Keresztények lefejezésére szólított fel a dzsihádistává vált brit anyuka

Dzsihádista brit anyuka lead

Hogy lesz egy rock-bandában játszó középosztálybeli nőből az Iszlám Állam harcosa?

Szíriába utazott dzsihádista férjével az a kétgyermekes brit anyuka, aki korábbi bevallása szerint azért készült a "kalifátusba", hogy tompa késsel fejezze le az ottani keresztényeket.

Navracsics: A II. világháború a legborzalmasabb pusztítást hozta Európára

Navracsics

A világégés kitörésének kezdetéről emlékeztek meg Budapesten

A második világháború a legborzalmasabb pusztítást hozta Európára, az európai kultúrára - mondta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Megkezdődött a 2014/2015-ös tanév

suli

Első osztályos diák ásít a budapesti Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolában.

Tarlós és Staudt már hivatalos jelöltek

Tarlós István

A polgármester-jelöltek bejelentési határideje szeptember 8-a

Nyilvántartásba vette Tarlós Istvánt, a Fidesz-KDNP és Staudt Gábort, a Jobbik főpolgármester-jelöltjét a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfő késő délutáni ülésén; a kormánypártok jelöltje az első, a Jobbiké pedig a második, akit a testület nyilvántartásba vett.

Eredménytelen volt az összekötő csoport értekezlete Ukrajna ügyében

ukránoroszzászló576x356

Pénteken ismét tárgyalnak a felek

Eredmény nélkül ért véget hétfőn Minszkben az ukrajnai konfliktus békés lezárásának módjait kereső nemzetközi összekötő csoport ülése, az orosz hírügynökségek szerint a felek egyelőre csak írásos javaslataikat cserélték ki tanulmányozásra, s várhatóan pénteken ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.

Felkészületlenek az egészségügyi problémákra a magyarok

Orvosi rendelő

Gyógyszerekre kétszer annyit fordítunk, mint megelőzésre

Átlagosan 106 000 forintot költünk évente az egészségünkre. A magyarok harmadát egy kisebb egészségügyi kiadás is váratlanul érintené, viszont akár kölcsönt is venne fel, hogy magánorvoshoz forduljon – derül ki a Cofidis Hitel Monitor második negyedéves eredményeiből.

Napi Aktuális ajánló

Néveri Igor_lead

Tarlós István lesz a Napi Aktuális vendége hétfő este

Elkezdődtek a devizaperek, szeptemberig tart a nagyüzem. Egy ország legyen büszke a fővárosára, Tarlós István lesz a Napi Aktuális vendége este 19:55-kor.

Túl sok norvég vesz elektromos autót, nem bírja a költségvetés

Elektromos autók lead

A támogatási politika újragondolását tervezi az oslói kormány

Annyira váratlanul érte a norvég kormányt az elektromos autók iránti óriási igény, hogy már a nagyvonalú adótámogatások csökkentését tervezik, miután jövőre kimerülhet az erre a célra 2017-ig elkülönített keretösszeg.  

Párhuzamos tanévet indít az MSZP

hillertóbiás576x356

A "gondolkodás iskoláját" nyitják meg az "engedelmesség iskolájával" szemben

Párhuzamos tanévet indít az MSZP: a szeptember 1-jével indult "engedelmesség iskolájával" szemben "a gondolkodás iskoláját" indítja el a jövő héten - jelentette be Hiller István hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Nemi erőszak egy gólyatáborban - előzetesben egy budapesti férfi

lead erőszak

Állítólag a gólyatábor fotósát gyanúsítják azzal, hogy Fonyódon megerőszakolt egy lányt

A Kaposvári Járásbíróság elrendelte egy budapesti férfi előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén megerőszakolt egy lányt Fonyódligeten, egy gólyatáborban. A Vs.hu információ szerint a tábor fotósa lehet az elkövető. A tábort szervező Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) közleményében azt hangsúlyozta, hogy a szervezett programoktól "függetlenül történt" a nemi erőszak.  

