cimlap0211

Miniszterelnökség: a Paks II. beruházás nem tartalmaz állami támogatást

Paks 20150422

Bécs "meg nem engedett állami finanszírozás miatt" fordult Brüsszelhez

A kormány álláspontja szerint a Paks II. beruházás "nem tartalmaz állami támogatást, szabadpiaci körülmények között is versenyképes és megtérülő beruházás". Szerdán az Európai Bizottságnál kifogásolja a paksi bővítést Ausztria és erre reagált a kormány.

Visszatért Jozef Rohác

lead rohác

Határidő előtt visszaadták hazánknak a szlovák hatóságok az alvilági leszámolások feltételezett tettesét

Újra Magyarországon van az eddig három véres leszámolással vádolt Jozef Rohác, akit Magyarország egy hónapja ideiglenesen adott át Szlovákiának. A férfit hazájában néhai barátja, az itthon a Fenyő-gyilkosságban, és a négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantásban is érintett Jozef Hamala megölésével gyanúsították meg, emelett meghallgatták az egyik felvidéki maffiaperben is.

Híróra

Az Echo TV új esti hírműsora

 Híróra

Palkovics László: A konzisztóriumok a felsőoktatás érdekében ténykednek

palkovics-laszlo

Konzisztóriumok 29 állami intézményben alakulnak

Ünnepélyes keretek között átadták a felsőoktatási intézmények konzisztóriumi tagjainak megbízólevelét szerdán a fővárosban. Palkovics László oktatási államtitkár a rendezvényen azt kérte az új testületek tagjaitól, hogy a felsőoktatási intézmények érdekében végezzék feladataikat.

 

Hatvanban fejleszt a Bosch

szijj-bosch-friss576x356

A kornány 4.7 milliárd vissza nem térítendő támogatást ad+VIDEÓ

A Bosch-csoport 19 milliárd forintos beruházást valósít meg a hatvani gyárában, ezzel 601 új munkahelyet hoz létre, a fejlesztéshez a magyar kormány 4,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Kövér László: A térség államainak együtt kell működniük

kövér lead

"Az unió rossz állapotát a felhizlalt bürokráciája is okozza"

A visegrádi és a térségi államok együttműködésének fontosságát hangsúlyozta Kövér László házelnök a felvidéki Szabad Újságnak nyilatkozva. Az Országgyűlés elnöke szerint az unió rossz állapotát a felhizlalt bürokráciája is okozza, de az is, hogy ott próbál "erősködni", ahol nem kellene.     

Pesti Hídfő - új műsor az Echo Televízióban

Bakondi György: Tavaszra fokozódik a migrációs nyomás

Bakondi György 20150925

"A magyar határrendészeti rendszer felkészült"

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint tavaszra fokozódik a migrációs nyomás.

A nap képe

gotham

A Magyar Nemzeti Galéria új hivatást kapott: a Turkish Airlines Super Bowl reklámjában a Gotham City-i operaházat alakítja. YouTube/Turkish Airlines

A Nemzeti Pedagógus Kar vezetője több megoldatlan kérdésről beszélt

Köznev-kerekasz576x356

"Rendbe kell tenni a Klik költségvetését"

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költségvetésének áttekintését, az intézmény közbeszerzési törvény alóli mentességét és a nyugdíjas korú pedagógusok helyzetét emelte ki a legfontosabb megoldandó feladatok közül a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke a köznevelési kerekasztal tárgyalásain.

Vasárnapra hívták össze az ORÖ közgyűlését

ORÖ 20160120

A szervezet nem ad hivatalos tájékoztatást

Vasárnap délutánra hívta össze az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közgyűlését a szervezet elnöke, Hegedüs István - közölte Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke szerdán.

Rendőrségi eljárás a székesfehárvári szélsőjobb-akció miatt

Székesfehérvár

A kitörés napjának évfordulóját ünnepelték

Eljárást indított a rendőrség a szombati székesfehérvári szélsőjobboldali felvonulással kapcsolatban. A történtek miatt két büntetőeljárást indítottak.

