cimlap1203

„Alkotmányos eszközökkel is védekezünk”

TuzsonBence-HPGY576x356

Tuzson Bence államtitkár az Echo Tv Mélymagyar című műsorában+VIDEÓ

Az uniós jog nem mehet szembe egy ország alkotmányával – jelentette ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az Echo Televízió Mélymagyar című műsorának pénteki adásában, az Alkotmánybíróság (AB) minap határozata kapcsán, melyet a testület Székely László ombudsmannak az uniós kvótákkal kapcsolatos megkeresése nyomán hozott.  

Nemzeti erők egyesítése: Új tulajdonosa van az Echo Televíziónak

Széles és Mészáros1

Széles Gábor: A továbbiakban az energiáim nagy részét főleg az Ikarus felfejlesztésére kívánom összpontosítani

Mészáros Lőrinc egyik cége lett az Echo Tv új tulajdonosa, az adásvételi szerződést tegnap írtuk alá – mondta el a Magyar Hírlapnak Széles Gábor. A televízió öttagú igazgatóságában Széles Gábor is szerepet vállal, mint mondta, a Fidesz–KDNP szellemiségének megfelelő, a kormányhoz legközelebb álló csatorna marad az Echo. Azt is kifejtette, a célja az, hogy a magyar buszgyártást, az Ikarust is úgy felvirágoztassa, ahogy a Videotont. Az Ikarus Magyarországon kívül több országban is vegyesvállalatot hoz létre, néhány éven belül összesen évi tizenkét-tizenötezer buszt gyártanának.

Dombó bencés kolostora

apátsági templom 20161203

Rejtőzködő Magyarország 776.

Szerém vármegye déli határa 1918-ig a régi Magyarország és Bosznia-Hercegovina államhatára volt. Kék színű koronás címerpajzsát három ezüstfolyó – Száva, Duna, Tisza – díszíti. Antik központja Sirmium, újkori székhelye Valkóvár (szerbül: Vukovar) volt. A 20. századi szerb Vajdaságnak ez a legdélebbi vidéke.

Nyelvi lelemények és meglepő humor

PIM

Újraolvasni Jókait: A kőszívű ember fiai több új rétegét fedezi fel az olvasó felnőttkorában – Tanúságtétel a forradalomról

A kőszívű ember fiai a legismertebb Jókai-művek egyike, és ez nagyrészt annak köszönhető, hogy évtizedek óta a hetedikesek számára kötelező olvasmány. A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Fiatal Írók Szövetsége által szervezett Y-generáció című beszélgetéssorozat legutóbbi alkalmán a résztvevők azt vitatták meg, hogy jó döntés-e tizenévesekkel olvastatni ezt a regényt, és hogy felnőttként milyen új élményeket ad a mű.

Erzsébet program nyugdíjas 330x250

Kalandozások a Zemplénben télen-nyáron

füzéri vár 20161203

Az északi régió számos felfedeznivalót tartogat a természet és a történelem iránt érdeklődőknek

Észak-Magyarország sajátos hangulatával, látványosságaival, kulturális és természeti adottságaival az év minden szakában vonzza a látogatókat.

Posta Karácsonyi levél

Sztárok segítenek a Chapecoensén

Chapecoense

Labdarúgás. Zé Roberto egy évig térítés nélkül hajlandó futballozni

Valamennyi hétvégi mérkőzés előtt egyperces gyászszünetet kér a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a brazil Chapecoense csapatát ért repülőgép-szerencsétlenség miatt.

Már jövőre magasabb lehet a gazdaság növekedése

demján varga

A nemzetgazdasági miniszter a Vállalkozók napja rendezvényen tartott beszédet

A munkáltatók és a munkavállalók szervezeteivel aláírt megállapodásnak köszönhetően a kormány arra számít, hogy már jövőre magasabb lehet a gazdasági növekedés üteme a kormány által várt 3,1 százaléknál - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által rendezett Vállalkozók napja rendezvényén.

