cimlap0331
  

Lipótmezőn lehet az új fővárosi kórház

opni

A részleteket „csak a pontos helyszíni vizsgálat tárhatja fel - emelte ki lapunknak Rácz Jenő, az MKSZ előző elnöke

Az új budapesti kórház lehetséges helyszíneként szóba került a korábban bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) helye is, amelyet jelenleg ebből a szempontból tanulmányoznak – erősítette meg lapunknak Rácz Jenő. A Magyar Kórházszövetség (MKSZ) előző elnöke úgy vélte, elméletileg megfelelő lehet a lipótmezei terv, azonban a részleteket „csak a pontos helyszíni vizsgálat tárhatja fel”.

Orbán Viktor Kazahsztánban tárgyal

lead magyar kazah

A magyar-kazah befektetési alap lesz várhatóan a fő téma

Asztanába, Kazahsztán fővárosába látogat ma Orbán Viktor miniszterelnök a kormány több tagja és üzletember-delegáció kíséretében.

A nap képe

víziló

Törpevíziló született Nyíregyházán. Bővebben itt (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Közzétette a Miniszterelnökség Tarsoly levelét

Quaestor 20150327

A Quaestor vezetője segítséget kért

A miniszterelnökség kedden a kormany.hu oldalon nyilvánosságra hozta Tarsoly Csaba miniszterelnökhöz címzett levelének elektronikus másolatát, amelyben a cégvezető állami segítséget kért a Quaestor-csoport pénzügyi problémájának megoldásához az ügyfelek védelme érdekében.

Csökkent az antiszemitizmus a Medián szerint

HannEndre576x356

A sajnálatos jelenség a fővárosban erőteljesebben jelen van

Enyhén csökkent az antiszemitizmus mértéke Magyarországon 2013-ról 2014-re. A fővárosban erősebb a jelenség, a pártválasztás és bizonyos attitűdök magyarázzák az antiszemitizmust - mondta Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Sikeres volt az internetkonzultáció első szakasza

Deutsch Tamás 576 nemzeti konzultáció

Deutsch Tamás kiemelte: február 3. és március 26. között 68 ezren látogattak el a konzultáció honlapjára

Sikeresnek és eredményesnek nevezte az internetről szóló nemzeti konzultáció első, kérdés- és témajavaslatokat begyűjtő szakaszát keddi budapesti sajtótájékoztatóján a folyamat előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos.

Orbán felmentette az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját

orban

A kormányfő a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter javaslatára döntött így

Orbán Viktor miniszterelnök felmentette az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját, Göbölös Lászlót március 31-ei hatállyal.

Kövér László: A helyiek érdeke, hogy ki győz

lead kövér

„Cukiság ide vagy oda, a jelmez alól kibújik a farkas szőrös lába, és a rút karmai”

Van jelentősége, hogy egy jelölt annak a csapatnak-e a tagja, amely a térség és az ország boldogulásáért küzd és nem annak, akinek szemlátomást nem ez az érdeke – jelentette ki Kövér László egy hétfői tapolcai fórumon.  

Lázár János a kormányablakok szerepét méltatta

lazar

Ősztől 278 kormányablakban háromszáz ügyet lehet majd intézni

A magyar közigazgatás az elmúlt százötven év legnagyobb átalakítását éli meg, amelynek következtében 2015 késő őszére csaknem kétszáz járás 278 kormányablakában legalább háromszáz ügyet tudnak elintézni a választópolgárok - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, amikor átadta a Fejér megyei Sárbogárd kormányablakát.

Száznegyvennégy iskolában ösztönöz testmozgásra a Klik

tesi óra

A gyerekek a sport mellett a társas kohéziót erősítő eseményeken is részt vehetnek

Száznegyvennégy iskolában valósít meg testmozgásra és közös játékra ösztönző programokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), hogy erősítsék a befogadás és az önkéntesség értékeit - tájékoztatta a központ kedden az MTI-t.

Megingott a lakosság bizalma a pénzügyi intézményekben

lead quaestor

Siralmas eredményt mutat a bankmonitor.hu felmérése

A brókerbotrányok miatt megingott az általános pénzügyi bizalom mind a brókercégek, mind a bankok iránt, és felértékelődött a külföldi tulajdonú bankok és a közvetlen külföldi pénzelhelyezés jelentősége a lakosság szemében - derül ki a Bankmonitor.hu kedden nyilvánosságra hozott felméréséből. A megkérdezettek közel ötöde még a bankból is kivette pénzét a sorozatos brókerbotrányok után.

Csökkent a GDP-arányos államadósság

MNB 576x356

Bepörgetheti a magyar gazdaságot a gyenge euró

Az államháztartás bruttó adóssága a GDP 76,9 százaléka volt a múlt év végén 0,4 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban - erősítette meg a pénzügyi számlák adatai alapján kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Az euró gyengülése is fontos szerepet játszik a gazdasági növekedésben, mivel az euróövezeti gazdaságok beszállítójaként élvezhetjük az ottani exportőrök javuló versenyképességét - emelték ki az MNB szakértői.