Fidesz: Gyurcsány és a baloldal akar idegeneket betelepíteni

Forint dollár euró bankjegyek 576

"Gréczy Zsolt a saját főnöke körül szaglásszon"

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és a bevándorláspárti baloldal akar idegeneket betelepíteni Magyarországra, a letelepedési kötvény pedig nem bevándorlási, hanem befektetési kérdés.

A kormányzat kiemelten támogatja a Nemzeti Tehetség Programot

novák tehetség lead

Többszörösére növekedett a támogatás mértéke

A kormány a korábbi támogatási összeget többszörösére növelve mintegy 4 milliárd forinttal támogatja 2016-tól a Nemzeti Tehetség Programot - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Kecskeméten.

MVH: február elejéig a gazdák 95 százalékának utalták ki az alaptámogatást

termőföld lead

Ilyen arányú kifizetésre még nem volt példa

Február elejéig a gazdák 95 százaléka kapott alaptámogatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH) - mondta az MVH elnöke szerdán.

Hat új pályázat a vidékfejlesztési programban

erdő 20150128

Százharmincnyolcmilliárd összegben lehet pályázni

Hat új pályázati felhívás jelent meg a vidékfejlesztési program keretében, mintegy 138 milliárd forint összegben, a pályázatok az önkormányzatok, a mezőgazdasági termelők, valamint a magánjogi erdőgazdálkodók számára biztosítanak fejlesztési forrást - közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel.

A Bizottság jóváhagyta a MARK működését

mnb

A szervezet a bankok rossz kereskedelmi ingatlaneszközeit vásárolja fel

Az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta a MARK Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt. működését, így a társaság elkezdheti a problémás kereskedelmi ingatlanfinanszírozáshoz kapcsolódó eszközök megvásárlását. A jegybank első körben 300 milliárd forint forrást biztosít a MARK Zrt.-nek a működése megkezdéséhez, 

Februártól már taxikban is fizethetünk bitcoinnal

bitcoin taxi

A jegybank a virtuális pénz veszélyeire figyelmeztet

Februártól akár bitcoinnal (virtuális, digitális fizetőeszköz) is lehet fizetni a Budapest Taxi flottájában, köszönhetően a CoinPay Zrt. szolgáltatásának - jelentették be a taxitársaság és a bitcoin elfogadó hálózatát működtető és fejlesztő CoinPay Zrt. közös szerdai sajtótájékoztatóján. A jegybank közleményében a digitális fizetőeszköz használatának kockázataira figyelmeztetett.

Újabb egyhangú kamatdöntés

10o-mnb

Egyhangúlag szavaztak az alapkamat 1,35 százalékon tartására a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának tagjai a testület legutóbbi, január 26-i kamatdöntő ülésén. 

Brókerbotrány: 32 ezer kérelem a Kárrendezési Alapnál

uj-quaestor

Március végéig vizsgálják a jogosultságot

A korábban beadott igényekkel együtt már több mint 32 ezer károsult kérelmét vette nyilvántartásba a Quaestor és a Hungária kötvényesek kárrendezését végző Kárrendezési Alap - közölte az alap.

Légzsák probléma miatt hív vissza 680 ezer autót Amerikában a VW

herbert diess volkswagen lead

A dízelbotrány után újabb érvágás érte a német autógyártót

A Volkswagen cég csaknem 680 ezer autót hív vissza az Egyesült Államokban a japán Takata cég hibás légzsákjai miatt.

Párizs a terrorizmust állampolgárság megvonásával bünteti

megemlékezés párizs lead

A francia nemzetgyűlés elfogadta a törvényt

A francia nemzetgyűlés kedd éjjel első olvasatban csekély többséggel megszavazta a terrorveszély miatt kezdeményezett alkotmánymódosításnak azt a passzusát, amelynek értelmében a terrorizmusért elítélteket bizonyos körülmények között megfoszthatják francia állampolgárságuktól.