Balog Zoltán: Magyarország erősödik, mert erősödnek közösségei

Balog Zoltán

"Nem elég megőrizni, amink van, vissza kell szerezni, amink volt"

Magyarország erősödik, és ezt nemcsak a számok mutatják, hanem az is, hogy erősödnek polgári, nemzeti, keresztény közösségei - mondta az emberi erőforrások minisztere a Civil Együttműködési Tanácskozás és a Szellemi Honvédelem Mozgalom péntek esti ünnepségén, Budapesten.

Nico Rosberg visszavonul

Nico Rosberg 20161128

A Forma-1-es világbajnok nem vágyik második címre+VIDEÓ

Bejelentette visszavonulását Nico Rosberg, a Forma-1-es világbajnoki sorozat idei győztese.

Átadták a Prima Primissima-díjakat

prima primissima

A díjazottak között Maróth Miklós, Marton László és Vámos Miklós is szerepel

Tíz kategóriában 14. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten. 

Új nevet kaptak a vizes vb kabalafigurái

water_lili_es_lali_576

Water Lili és Water Lali várja a jövő évi viadal közönségét és résztvevőit

Water Lilly és Water Willy helyett Water Lili és Water Lali lesz a jövő évi budapesti vizes világbajnokság két kabalafigurája.

A nap képe

mikulástroli

Adománygyűjtő Mikulástroli Budapesten - MTI Fotó: Kovács Tamás

Már csak hárman küzdenek a Puskás-díjért

puskasdij576

Brazil, venezuelai vagy maláj játékos nyerheti a legszebb gól szerzőjének járó trófeát

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteken hivatalos honlapján nyilvánosságra hozta azt a három gólt, amely a szurkolók szavazatai alapján versenyben maradt az idei Puskás-díjért.

Basescu a bukaresti magyar nagykövet kiutasítását javasolja

lead basescu

A volt államfő sértésként élte meg a magyar diplomaták eltiltását a román nemzeti ünneptől

A bukaresti magyar nagykövet kiutasítását és a budapesti román nagykövet hazahívását javasolja Traian Basescu volt román államfő "egyedüli méltó válaszként arra a sértésre", hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter eltiltotta a magyar diplomatákat a román nemzeti ünnepen való részvételtől.

Nézőpont: Politikai és gazdaságpolitikai szempontból is erősödik Magyarország

deak_daniel

„A növekedést már a hétköznapok szintjén is érzékelik az emberek”

A Nézőpont Intézet elemzője szerint politikai és gazdaságpolitikai szempontból egyaránt erősödik Magyarország.

Európa Tanács: Tömeges jogsértések voltak a törökországi terrorellenes akciók során

török puccs_erdogan tank_reuters_lead

"Törökországnak joga és kötelezettsége harcolni a terrorizmus ellen"

Tömeges jogsértéseket követtek el a török hatóságok a polgári lakosság sérelmére a Törökország délkeleti részén lefolytatott terrorellenes intézkedések során - figyelmeztetett pénteken Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa.

Megtalálták a dachaui tábor ellopott kapuját

Dachau kapu 576

A bajor rendőrségnek Norvégiáig kellett mennie

Megtalálták Norvégiában a dachaui koncentrációs tábor kapuját, amelyen szerepel a hírhedt náci jelmondat, az Arbeit macht frei (A munka szabaddá tesz).

Visszaküldte az államfő az Erzsébet tér állami tulajdonba vételéről szóló törvényt

erzsébet tér576x356

A vagyonátadás nem történhet meg a tulajdonos fővárosi önkormányzat döntésének mellőzésével

Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte a parlamentnek azt a törvényt, amely állami tulajdonba vette volna a budapesti Erzsébet teret.

Nyitva van a börtönkapu

börtön 576

Letépte a szél a váci börtön kapuját

A viharos erejű szél kimozdította a váci börtön átépítés alatt álló kapuját a helyéről, a kijáratot átmenetileg két fehér furgon és fegyveres őrök védik.

