Kósa Lajos: Az MSZP bőszen bevándorláspárti

Kósa-Mélymagyar_CSS576x356

Az Echo Televízió Mélymagyar című műsorának vendége volt a Fidesz ügyvezető alelnöke

A szocialisták bőszen bevándorláspártiak – jelentette ki az Echo TV Mélymagyar című műsorában Kósa Lajos.  

Közösségi eBike rendszer és túraútvonalak a Dráva-menti térségben

Bringa 1 576x356

Átadásra került az ország első olyan közösségi kerékpárkölcsönző rendszere, amely 70 db elektromos kerékpárt, dokkoló- és töltő állomásokat, 125 km Dráva-menti kerékpárutat és kerékpáros pihenőket tartalmaz.
 

Az üzemeltető tájékoztatása szerint a tesztüzem lezárását követően, várhatóan augusztus második felétől Harkány, Sellye, Vajszló, Kémes és Vejti települések on-line dokkolóiban – a helyi lakosság mellett – a kerékpáros turizmus iránt érdeklődő nagyközönség is birtokba veheti a City e-Bike rendszert. 

cimlap0801 

Körtvélyes és Szilice templomai

13o

Rejtőzködő Magyarország 706.

A sebes folyású Sajó Rozsnyót elhagyva nyugat felé kanyarodik. Nem is tehetne másként: dél felől útját állja a hatszázötven méter magasságot elérő Szilicei-mészkőhegy hatalmas tömbje.

A nap képe

kék holdA felkelő "Kék Hold" Tiszaföldvárról fotózva. Egy átlagos évben a Földről tizenkét teliholdat láthatunk, az idén azonban tizenhármat. "Kék Holdnak" nevezik a jelenséget, amikor egy hónapban kétszer van telihold. MTI Fotó: Komka Péter

Fidesz: Nő a foglalkoztatottság

Fidesz_logo

„Magyarország jó úton jár”

A foglalkoztatottság folyamatosan nő az Orbán-kormány idején, a végső cél pedig a teljes foglalkoztatottság elérése - tudatta közleményében a nagyobbik kormánypárt.

Jó befektetés a mezőgazdaság

mezőgazdaság 20141013

Hozzájárul az ágazat a gazdasági növekedéshez

Az agráriumnak a gazdasági növekedéshez való hozzájárulása jelentősen nőtt az elmúlt években, tavaly a nemzetgazdaság külkereskedelmi többletéből csaknem fele arányban részesedett ez az ágazat. Az új vidékfejlesztési programot ebben a hónapban hagyja jóvá az Európai Unió.

Az LMP a közlekedési reformról tárgyalna

Közúti közlekedés

Ötpárti egyeztetést kezdeményeznek a zöldek

A közlekedési reformmal és a közúti közlekedés piacnyitásával kapcsolatban kezdeményez egyeztetést az LMP - mondta az ellenzéki párt elnökségi tagja.

Lezárult a központi forrásra szóló, önkéntes tűzoltói pályázat

TŰZOLTÓ LEAD

Négyszázmillió forint állt rendelkezésre

Az idén négyszázmillió forintnyi központi forrásra pályázhattak az önkéntes tűzoltóságok - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken a honlapján.

Megalakult a "Híd a munka világába" foglalkoztatási szövetkezet

híd576

Több ezer hátrányos helyzetű családon segít

Augusztustól megkezdi működését a "Híd a munka világába" Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet, amely több ezer hátrányos helyzetű, elsősorban roma családnak nyújthat kiszámítható és folyamatos munkalehetőséget - tájékoztatta a projektiroda pénteken az MTI-t.

Fókuszban hazánk energiabiztonsága

kaso

Az itthoni vörösiszapban lévő fémek összértéke százmilliárd dollár – mondta Kasó Attila

A kormány újra kívánja indítani a magyarországi bányászatot. Néhány nappal ezelőtt a fejlesztési miniszter újabb fél évre Kasó Attila miniszteri biztost bízta meg a nemzeti ásványvagyon hasznosítására irányuló koncepciók összehangolásával, a végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátásával. A lapunknak adott interjúban elmondta: a cél hazánk nyersanyag- és energiabiztonságának megteremtése ágazati munkahelyteremtéssel.

Elkészült az M60 meghosszabbítása

m60_576

Több mint hárommillió forintos beruházás volt

Elkészült az M60 gyorsforgalmi út meghosszabbított szakasza, így péntek délutántól az autósforgalom elkerülheti Pécset - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) pénteken az MTI-vel.