Romániában 15 százalékkal nő a kisebbségeknek nyújtott támogatás

rmdsz lead

Nyolcmilliárd forintnyi támogatás jut a büdzséből

Romániában 15,3 százalékkal nőtt a nemzeti kisebbségek szervezeteinek 2016-ra nyújtott állami támogatás az egy évvel korábbi összeghez képest. A költségvetési törvényben elkülönített kisebbségi keretösszeg elosztásáról szerdai ülésén döntött a bukaresti kabinet. 

Lebontották az Ady-központot Nagyváradon

ady-ház576x356

Az épület 2004-ben magyar támogatással épült

Nagyváradon az elmúlt hetekben teljesen lebontották azt az Ady-központot, amelyet 2003-2004-ben a magyar állam támogatásával épített fel a Romániai Magyar Demokrata Szövetséghez (RMDSZ) közel álló Mecénás Alapítvány - írta szerdai számában a Bihari napló című napilap.

Kölni karnevál: már 66 szexuális bűncselekmény miatt tettek feljelentést

Köln 20160209

Egy éve 18 hasonló bűncselekmény történt

Kölnben és térségében 66 szexuális bűncselekmény miatt tettek feljelentést a karneváli szezon idején - közölte szerdán a németországi nagyváros rendőrsége.

Ferenc pápa a keresztények helyzetéről beszélt az iraki miniszterelnökkel

Ferenc pápa 20160201

Fontos a „vallásközi párbeszéd”

Az Irakban és térségében élő keresztények, valamint az etnikai és vallási kisebbségek helyzetéről és jogaik védelméről is szó volt Ferenc pápa és Haider al-Abádi iraki miniszterelnök találkozóján - közölte a Vatikán szerdán.

Szöul fokozza a pszichológiai hadviselést

Észak és Dél- Korea öklök

Dél-Korea felfüggeszti a keszongi ipari park működését

Szöul bejelentette szerdán, hogy felfüggeszti a Phenjannal közösen üzemeltetett keszongi ipari park működését és fokozza az északi szomszédja elleni pszichológiai hadviselést, válaszul a legutóbbi észak-koreai rakétaindításra.

Felrobbant egy mikrobusz Donyecknél

ukrán válság

Az incidens a „szürke zónában” történt

Ismeretlen fajtájú robbanószerkezetre hajtott és felrobbant szerdán egy mikrobusz a kelet-ukrajnai Donyecktől nem messze fekvő Marjinka településnél, négy polgári személy életét vesztette.

Már öt megyében és a fővárosban van látogatási tilalom

influenza

Jelentősen emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma

Már öt megyében és Budapesten is több kórházban van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzás megbetegedések halmozódása miatt.

Több visszatérő is jön a VOLT-ra

VOLT Fesztivál 20150703

Lesz Prodigy, Axwell & Ingrosso, Stereo MC's is

A Prodigy, Axwell & Ingrosso, Paul Kalkbrenner, a Gorgon City, a Skillet, a Stereo MC's, az Alle Farben és a Jan Blomqvist & Band is fellép az idei Telekom VOLT Fesztiválon Sopronban június 29. és július 2. között - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Koncertje miatt nem tud elmenni az Oscarra Edvin Martin

majdan lead

Oscar-díjra jelölték a Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom című filmet

Oscar-díjra jelölték a Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom című filmet, melynek főcímdalát Edvin Marton játszotta, de a hegedűművész egy koncertje miatt nem tud elmenni Los Angelesbe.

Vereséggel búcsúzott a Szolnok az EK-ből

szolnok olaj lead

A magyar bajnok tíz pontos vereséget szenvedett a Zaragoza ellen

A Szolnok hazai pályán tízpontos vereséget szenvedett a spanyol Zaragozától a férfi kosárlabda Európa Kupa középszakaszának hatodik, utolsó fordulójában. Az már korábban eldőlt, hogy a magyar csapat nem juthat tovább csoportjából.