Czibere Károly: Kötelességünk odafigyelni a krízisben lévőkre

hajléktalan

A hajléktalanok segítése kapcsán tartott sajtótájékoztatót az EMMI államtitkára

A hajléktalanná válás megelőzése, a hajléktalanok szükségleteihez igazodó ellátás és a társadalomba visszavezető utak megtalálása egyaránt fontos feladata a szociálpolitikának - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten. Hangsúlyozta: a kormány és a szolgáltatók időben felkészültek az idei tél hideg éjszakáira. 

A Fidesz-frakció üdvözli a nyugdíjemelést

Halász János 20161017

"Ez a lépés is jelzi, hogy a nyugdíjasok számíthatnak a kormányra"

A Fidesz országgyűlési frakciója üdvözli a kormány 1,6 százalékos nyugdíjemelési döntését - közölte a képviselőcsoport szóvivője pénteken Debrecenben, sajtótájékoztatón.

A Fidesz azt firtatja, miért maradt távol a Jobbik elnöke a Máérttól

hollik

Vona Gábor nem vett részt a plenáris ülésen

A kormánypártok tudni szeretnék,  miért nem vett részt Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Magyar Állandó Értekezlet csütörtöki plenáris ülésén. 

Szijjártó Péter: Magyarország támogatja Macedónia euroatlanti integrációját

szijjártó_pavleszki576

A külügyminiszter Szkopjéban tárgyal

Magyarország támogatja Macedónia európai uniós és NATO-csatlakozását, ugyanis Macedónia stabilitása nemcsak a Nyugat-Balkán, hanem egész Közép-Európa biztonsága szempontjából nagy jelentőséggel bír - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek pénteken szkopjei útjáról adott telefonos nyilatkozatában.

Ombudsman: Túlterheltek a gyámhatóságok

Székely László ombudsman kezét emeli

A létszámhiány is gondot okoz

Az alapvető jogok biztosa szerint komoly problémát jelent, hogy a fővárosban és a megyék döntő többségében az első- és a másodfokú gyámhatóságok jelentős része létszámhiány miatt nem képes tartani az ügyintézési határidőket, és a hatóságok túlterheltek - közölte az ombudsman hivatala pénteken az MTI-vel.

Megjelent a Tanoda program folytatásáról szóló pályázat

Czibere Károly

Czibere Károly szerint a kormány egyik legsikeresebb felzárkózási programjáról van szó

Megjelent a Tanoda program folytatásáról szóló, kétmilliárd forintos keretösszegű pályázat azon régóta működő tanodák számára, amelyek a tavaly kiírt pályázaton nem kaptak támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken.

Incidensek nélkül ért véget az ukrán hadgyakorlat a Krímnél

s300 légvédelmi izé576x356

Kijev máris újabb fegyverteszteket tervez

Incidens nélkül véget ért a Moszkva által hevesen kifogásolt kétnapos ukrán hadgyakorlat pénteken az Oroszország által bekebelezett, fekete-tengeri Krím félsziget közelében, Kijevben viszont jelezték, hogy a jövőben újabb fegyverteszteket terveznek a területen.

Németországban korlátozták az uniós bevándorlók szociális ellátási jogosultságát

lead uniós pályázat

CSU: Aki csal, az repül

Németországban a szövetségi parlament csütörtök este megszavazta a kormány javaslatát az uniós társállamokból érkező bevándorlók szociális ellátási jogosultságának korlátozásáról.

Az Európai Bizottság migrációs adatokat összegző adatbázist hoz létre

Migráns Röszke 576x356

A döntéshozók munkájának hatékonyságát szeretnék növelni

A politikai döntéshozók munkájának hatékonysága növelése érdekében a migrációs folyamatok, tendenciák és a társadalomra gyakorolt hatásuk jobb megértését segítő központosított migrációs adatbázist hoz létre az Európai Bizottság.

Az Europol újabb ISIS-támadásokra számít Európában

Europol576x356

A szervezet fokozottabb együttműködést szorgalmaz a kiberfenyegetés megelőzése érdekében

Nagy valószínűség szerint újabb támadásokat tervez elkövetni Európában a közeljövőben az Iszlám Állam nevű terrorszervezet - közölte az európai uniós tagországok hágai székhelyű rendőri együttműködési szervezete, az Europol pénteken.