Ajánló - Analízis

Szajlai echo

Szajlai Csaba műsora az Echo Tv-n 20:30-kor

Hétfő este ismét jelentkezik az Analízis, Szajlai Csaba gazdasági elemző műsora.

Elindult az új évad az Operaházban

Opera

A világhírű intézmény idén 130 éves

Ókovács Szilveszter főigazgató szerint az ország első színházaként, az Erkel Színházzal együtt immár két épületben teljes odaadással és a legmagasabb szakmai színvonalon kell szolgálniuk a közönséget.

Dzsudzsák: jogos elvárás, hogy kijussunk az Eb-re

Dzsudzák válogatott lead

2016-os EB: vasárnap Észak-Írország ellen kezdi meg szereplését a válogatott

Dzsudzsák Balázs szerint jogos elvárás, hogy a 2016-os, megemelt létszámú, 24 csapatos Európa-bajnokságra kijusson a magyar labdarúgó-válogatott, amely vasárnap Észak-Írország ellen kezdi meg a selejtezősorozatot.

Disznófejes molinóval bírálták az UEFA-t, fegyelmi lett belőle

Legia fans lead

Az Európa Labdarúgó-szövetséget bíráló szurkolói transzparens miatt bírságolhatják meg a Legiát

Fegyelmi eljárást indított az Európai Labdarúgó Szövetség a Legia Warsawa ellen, mert drukkerei a kazah Aktobe elleni Európa Liga-selejtező hazai összecsapásán egy olyan transzparenst   mutattak be, amelyben az UEFA címerének közepén egy disznó volt látható, alá pedig azt a szlogent írták ki, hogy "a futball nem számít, csak a pénz".

Steinmeier: Oroszország szárazföldi összeköttetést akar a Krímmel

Frank-Walter Steinmeier576x356

A politikus elítéli a félsziget annektálását is

A német külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy Oroszország szárazföldi összeköttetést akar teremteni az általa bekebelezett Krím félszigettel Délkelet-Ukrajnában.

"Ukrajnának fegyver kell, nem embargó!"

harcosok576x356

Az elemzők szerint Kijevnek nincsenek eszközei a fegyveres konfliktus megoldására

Ukrajnának fegyverekre van szüksége a Nyugattól, nem az orosz kaviárra és briliánsokra kivetendő embargóra - fejtette ki véleményét a hét végén Volodimir Feszenko ukrán politológus Petro Porosenko ukrán elnök brüsszeli tárgyalásait értékelve.

Együtt-PM: Orwelli jövőt idéz az oktatás

szelényi zsuzsa576x356

"Magyarországon a gyerek van az iskoláért és nem fordítva"

Az Együtt-PM szerint ma Magyarországon a gyerek van az iskoláért és nem fordítva, példátlanul centralizált az oktatási rendszer, amely ijesztő "orwelli" jövőt idéz elénk.

Hévíz-Balaton Airport: kudarcba torkollt a slendrián értékesítés

sarmellek

Eltűnt a reptér felszámolásáért felelős képviselő

„A nyertes pályázó az adásvételi szerződésben foglalt fizetési feltételeknek nem tett eleget, ezért az eladó képviseletében eljáró felszámoló az adásvételi szerződéstől elállt” – közölte megkeresésünkre a sármelléki (Hévíz–Balaton Airport) reptér bizonyos vagyonelemeinek eladására kiírt, ezek szerint félresikerült eladása kapcsán Weintraut József, a felszámolást végző Vectigalis Zrt. igazgatója.

Helyreigazítás

Írás

„Épülhet-e jövőegyetem a Dunakanyar szívében?”

A Magyar Hírlap 2014. augusztus 8-i számában, valamint ugyanekkor a Magyar Hírlap online felületén is megjelent az „Épülhet-e jövőegyetem a Dunakanyar szívében?” című, a Newman Intézet Sajtóirodája által jegyzett cikk, amely számos ponton meglapozatlan és valótlan állításokat tartalmaz.


Erzsébet program 330x247