Hamarosan indul a tao2

Szabó Tünde Emmi576x356

Az adókedvezmények hatására jelentősen nőtt az igazolt versenyzők száma

A tao (társasági adókedvezmény) jelenlegi rendszere 2017 júniusában véget ér, de már dolgoznak a tao 2-n, amelynek célterülete az utánpótlást szolgáló sportlétesítmények fenntartása lesz - közölte egy konferencián Szabó Tünde.

Vereséggel kezdte a tavaszt a Ferencváros

FFF

Feczesin góljával előny a Videotonnál

A Videoton 1-0-ra nyert a címvédő Ferencváros otthonában a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Magyarország visszacsúszott az európai kézilabdás rangsorban

kézilabda_férfi576

Összesítésben öt helyet rontott

Összesítésben öt helyet rontva Magyarország a tizedik az Európai Kézilabda Szövetségnek (EHF) a 2015-ös eredmények alapján készült rangsorában.

Paks környéki települések lobbiznak az erőműért

paks

Levélben fordultak az Európai Bizottsághoz

Paks városa, a környékbeli településeket tömörítő Társadalmi Ellenőrző Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) és a Magyar Atomfórum Egyesület levélben fordult az Európai Bizottsághoz a Paks II. beruházás mellett érvelve - számoltak be a város, illetve a szervezetek vezetői szerdai közös sajtótájékoztatójukon, Faddon.

Üdülési jogokkal kapcsolatban állítottak valótlant

gvh lead

Megtévesztő tájékoztatás miatt bírságolt a GVH

Megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásával kapcsolatos ajánlatával az Online Resorts International Kft. és az Online Resorts Kft. a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint, a jogsértésért a két társaságra 3,35 millió, illetve 10 millió forint bírságot szabtak ki.

Varufakisz „demokratizálná” Európát

varufakisz eu vezetők lead

A volt görög pénzügyminiszter az átláthatóságot zászlójára tűző mozgalmat alapított

Janisz Varufakisz volt görög pénzügyminiszter, aki tavaly tárcavezetőként megpróbált ellenállni annak, hogy a nemzetközi hitelezők Németország támogatásával pénzügyi megszorító politikát kényszerítsenek Görögországra, az Európai Unió "demokratizálására" és átláthatóbbá tételére hivatott mozgalmat alapított kedd este Berlinben.

Sanders és Trump nyerte New Hampshire-t

Sanders-Trump576x356

Jelentősen átrendeződött a republikánus tábor +VIDEÓ

Az első amerikai előválasztáson, az északkeleti New Hampshire államban beigazolódtak az előrejelzések: republikánus oldalon Donald Trump New York-i milliárdos, a demokratáknál pedig Bernie Sanders vermonti szenátor nyerte meg az előválasztást. Hillary Clinton volt külügyminiszter a vártnál nagyobb arányú vereséget szenvedett, a republikánus táborban pedig jelentősen átrendeződött az elnökjelöltségért küzdők pozíciója. 

Évadnyitó ülésüket tartják a parlamenti frakciók

Parlament 576x356

Hétfőn kezdődik a tavaszi ülésszak

Szerdától tartják évadnyitó tanácskozásaikat az országgyűlési frakciók, amelyek vidéki városokban készülnek a hétfőn kezdődő parlamenti ülésszakra.

Tuzson: Nem akar előrehozott választást a kormány

tuzson lead

A Fidesz frakcióülésének középpontjában a csok lesz+VIDEÓ

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár cáfolja azokat az ellenzéki véleményeket, amelyek szerint előrehozott választásokat akarna a kormány.

Taxi 2000

Százmilliót szán a kormány a migránsok okozta mezőgazdasági károk kompenzálására

migráns_röszke576

Fazekas Sándor feladata a konstrukció kidolgozása

A kormány Fazekas Sándor mezőgazdasági miniszter bízta meg, hogy százmillió forint keretösszeggel dolgozza ki az illegális bevándorlók által a déli országhatárnál okozott mezőgazdasági károk kompenzálására irányuló támogatási konstrukciót - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb, kedden megjelent számában.