Már érdemes hozzánk hozni a tőkét

üzletember, businessmen

A kis- és középvállalatok a növekedés motorjai a térségünkben, köszönhetően a számos sikeres befektetésösztönző programnak

A gazdasági növekedés egyre inkább a kis- és középvállalatoknak köszönhető a régiónkban, hiszen ezek a cégek a befektetésösztönző programok legfőbb haszonélvezői. Ennek köszönhetően az üzleti környezet folyamatosan javul hazánkban, ahogy a cseheknél és a szlovákoknál is.

Szennyezett paprika a polcokon

lead paprika

A Greenpeace 7 magyar áruházláncban tesztelt 12 fajta paprikát

A Greenpeace március elején, közjegyző jelenlétében hét áruházlánc boltjaiban 12 féle paprikát vett, a független laboratórium nyolcban húszféle vegyszermaradványt talált - mondta a szervezet magyarországi agrárkampányának felelőse egy keddi budapesti demonstráción.

Debalcevét reguláris orosz csapatok foglalta el

lead debalceve

Egy orosz tiszt árulta el a titkot

Orosz reguláris csapatok orosz tábornokok és más magas rangú katonatisztek irányításával foglalták vissza a múlt hónapban az ukrán fegyveres erőktől a stratégiai fontosságú kelet-ukrajnai Debalceve városát - árulta el a BBC orosz nyelvű szolgálatának adott interjújában a donyecki szakadárok egy, Oroszországból érkezett egységparancsnoka.

Dzsihadista családra csaptak le Spanyolországban

lead policia

A szülök Szíriába toboroztak, gyermekeiket pedig kivették a "világi iskolából"

Egy család négy tagját, a szülőket és két még fiatalkorú gyereküket vette őrizetbe a spanyol rendőrség kedd hajnalban a katalán Badalónában azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban állnak egy dzsihadista hálózattal, amely a szíriai harcokhoz toboroz embereket Európában - közölte a spanyol belügyminisztérium.

Athén ellenzi a Moszkva elleni szankciókat

lead ciprasz putyin

Erősödnek a görög-orosz gazdasági kapcsolatok

Görögország nem ért egyet az Oroszország elleni szankciókkal, ez az út nem vezet sehová - jelentette ki Alekszisz Ciprasz görög kormányfő.

Putyin a Krím elcsatolása óta a legnépszerűbb

lead putyin

Immár tizenöt éve van hatalmon az orosz elnök

Vlagyimir Putyin a Krím Oroszországhoz csatolása, tavaly március vége óta a legnépszerűbb a lakosság körében - állapította meg az egyik orosz közvélemény kutató cég, amelynek elemzését az orosz államfő hatalomra jutásának 15.évfordulóján rendezett moszkvai szakértői kerekasztal-beszélgetésen ismertettek.

Az exdiktátor áll nyerésre Nigériában

lead nigeria

Buhari 2,7 millió szavazattal elhúzott a nigériai elnök előtt

Muhammadu Buhari vezet a hivatalban lévő államfő, Goodluck Jonathan előtt a nigériai elnökválasztáson a keddre virradóra közzétett részeredmények szerint.

Kanada is beszáll a szíriai bombázásba

lead airstrike

Már két országban bombázzák az Iszlám Államot a szövetségesek

Megszavazta az ottawai parlament helyi idő szerint hétfő este, hogy a kanadai haderő részt vegyen az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges iszlamista szervezet szíriai állásai elleni légicsapásokban. A bombázásokhoz ők sem kérték ki Aszad szíriai elnök véleményét.

Otthon tölthetik büntetésük utolsó hónapjait egyes elítéltek

rabok

Szerdán lépnek életbe a reintegrációs őrizet szabályai

Szerdán lépnek életbe a reintegrációs őrizet szabályai, ennek lényege, hogy ha a bíró arra lehetőséget ad, akkor azok az első bűntényesek, akiket kisebb súlyú cselekmények miatt ítéltek el, a szabadulásuk előtti utolsó hónapokat akár a saját otthonukban is tölthetik.

Miden iskolában lesz szupergyors internet 2016 végére

computer internet iskola lead

A jövő év végére minden magyarországi iskolában elérhető lesz a szupergyors internet - mondta Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a Networkshop 2015 Országos Informatikai Konferencián Sárospatakon kedden.

 

Haggenmacher Károly, a síkszita atyja

Károly_Haggenmacher

Magyarrá vált svájci testvérek munkája hozta az élelmiszeripar fejlődését

A világ malomiparában mindenhol használt síkszita feltalálója, Haggenmacher Károly száznyolcvan éve, egészen pontosan 1835. március 13-án született a svájci Winterthurban.

