Ajánló

MH

A nyomtatott újság legfontosabb hírei:

• A saját régiónkban kell versenyezni
• Javul a régiós hangulat
• Stadler ismét bíróság elé állt

Kitiltották ifj. Hegedűs Lórántot Ukrajánból

Hegedűs lead

Az erre vonatkozó határozat már nyáron megszületett

Ifj. Hegedűs Loránt református lelkész a kárpátaljai Szolyvára utazott volna megemlékezésre valamint egy beregszászi konferenciára – értesült az alfahir.hu

A nap képe

ukránEgy éve csaptak össze az ukrán tüntetők a kijevi Majdanon a rendőrséggel, a harcok helszínén ukrán nemzeti színű szalaggal és rózsafüzérekkel emlékezik a lakosság a Janukovics exelnök elleni tüntetőkre.

Szijjártó: Magyarország érdeke a térség energiabiztonsága

lead szp

A Déli Áramlat megépítése európai érdek is - mondta a külügyér belgrádi tárgyalása után

Magyarországnak hármas érdeke van a közép-európai térségben: legyen béke, legyen energiabiztonság és legyenek szorosabb kereskedelmi-gazdasági kapcsolatok - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a magyar sajtónak pénteken, az Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel folytatott belgrádi tárgyalások után.

Szakszervezetek tüntettek a társadalmi párbeszédért Budapesten

Demo szakszervezetek lead

A Liga Szakszervezetek szervezésében mintegy ötszázan tüntettek a munkavállalói jogokat érintő érdemi társadalmi párbeszédért pénteken Budapesten a Kossuth tér szomszédságában, az Alkotmány utcában.

Schmitt Pál a Nemzet Sportolója

Schmitt pál lead

A NOB-tag hatalmas megtiszteltetésnek érzi megválasztását

Schmitt Pált, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökét, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagját választották maguk közé tizenkettedik tagnak a Nemzet Sportolói.

Vida Ildikót nem tartják korruptnak

9o

Kovács Árpád szerint költségvetési szempontból sem mindegy, hogy teljes bizalmat élvez-e a Nemzeti Adó– és Vámhivatal elnöke

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, Vida Ildikó nem korrupt, és csalásban sem vehetett részt – hangsúlyozta a Magyar Hírlapnak Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, illetve Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst and Young adószakértője. Abban is egyetértettek, túl sok az érdekellentét a NAV- és a kitiltási botrány kapcsán.

Ferenc pápa: botrányosan eluralkodott az egyházon belül a kereskedelmi szemlélet

Ferenc pápa

"Jajj azoknak az egyházaknak, amelyek üzletelnek, a megváltás igyenes! "

A megváltás ingyenes, be kell fejezni azt a gyakorlatot, hogy az egyház pénzt kér keresztelőkért, az áldásért és a misékért - mondta Ferenc pápa a pénteki reggeli misén.

Egy éve tört ki az ukrán válság

lead ukrán

Tavaly november 21-én függesztette fel Ukrajna az uniós társulási szerződést

Egy éve, 2013. november 21-én kezdődött Ukrajnában a válság, amely nemcsak a volt szovjet köztársaság életében, hanem a világpolitikában is jelentős változásokat idézett elő. Az évforduló alkalmából nagygyűlést rendeztek Kijevben a Függetlenség terén, a Majdanon, ahol a tiltakozáshullám elindul. A megmozdulásra több ezren gyűltek össze. 

CÖF: Jók a kormány devizahitel károsultakat érintő döntései

CÖF deviza

A civilszervezet szerint a perekben a károsultaknak költségmentességet kell kapniuk

A CÖF-CÖKA üdvözöli a kormány devizaalapú hitelesekkel kapcsolatos eddigi döntéseit. Véleményük szerint az Országgyűlés által meghozott törvények tükrözik a társadalmi szolidaritást, ugyanakkor tiszteletben tartják a jogállamiságot.

Alaposan felépített elégedetlenség

tuntetes_zaszlo

Iván László szerint most az ifjúságot dobták a frontvonalba, ami nem új a történelemben, hiszen ez a generáció a leglázadóbb

Milyen indulati, társadalmi, illetve szociális attitűdöket lehet kiolvasni a tüntetések szónoklataiból, a rendezvényeket követő sorozatos agresszióból? – tettük fel a kérdést Iván László pszichiáter professzornak.

Nem bírta a terhelést az edigital.hu honlapja

e digital lead

Félmillióan látogattak a honlapra az egynapos, hatalmas akciók miatt

Egész nap akadozott, volt úgy hogy órákig elérhetetlen volt az Extrem Digital elektronikai lánc weboldala, miután a szerverei nem bírták az óriási látogatottságot a péntekre meghirdetett akciók miatt.

A külföldi tej piacra jutását nehezítenék a zöldek

Tejeskancsó

A tejtermelőket segítené az LMP

Öt pontban foglalta össze a magyar tejágazat érdekében megfogalmazott javaslatait az LMP.

