsolatban áll az Iszlám Állammal - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Idén létrejöhet az EU és Japán közti szabadkereskedelmi egyezmény

japán_eu576

A felek együttesen a világgazdaság közel 30 százalékát teszik ki

Az Európai Unió még idén megpróbálja tető alá hozni a Japánnal tervezett szabadkereskedelmi megállapodást, amelynek Donald Trump amerikai elnök megválasztásával megnőtt a jelentősége, mivel félő, hogy az ingatlanmilliárdos elnöksége alatt éles protekcionista fordulatot vesz az Egyesült Államok - közölték uniós források kedden.

Etikusan is működhetnek a cégek

etika kódex576x356

Egy jól működő cégnek a közjót is kell szolgálnia

A cégek működhetnek etikusan és eredményesen egyszerre, az üzleti élettől nem idegen az etika fogalma, az üzlet ugyanis több, mint profit - hangsúlyozta Tóth József közgazdász, a keresztény vállalkozók hálózata, az  ÉrMe Hálózat egyik alapítója egy fórumon szerdán Budapesten.

Rekordösszegű befizetés érkezett tavaly az OTP Egészségpénztárhoz

gyarapodás576x356

A tagok egy év alatt több mint 27 százalékkal növelték egyéni befizetéseiket

Rekordösszegű, több mint 4,1 milliárd forint egyéni és 6,3 milliárd forint munkáltatói befizetés érkezett tavaly az OTP Egészségpénztárhoz - közölte a kassza szerdán.

Február végéig kell nyilatkozni az új jövedéki törvény szerinti tevékenységről

NAV lead

A végleges engedélyt vagy a nyilvántartásba vételt március 29-ig adja ki a NAV elektronikusan

Február 28-ig kell kitölteniük a jövedéki termékekkel foglalkozó gazdálkodóknak az új jövedéki törvény szerinti tevékenységre vonatkozó nyilatkozatot arról, hogy tevékenységüket változatlan vagy módosított formában folytatják - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében szerdán.

Digitális forradalom kell az agrárgazdaságban

mezőgazdaság 20150424

Az informatikai eszközök alkalmazása szigetszerű, és kevés a hozzáértő szakember, de a kormány dolgozik a probléma megoldásán

Az agrárágazatnak, a magyar gazdálkodóknak és az élelmiszeripari vállalkozásoknak a digitális átalakulás nyertesének kell lennie - hangsúlyozta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten a III. Prega konferencia és kiállítás résztvevőit üdvözölve.

Részvényenként huszonöt forint osztalékot fizethet a Magyar Telekom

Magyar Telekom 576

A jogosultak május 23-ától juthatnak hozzá járandóságukhoz

A Magyar Telekom igazgatósága részvényenként 25 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek - közölte a cég szerdán.

A Nyírség, a Felső-Tisza és Tokaj is kiemelt turisztikai fejlesztési térség lett

kisvárdai vár

Megújul a kisvárdai vár, bővül a Nyíregyházi Állatpark és villamosítják a Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasútvonalat is

A kormány kiemelt turisztikai térséggé nyilvánította a 105 településből álló Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség térséget - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A fejlesztésekre tervezett uniós és hazai források összege 49 projektre eléri a 102 milliárd forintot.

Visszafogott árbevétel- és profitnövekedésre számítanak a kis- és középvállalkozások

kis és középvállalkozások576x356

A szolgáltató szektor szereplői a legoptimistábbak

Átlagosan 5,5 százalékos árbevétel- és 3,2 százalékos profitnövekedést várnak a kis- és középvállalkozások (kkv) az idén - ez derül ki a K&H kkv-bizalmi index szerdán közzétett legfrissebb adataiból.

Növekvő fogyasztó fogyasztói árak Európa-szerte

Fogyasztói árak

Négy év óta először közelítenek az adatok az Európai Központi Bank két százalékos inflációs céljához

Gyorsuló ütemben emelkedtek az éves összevetésű fogyasztói árak az euróövezetben és az Európai Unióban.

Már látszanak az online kiskereskedelmi forgalom növekedési ütemének korlátai

Online vásárlás 576

Tavaly is folytatódott, de lassulást mutat a netes piac bővülése

A online kiskereskedelmi forgalom tavaly elérte a 310 milliárd forintot, arányaiban háromszor gyorsabban bővült a teljes magyar kiskereskedelemnél, ugyanakkor már látszanak a növekedés korlátai - mondta szerdán Madar Norbert, a GKI Digital üzletágvezetője a GKI Digital és az Árukereső.hu közös kutatássorozatának idei első felmérését ismertetve.

Pj Harvey is fellép Szigeten

pj lead

Az énekesnő legutóbbi anyaga nagy sikert aratott a közönség és a kritikusok körében egyaránt

Első magyarországi koncertjét adja az idei Sziget fesztiválon PJ Harvey, az elmúlt két évtized egyik legfontosabb brit dalszerző-előadója. A szervezők által szerdán bejelentett fellépők között van az Alt-J, a Rudimental, George Ezra, a White Lies és a Dubioza Kolektiv is.