A Visegrádi Négyek elutasították, hogy vidékfejlesztési forrásból kezeljék a migrációt

traktor

Az agrárkamarák képviselői az Európai Bizottság javaslatának törlését javasolják

Közös nyilatkozatban utasították el a visegrádi országok agrárkamarái pénteken, hogy a migrációt vidékfejlesztési forrásból kezeljék. A nyilatkozatot Balatonfüreden írták alá a testületek vezetői.

Trump James Mattist jelöli védelmi miniszternek

mattis

Mad Dog Mattis vezetheti a Pentagont

Mattis tábornokot fogja jelölni a védelmi minisztérium vezetőjének - közölte csütörtökön Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke.

Kemény hangnemben vitáztak az osztrák államfőjelöltek

Norbert Hofer és Alexander Van der Bellen 20160702

Az elemzőket is meglepte a stílus

A politikai szakértőket és elemzőket is meglepte a két államfőjelölt televíziós vitájának kemény hangneme, azonban nem számolnak azzal, hogy a vasárnap tartandó ausztriai államfőválasztás végeredményére jelentős kihatással lesz.

Irán: Washington megsértette a nukleáris megállapodást

lead atom2

A szenátus megszavazta az Irán elleni szankciókról szóló törvény meghosszabbítását

Az Egyesült Államok megsértette a nagyhatalmak és Irán tavalyi nukleáris megállapodását azzal, hogy a washingtoni szenátus megszavazta az Irán elleni szankciókról szóló amerikai törvény meghosszabbítását - jelentette ki pénteken a teheráni külügyminisztérium.

Boris Johnson nagyobb hozzájárulást vár a NATO-tagállamoktól

Boris Johnson 20160223

„Nem lehet hagyni, hogy Washington állja a NATO védelmi kiadásainak 70 százalékát”

A brit külügyminiszter szerint semmivel sem igazolható, hogy az Egyesült Államok állja a NATO védelmi kiadásainak 70 százalékát, miközben az atlanti szövetség többi 27 tagországára együtt is csak 30 százalék jut.

Fizetős lesz a német sztráda

sztráda

Legkorábban jövőre vezethetik be az útdíjat

Jóváhagyta a német autópályákra vonatkozó "tisztességes és megkülönböztetéstől mentes" útdíj bevezetését az Európai Bizottság.

 

Üdvözölte az RMDSZ és az MPP összefogását a román választásokon a FUEN

RMDSZ-MPP576x356

Az európai nemzetiségek ernyőszervezete szerint az összefgás lehetővé teszi a politikai súly megőrzését

Üdvözölte két magyar tagszervezete - a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és Magyar Polgári Párt (MPP) - együttműködését az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) a december 11-i romániai választásokról közzétett pénteki állásfoglalásában.

Harmincöt javaslat készült a gazdaság kifehérítésére

Mráz Ágoston-Nézőpont576x356

Csökkenteni kell az adóadminisztrációt az NGM államtitkára szerint

A szürkegazdaság mértéke tudományos becslések szerint 2003-ben GDP-arányosan 25, 2010-ben 23,3, 2015-ben pedig 21,9 százalék volt Magyarországon, volumene pedig 6,5-7 ezer milliárd forintra tehető. A tendencia ugyan csökkenő, de mértéke jóval meghaladja a 10 százalék körüli nyugat-európai átlagot - mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport vezérigazgatója pénteken, az intézet által szervezett konferencián, ahol bejelentette: 35 javaslatot dolgoztak ki a gazdaság fehérítésére.

Újra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások

kkv576x356

A GINOP kapacitásbővítésre és beruházásokra kínál lehetőséget

Újra pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) termelési kapacitásaik bővítésére és kapacitásbővítő beruházásaik támogatására a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, összesen 39 milliárd forint értékű fejlesztési forrás érhető el - tájékoztatott Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Tiltakozik a Vasutasok Szakszervezete

vonat 20161107

Petícióval fordultak a fejlesztési miniszterhez

A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) petícióval fordult pénteken Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez, hogy vonja vissza utasítását, amely alapján a vasútőr munkavállalókat a MÁV Zrt.-től kiszervezik külsős cégekbe.