Több építési engedélyt adtak ki az év első felében

lakásépítés

kevesebb lakás épült, mint tavaly

Idén az első fél évben 3083 új lakás épült, 6 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a kiadott lakásépítési engedélyek száma 5581 volt, 39 százalékkal több a 2014. január-júniusinál - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Csökkent a háztartások hitel- és betétállománya

MNB 20150603

A hitelek visszaesését a devizahitelek csökkenése okozta

A háztartások hitelállománya (tranzakciókból eredően) 20,5 milliárd forinttal, mintegy 6125 milliárd forintra csökkent júniusban a kiigazítatlan adatok szerint, és a háztartások betétállománya is mérséklődött: 40,1 milliárd forinttal, 6823 milliárd forintra csökkent - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján pénteken közzétett adatokból.

Háromszázszor próbáltak átjutni a Csalagúton az éjjel

calais lead

Megkezdték a biztonsági kerítéssávok kiépítését

Szombatra virradóra mintegy háromszáz esetben fordult elő, hogy migránsok megpróbáltak bejutni a francia Calais kikötővárosban a Csatorna-alagút területére, hogy eljussanak Nagy-Britanniába - közölték francia rendőrségi források. Németországba több mint háromszázezer bevándorló érkezett az idén.

Az orvosi vélemény szerint Hillary Clinton kész a szolgálatra

hillary clinton 576x356

A szakember szerint a politikus meggyógyult

Egészségügyi szempontból Hillary Clinton alkalmas arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen – derült ki a korábbi first lady személyi orvosának közleményéből. A politikus 2012-ben ugyan agyrázkódást szenvedett, ennek azonban nincsenek visszamaradt következményei – jelentette a doktornő.

Több mint kétszáz kurd lázadó halt meg egy hét alatt

Kurd harcosok

A török légierő folyamatosan támadásokat hajt végre

A Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) lázadócsoport mintegy kétszázhatvan fegyverese halt meg és több százan megsebesültek az elmúlt hétben a török légierő észak-iraki támadásaiban - közölte szombaton az Anadolu török hivatalos hírügynökség. Az iraki kurd autonóm régió szombaton kiadott közleményében felszólította a szembenálló feleket, hogy újítsák fel korábban megszakadt béketárgyalásaikat.

Visszatért Ádenbe a jemeni miniszterelnök

bahah lead

Egy éve éleződött ki a helyzet a jemeni vezetés és a húszi lázadók között

Háled Bahah hat miniszterével együtt érkezett vissza négy hónapos kényszerű száműzetéséből - jelentette a Sky News Arabiya hírtelevízió.

Újra szavaznak Pristinában a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróságról

lead bíró

Hétfőn vitatja meg az ügyet a koszovói parlament

Hétfőn ismét szavaz a koszovói parlament a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság felállításáról; a testület felállítása elengedhetetlenül szükséges a nyugat-balkáni ország európai integrációja szempontjából.

Hollywoodi sztárok az iráni atomprogram mellett +VIDEÓ

morganfreeman576

Videoklipben támogatják a megállapodást

Negyedmillióan látták két nap alatt a YouTube-on azt a videót, amelyen mások mellett Morgan Freeman és Jack Black érvel egyszerű szavakkal az iráni atomprogramról szóló, átfogó megegyezés mellett.

Pluszforrás a határon túli fejlesztésekre

oktatas

A fő területek az oktatás, a kultúra és a gondnoki rendszer kialakítása

A kormány döntése értelmében a határon túli magyarság boldogulását szem előtt tartva az erre a célra életre hívott Bethlen Gábor Alapba plusz összegeket csoportosítanak át – tudatta a Magyar Közlöny.

Katonai repülő zuhant le Kolumbiában

kolumbiai gépbaleset lead

Sok a halott

Teherszállító repülőgép zuhant le Kolumbia észak-keleti részén, tizenegy katona halálát okozta a baleset. A zuhanás előtt motorhibát jelentettek a pilóták.    

Megvan az ebola ellenszere?

ebola576

A Merck oltóanyaga teljességgel hatásos az vírus ellen

Teljes mértékben hatékonynak bizonyult egy ebola-oltóanyag a halálos vírus ellen a nyugat-afrikai Guineában végzett klinikai tesztek során, és most már felhasználható lesz arra, hogy segítsen legyőzni a nyugat-afrikai ebolajárványt - jelentették be a vakcina kifejlesztői pénteken.

Bin Laden családtagjaival a fedélzeten zuhant le egy gép

bin laden lead

A hatóságok egyelőre nem erősítették meg a hírt

Sajtóértesülések szerint Oszama bin Laden két hozzátratozója is tartózkodott azon a kisrepülőgépen, amely Dél-Angliában zuhant le. Mind a négy fedélzeten tartózkodó életét vesztette a balesetben.

Harminc hektár ég Szeged és Deszk között

Katasztrófavédelem lead

Dolgoznak a tűz eloltásán

A száraz fű, az avar, a nádas és a bozótos Szeged és Deszk között – tájékoztatott a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Túrkeve és Ecsegfalva között is ég az aljnövényzet.