A NATO-csatlakozást is beleírták az ukrán koalíciós megállapodásba

lead porosenko

Aláírták az ukrán parlamentben a koalíciós megállapodást

Aláírták a koalíciós megállapodást az új ukrán parlamentben többséget alkotó Nyugat-barát pártok, és a megállapodásban rögzítették Ukrajna csatlakozási szándékát a NATO-hoz - jelentette péntek reggel a kijevi média.

Tovább erősödött az EU-ellenes brit Függetlenségi Párt

lead ukip

A UKIP célja Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból és a külföldi EU-munkavállalók korlátozások nélküli bevándorlásának felszámolása

Megszerezte második parlamenti mandátumát az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP), amelynek elsődleges politikai programja Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból.

A kormány benyújtotta a jövő évi büdzsét megalapozó törvényjavaslatot

költségvetés576x356

Megszűnik a Nyugdíjreform Alap

A kormány benyújtotta a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, amely többek között módosítja az államháztartási törvényt, megszünteti a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot és sávosan határozza meg az alkoholok jövedéki biztosítékrendszerét.

Zakatol a Sziget kívánsággépe

sziget

A szervezők kíváncsiak a látogatók véleményére

Noha még meglehetősen távolinak tűnik a nyár, a nagy fesztiválok szervezői már javában dolgoznak. A Sziget Szervezőiroda, mint ahogyan korábban is, ezúttal is megszondáztatja a látogatókal, akik javaslatokat tehetnek arra vonatkozóan, hogy kiket szeretnének színpadon látni a következő szezonban.

Liga-javaslat a kormány előtt

vasutassztrajk

Év végén megszűnik a korkedvezményre való jogosultság megszerzésének lehetősége, a helyette ígért szabályozás nem készült el

Új elemeket javasol beemelni a korhatár előtti ellátások közé a Liga. Például a nyugdíjkorhatár előtt öt évvel visszavonulhatnának azok a dolgozók, akik legalább harminc év munkaviszonnyal rendelkeznek, és vállalják, hogy az előre kifizetett összeggel arányosan csökken majdani öregségi nyugdíjuk. A javaslat a kormányzatnál „kiértékelés alatt áll”.

Újabb halottak az amerikai hóviharban

hó

New York állam 10 megyéjében szükségállapot van, még kórházat is ki kellett üríteni

Legkevesebb tízre nőtt a korai tél halálos áldozatainak száma csütörtökre az Egyesült Államok északi részén, ahol New York állam nyugati régióiban a nap folyamán ismét havazott.

Michael Nyman zenés irodalmi estet tart a Müpában

Michael Nyman zongorista

A zeneszerző műsorával az első világháború eseményeire emlékezik

Az idén hetvenéves komponista által összeállított műsorban egy némafilm pereg a háttérben Nagy-Britanniában, Németországban, valamint Franciaországban rögzített korabeli felvételekkel, miközben Nyman kamaraegyüttese a zenetörténet meghatározó alakjait, Beethovent, Chopint, Rossinit, Schubertet és César Franckot idézi meg. Az angol zeneszerző War Work című produkciója zenei, irodalmi és vizuális „freskóval”, mások mellett a magyar Gyóni Géza egyik versével idézi meg a száz éve kitört első világháború borzalmait a Művészetek Palotájában november 28-án.

Megmenekülnek az italnagykerek

Nagyker ital lead

Sávosan növekszik a jövedéki biztosíték mértéke

Az árbevételhez igazodva, sávosan növekszik az italforgalmazással foglalkozó nagykereskedők által fizetendő jövedéki biztosíték mértéke a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) költségvetési megalapozó törvényjavaslathoz benyújtott módosítása szerint - közölte az NGM pénteken az MTI-vel.

Rekordokat döntött az ebola elleni harcra mozgósító dal

lead ebola

A dal 2014 legkelendőbb kislemeze lett Nagy-Britanniában

Máris eladási rekordot döntött a Band Aid ebolajárvány elleni harcra mozgósító, Do They Know It's Christmas? című dala, amelynek elkészítésében számos világsztár részt vett. Szerdán egy másik, hírességeket felvonultató videó is felkerült a netre, ahol a világsztárok két percig szótlanul néznek a kamerába.

Ha az ember széthegedüli magát, jó átállni a citerára

lajkó lead

December 19-től február 28-ig tart a Lajkó Félix maraton

Negyvenéves lesz december 17-én Lajkó Félix, de ahogy ő fogalmaz, nem nagyon érdekli az évforduló, és az sem, milyen elméletek születnek a személyisége, művészete megfejtésére. Ő csak zenél, ez a dolga. A vajdasági hegedű- és citeravirtuózzal hamarosan megjelenő szimfonikus lemezéről beszélgettünk, és arról, mi ellen lehet védekezni a zenével.

Erzsébet program szoc.fel. 330x247