Több mint egymilliárd euró volt a szeptemberi kereskedelmi többlet

export

A havi kereskedelmi többlet harmadszor volt nagyobb egymilliárd eurónál

Szeptemberben a kivitel euróban kifejezett értéke 1,7 százalékkal nőtt, a behozatalé megegyezett az egy évvel korábbival. Az exporttöbblet 140 millió euróval nőtt és 1,005 milliárd euró volt - jelentette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Egymilliárdért kelt el a Pápai Hús

húsok

A céget hongkongi befektetők vásárolták meg

Kifizette a nettó 1,134 milliárd forintos vételárat a Pápai Hús csoportért a hongkongi magánbefektetők tulajdonában álló Tano Commerce Kft. A cég dolgozói közül csaknem hétszázan döntöttek úgy, hogy a Pápai Húsnál dolgoznak a továbbiakban is.  

Az év végéig meg kell kötni az új kötelező biztosítást

kgfb576x356

December 31-e a határidő

Az idei év végéig meg kell kötni az új, jövő évre vonatkozó szerződést azoknak az autósoknak, akiknek kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása (kgfb) január 1-jei évfordulós, és úgy döntöttek, hogy az idei kampányban biztosítót szeretnének váltani, máskülönben súlyos büntetést kell majd fizetniük - hívta fel a figyelmet Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szóvivője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Mészáros Pál az Év Bortermelője

mészáros pál

Idén adták át huszonhatodik alkalommal a díjat

A Magyar Bor Akadémia (MBA) döntése alapján Mészáros Pál nyerte el a 2016-os Év Bortermelője Magyarországon díjat - jelentette be a szervezet elnöke pénteken Budapesten.

Sötét varázslatok Aquincumban

átoktábla

A római mágiát bemutató kiállítás nyílik Óbudán

A római mágia tiltott területét, a rontó varázslatokat, valamint az ártó erők távoltartására szolgáló védőeszközöket, mágikus amuletteket, titkos praktikákat mutatja be az Aquincumi Múzeum új időszaki kiállítása.  

Megjelent a Rolling Stones új albuma

rolling stones

Rocklemeznek indult, blues lett belőle

Eredetileg azzal a szándékkal érkeztek a stúdióba, hogy rockzenei lemezt vegyenek fel, de több bluesszámot újrahallgatva más útra tértek - közölte Mick Jagger az új albumról. A zenekar új lemezére több mint egy évtizedet kellett várnia a közönségnek.  

Karácsonyi bélyeget bocsát ki a Magyar Posta

bélyeg

A képeken egy szív alakú vonalban korcsolyázó pár látható

A Magyar Posta hagyományai szerint karácsonyi bélyeget bocsát ki, emellett advent idején lehetőséget ad ügyfeleinek, hogy karácsonyi bélyegzéssel ellátott üdvözletet küldjenek.

Elhunyt Lendvay Kamilló

lendvay kamilló

A kiváló művész 88 éves volt

Elhunyt Lendvay Kamilló zeneszerző. A Kossuth-díjas, háromszoros Erkel-díjas kiváló művészt, a Bartók Béla-Pásztory Ditta-díj kitüntetettjét élete 88. évében érte a halál - tudatta honlapján a Zeneakadémia pénteken.

A Kodály-módszer a szellemi kulturális örökség része

kodály

A bizottság nemzetközi szinten is követendőnek tartja a módszert

Felvette a népzene Kodály-módszer szerinti megőrzését az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára az ENSZ-szervezet Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottsága Addisz-Abebában folyó tanácskozásán – mondta Balog Zoltán.

Megnyílt a Mikulásgyár fő üzeme az Ötvenhatosok terén

mikulásgyár

Idén is rekordmennyiségű adományban reménykednek

Számos újdonsággal, programokkal is várja az adományozókat a Mikulásgyár fő üzeme a budapesti Ötvenhatosok terén, ahova a rászorulók számára felajánlott tartósélelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat várnak december 21-ig - hangzott el a jótékonysági akció pénteki megnyitóján a fővárosi gyűjtőközpontban.  