Maszkok mögött élő emberiséget vizionál az Ördöngösök

hamvaslead

Megjelent Hamvas Béla eddig kiadatlan regénye

A héten jelent meg Hamvas Béla eddig kiadatlan regénye, az Ördöngösök a Medio Kiadónál, a mű az író-filozófus korai korszakából való. Ő maga így írt a regényről: „Meg akartam ismételni azt a remek időt, amit a Szent János éjszakájának írása közben éltem, jól akartam mulatni. Több mint sikerült. Soha annyit nem nevettem, mint az alatt a hat hét alatt, amíg ez a mű elkészült.”

Bővíti régészeti kiállítását a Janus Pannonius Múzeum

januspannonius576

Huszonhárom millió forintból újul meg a leletegyüttes

Mintegy 23 millió forintból bővíti a Baranya római kori leleteiből rendezett, tavasszal megnyílt régészeti kiállítását a pécsi Janus Pannonius Múzeum – mondta el a kultúráért felelős államtitkár pénteken a baranyai megyeszékhelyen.

Magyar zsidó olimpikonokról nyílt kiállítás Berlinben

Deutsch-Tamás

Berlinben zajlik a Európai Maccabi Játékok (EMG)

A német városban zajló 14. Európai Maccabi Játékok (EMG) alkalmából nyílt tárlat az 1936-os ötkarikás játkok magyar zsidó résztvevőiről a berlini nagykövetségen.

Olasz Anna ezüstérmes Kazanyban

lead olasz anna

A magyar küldöttség első érmét szerezte az úszónő

Második helyen zárt Olasz Anna a nyíltvízi úszók huszonöt kilométeres versenyében a kazanyi vizes világbajnokságon.

Rogán Antal: Nem kell adóazonosító

Rogán 20150724

A gyermekek után járó adókedvezmény érvényesíthető a kártya nélkül is

Nem kell 2016. január 1-jétől a gyerekeknek adóazonosító ahhoz, hogy az utánuk járó adókedvezmény igénybe vehető legyen - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön az M1 aktuális csatorna esti hírműsorában.

Tömeges török légitámadás a kurdok ellen

légitámadás576x356

A török hatóságok vizsgálatot indítottak a kurdbarát HDP vezetője ellen

A török légierő tömeges megtorló támadást intézett csütörtökön a magukat Észak-Irakban meghúzó kurd lázadók ellen - jelentette az NTV török tévécsatorna.

Fiatalok az emberkereskedelem áldozatai

emberkereskedelem576x356

Gyakori, hogy lányokat külföldre csábítanak, majd hatszázezer forintért eladják őket férfiaknak

A legszegényebbek, valamint az állami gondozásában élő gyerekek és fiatalok válnak leggyakrabban az emberkereskedelem áldozatává, azok, akiket nem vesz körül a család mint megtartó, visszatartó közösség – mondta a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője az M1 csatornán csütörtökön, az emberkereskedelem elleni küzdelem világnapján.  

Közegészségügyi szemlét tartottak a szegedi nagyállomáson

közegészség576

Előzetes letartóztatásba került egy román embercsempész+VIDEÓ

Alapvetően mindent rendben találtak a szakemberek a szegedi nagyállomáson és annak környékén tartott közegészségügyi szemlén – közölte a Csongrád megyei tisztifőorvos csütörtökön a helyszínen. Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet azt kéri: az Alkotmánybíróság vizsgálja felül a menedékjogról szóló törvény módosítását.

A tálibok is megerősítették Omar molla halálát

omár molla lead

Még mindig nem tudni, hol és mikor hunyt el a vezető

Az afganisztáni tálibok is megerősítették csütörtökön délután az iszlamista mozgalmat megalapító és vezető Omár molla haláláról szóló híreket.

ENSZ határozat az orvvadászat elleni erőfeszítések fokozásáról

oroszlán

Amerikai vizsgálat a minnesotai fogorvos által Zimbabwében megölt oroszlán ügyében

A  veszélyeztetett vadállatok orvvadászata és illegális kereskedelme elleni erőfeszítések fokozására szólította fel az ENSZ csütörtökön az összes országot.

A kisüzemi sörfőzdék piacszerzését segíti a GVH

sör576x356

A három legnagyobb sörgyár csökkenti a kizárólagos értékesítést

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vállalásaik alapján arra kötelezte a három legnagyobb magyarországi sörgyárat, hogy 2017 végéig 20 százalékkal csökkentsék az egyes vendéglátóipari egységek számára kizárólagosan értékesített sör mennyiségét, amivel nagyobb teret nyitnak az import és a kisüzemi sörfőzdék előtt.

Többet költünk nyaralásra

görögtenger576x356

Idén mintegy harmincezer forinttal fordítunk többet a pihenésre

Nyaralásra idén harmincezer forinttal többet fordítanak a magyar családok, és ebben a szezonban nyolc napról átlagosan kilenc napra emelkedett az üdülésre szánt idő az előző év azonos időszakához képest - derül ki a Budapest Bank reprezentatív felméréséből.