Vaklárma volt a mendeni ámokfutás

menden

Az eset részleteiről keveset tudni, a rendőrségi vizsgálat jelenleg is tart

Ámokfutás gyanúja miatt nagyszabású rendőri intézkedés kezdődött szerda délelőtt a németországi Mendenben egy iskolában. Az illetékes közigazgatási hivatal később közölte, hogy a riasztás téves volt.

Dicstelen rekordot állított fel egy holland vízilabdázó

bakker

Hosszú eltiltás lett a jutalma

Hatféle különböző tiltott teljesítményfokozó szert találtak Olaf Bakker holland vízilabdázó szervezetében.

Hanga Ádámot vinné a Real Madrid

hanga real

A magyar kosaras nyáron tehet át a székhelyét a spanyol fővárosba

A spanyol élvonalbeli kosárlabda-bajnokság tabelláját vezető Real Madrid komoly erősítéseket tervez a nyáron, egyik kiszemeltjük pedig nem más, mint a Baskonia magyar játékosa, Hanga Ádám.

Világbajnoki bronzérmes kapussal erősített a Szeged

kastelic576

Urh Kastelic csak a bajnokságban védhet, a BL-ben nem számíthat rá a szakvezetés

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentett be, hogy a szezon végéig kölcsönvette a Maribor világbajnoki bronzérmes szlovén kapusát, Urh Kastelicet.

Fölényesen győzött a női vízilabda-válogatott a franciák ellen

vizilabda_ magyar_francia576

Már a Szuperdöntőben érezheti magát a csapat

A magyar női vízilabda-válogatott kedden a papírformának megfelelően fölényesen, 15-4-re legyőzte a francia csapatot, ezzel az olaszok elleni csoportzáró mérkőzés eredményétől függetlenül szinte biztos, hogy ott lesz a sorozat júniusi, sanghaji Szuperdöntőjében.

Tisztelt Magyar Hírlap, tisztelt MH Online!

level

Helyreigazítás

A „Mazsihisz kért bocsánatot – Vihart kavart egy ortodox rabbi nyilatkozata” című cikkükben valótlanul állították, hogy egy izraeli lapnak azt nyilatkoztam, „egyetlen goj halott eltemetése is százezer zsidó halottat sért meg”.

Migrációkutató: Egyre több magyar javaslatot fogad be az unió

Orbán Balázs

Orbán Balázs szerint a magyar kormány kockázatos, ám működőképes stratégiát választott

Egyre több, eredetileg a hatályos uniós szabályokkal ellentétes, a migráció ügyében tett magyar javaslat válik az európai mainstream részévé - jelentette ki a Migrációkutató Intézet igazgatója szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

Polgári perek az elítélt MSZP-s ellen

Borbély Lénárd 20170222

Évente milliárdokat spóroltak a vörös csepeles szerződések felmondásával

Németh Szilárddal úgy döntöttünk, a büntetőbíróság jogerős ítélete alapján személyiségi jogaink megsértése miatt polgári pert kezdeményezünk Szenteczky Jánossal, az MSZP elítélt csepeli-soroksári országgyűlési képviselőjelöltjével szemben – mondta a lapunknak adott interjúban Borbély Lénárd (Fidesz), Csepel polgármestere. Az MSZP csepeli elnökével szemben gazdasági bűncselekmények miatt is eljárások folynak.

Katonai konvojt bombázott Izrael

Damaszkusz 20150917

A tudósítások nem számoltak be sebesültekről vagy halottakról

Az izraeli légierő légicsapást mért szerdára virradóra Damaszkusz határánál egy Libanonba tartó katonai konvojra - jelentette arab forrásokra hivatkozva szerda reggel az izraeli média. 

Nem fest túl jól a kelet-ukrajnai tűzszünet

zannier

Kijev szerint Oroszország visszaél a vétójogával az ENSZ BT-ben

A kelet-ukrajnai tűzszünet "nem fest túl jól", és az EBESZ szerdáig biztosan nem képes meggyőződni arról, hogy a harcoló felek a megállapodásnak megfelelően kivonták-e nehézfegyvereiket a konfliktusövezetből - mondta el helyi idő szerint kedden a Reuters brit hírügynökségnek Lamberto Zannier, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) főtitkára, miután felszólalt az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

Több száz embert mentettek ki a Földközi-tengerből

menekültek tenger lead

Idén már 340 ember fulladt bele a tengerbe Európa felé tartva

Keddre virradóra mintegy 630 embert mentettek ki a Földközi-tengerből két összehangolt akcióban - tudatták kedden a olasz hatóságok.

Építészeti ötletpályázatot hirdet a paksi önkormányzat

Paks 20161201

Négyszáz lakásos lakópark kialakítására lehet pályázni

Tizenhét millió forintos díjazással városrendezési és építészeti ötletpályázatot hirdetett a paksi  önkormányzat egy újonnan építendő négyszáz lakásos lakópark kialakítására - tájékoztatta a város főépítésze az MTI-t.

Taxi 2000 - Frissítünk