Rendszerváltásra készül a szinkron szakma

szilléri lead

A szervezet bírja az Iksz támogatását is

Megalakult a Színházi Dolgozók Szakszervezetén belül a Szinkron Alapszervezet szombaton, amely egyebek mellett a szakma önmeghatározásán és egy minőségbiztosítási rendszer felépítésén dolgozik.

Mechwart András hengerszéke

Mechwart_lead

A bajor mérnök a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal tökéletesítette gépét

A magyar ipartörténet kiemelkedő alakja, Mechwart András 1834-ben született a bajorországi Schweinfurtban, 1907-ben Budapesten halt meg.

Több mint négyezer gép- és holttestmaradványt gyűjtöttek össze

repcsi darab

A Germanwings-gép repülési adatait rögzítő fekete dobozt még mindig keresik

Eddig több mint négyezer roncs, illetve emberi maradványt gyűjtöttek össze a helyszínelők a francia Alpokban múlt héten lezuhant Germanwings-repülőgép darabokra esett részeiből, illetve a 150 áldozat holttesteiből - közölte kedden a francia csendőrség.

Avantgárd Hagyománya-díjat kapott Lajkó Félix Szerbiában

lajkó lead

A díjjal a vajdasági magyar hegedűvirtuóz zene iránti elkötelezettségét ismerik el

Lajkó Félix hegedűművész-zeneszerzőnek ítélték oda a szerbiai Avantgárd Hagyománya-díjat az idén - számolt be róla kedden a Magyar Szó című újvidéki napilap.

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki öt megyére

vihar

Az ország északi és középső részén akár 65-85 kilométer/órás erősségű is lehet a szél

Öt megyére és a fővárosra másod-, nyolc további megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden viharos szél veszélye miatt.

Király a Haladásban folytatná

Király Gábor mh lead

Nyáron lejár a szerződése a Fullham kapusának, aki 18 év után szívesen hazajönne

A nyáron lejár a szerződésem a Fulhammal, utána valószínűleg hazatérek Szombathelyre – nyilatkozta a Bildnek a szerdán 39-ik születésnapját ünneplő Király Gábor.

 

Hamilton a héten hosszabbíthat a Mercedesszel

Hamilton576x356

"Már csak apró jogi formalitások vannak hátra" - emelte ki a kétszeres vb-győztes

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton arra számít, hogy a héten szerződést hosszabbít vele a Forma-1-es Mercedes istálló.

Lefoglalták az ETO Parkot és a stadiont a Quaestor-ügyben

eto

Megkezdődött a vagyonvisszaszerzés, gépkocsikat, üzletrészeket, készpénzt, ingatlanokat foglaltak le

A vagyonvisszaszerzési eljárásban a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta a nyomozó hatóság - mondta a fővárosi főügyész az M1 aktuális csatornának hétfő este.

Tovább bombázza Jement az arab szövetség

lead jemen

Húsz felkelő és tizenöt civil veszett oda a keddi légicsapásoknél

Újabb légicsapásokat mért a Szaúd-Arábia vezette arab szövetség a síita húszi lázadók állásaira Jemenben, s a támadásokban legkevesebb harmincöten vesztették életüket - közölték kedden biztonsági források.

Elutasítottak hét civil népszavazási kezdeményezést

bírósági ítélet lead

Eddig két javaslat ment át a rostán

Elutasított hét "rendszerbontó" civil népszavazási kezdeményezést a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Egyelőre csak a tankötelezettségről és a gazdasági kamarai hozzájárulási díj fizetéséről engedélyezett népszavazást a bizottság.

Mindhárom görög futballista elhagyhatta a kórházat

Ferihegyi út baleset lead

Megsérültek a görög válogatott tagjai a Ferihegyi úti balesetben

A görög labdarúgó-válogatott mindhárom játékosa elhagyhatta a kórházat hétfő este - közölte Magyar Honvédség Egészségügyi Központja kedd reggel az MTI-vel.

Országos korrupcióellenes tüntetést hirdettek

tüntetés 20150105

Április 19-én száz településen tartanak megmozdulásokat pártok és civilek

Országos kormányellenes tüntetést szerveznek civilek és ellenzéki pártok április 19-ére. 

 

Színház az egész világ

papp jános lead

Díjakat osztottak ki a színházi világnap alkalmából

A hagyományokhoz híven idén is odaítélték a Gobbi Hilda-életműdíjat, a Soós Imre- és a Vámos László-díjat, valamint a Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának elismerését, a Hevesi Sándor-díjat. Döntött a kuratórium a Kállai Ferenc-életműdíjról és a Szabadtéri Színpadok Szövetsége az Amphiteátrum-díj idei nyerteséről is.

Taxi 2000