Komoly szabályváltozások várhatóak a budapesti vb alatt

fina lead

A FINA a világbajnokság alatt esedékes kongresszuson dönt majd

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elsőszámú döntéshozó testülete (Executive) a kanadai Windsorban, a jövő heti rövidpályás úszó-világbajnokság helyszínén kiválasztotta az egyes sportágakat érintő változtatási javaslatokat, ezekről 2017 júliusában, a budapesti világbajnokság idején esedékes kongresszusokon kell szavazniuk majd a küldötteknek.

Messi, Ronaldo és Griezmann közül kerül ki az év játékosa

messi_ronaldo_fifaevjatekosa576

A címre az Európa-bajnok portugál klasszis pályázik a legnagyobb eséllyel

Az elmúlt évek szavazásait "uraló" Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett Antoine Griezmann a harmadik jelölt az év labdarúgója címre.

Távozik a női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya

Jan De Brandt röpi lead

Jan De Brandt nem vállalja a 2017-es maratoni programot

Nem hosszabbítja meg szerződését Jan De Brandt, a női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A miniszterelnök jogerősen pert nyert az Altus ellen

Bíróság

Gyurcsány Ferenc Orbán Viktor pántfinanszírozásról szóló megjegyzése miatt perelt, de vesztett

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta a korábbi elsőfokú ítéletet, így Orbán Viktor jogerősen pert nyert az Altus Zrt.-vel szemben - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.

Tovább emelkednek a honvédség juttatásai

simicskó576

Simicskó István: Karácsonyig az állomány tgajai 42000 forintnyi utalványt kapnak

Tovább emelkednek a honvédségi állomány juttatásai. A honvédségi dolgozók jövő évi béren kívüli juttatásairól szóló megállapodást pénteken írta alá Simicskó István miniszter, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének vezetője és Hazuga Károly, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke Budapesten.

Két év múlva működésbe lép a bírósági távmeghallgatás

paragrafus576x356

Hetvenkét végpontot telepítenek az országba

Magyarországon 2018-ra teljesen üzemképessé válik a bírósági távmeghallgatás rendszere - közölte a Fővárosi Törvényszék elnöke pénteken budapesti sajtótájékoztatón.

Que?!

manuel

Elhunyt Andrew Sachs, a Waczak szálló pincérét alakító színész

Nyolcvanhat éves korában elhunyt Andrew Sachs angol színész, aki a Waczak szálló (Fawlty Towers) című brit sorozat spanyol pincérének, Manuelnek a szerepében várt ismertté.

Stabil állapotban vannak a kolumbiai tragédia túlélői

nieto

Nieto teljes felépülésében bíznak

A hétfői légikatasztrófa hat túlélője közül négyet még az intenzív osztályon ápolnak, állapotuk stabil. Helam Nieto, az egyik játékos apja fia abban bízik, hogy fia akár még a pályára is visszatérhet. A szerencsétlenség áldozataiért vasárnap Chapeco futballpályáján virrasztást tartanak.  

Gyógyítható lehet az autizmus egy fajtája

pipetta

A kísérletek során enyhíthetőknek bizonyultak a tünetek

Az autizmus spektrumzavar (ASD) egy új genetikai okát és gyógymódját fedezte fel egy osztrák tudósok vezette nemzetközi kutatócsoport. A módszerrel egyelőre egereken kísérleteznek, évekbe telhet, míg a gyógyításban is alkalmazhatják.

Két év múlva kezdődhet meg a ferihegyi gyorsforgalmi út fejlesztése

Fővárosi Közgyűlés 20161027

Mentesülhetnek a háziorvos és védőnő vállalkozók az iparűzési adó alól

 A Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út fejlesztése 2018 második felében kezdődhet meg, ugyanakkor a jövő évben megrendezendő vizes világbajnokság miatt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK)fenntartási és esztétikai jellegű feladatok elvégzésének a lehetőségét vizsgálja - derül ki Tarlós István főpolgármester Tokody Marcellnek, a Jobbik fővárosi képviselőjének adott írásbeli válaszából.

Frissítettünk