Csizmadia László: Él a Békemenet lelkisége

Csizmadia Bayer echotv  hr lead

Az Echo Tv Mélymagyar című műsorának vendége a CÖF alapítója

Megmaradt, ma is él a Békemenet szellemisége, lelkisége – erről is beszélt Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapító-szóvivője Bayer Zsolt Mélymagyar című műsorának felvételén. A teljes, több, mint háromnegyed órás beszélgetés péntek este 20:30-kor látható az Echo Televízión.

cimlap0528 

A kormányfő a közúti fuvarozók egyesületével tárgyalt

orbán waberer lead

A szektor hatvanezer embernek ad munkát

A magyar közúti fuvarozók helyzetéről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök az ágazati érdekképviselet vezetőségével csütörtök reggel Balatonvilágoson. A kormányfő szerint példaértékű, ha egy magáncég úgy dönt, hogy a tevékenységéhez közvetlenül nem kapcsolódó módon, "kicsit a régi idők hangulatát idézve" vállalati üdülőt vesz. A miniszterelnök erről a Waberer's International Zrt. üdülőjének avatásán beszélt.

Június 5-ig nyújthatják be kárigényeiket a Quaestor-kötvényesek

Quaestor 20150402

Jogvesztő a határidő elmulasztása

A Quaestor-kötvényesek  kárrendezését biztosító követeléskezelő alap létrehozásáról szóló törvény alapján legkésőbb június 5-én lehet a kárigényeket benyújtani, a határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

A nap képe

g7Lufik emlékeztetik a drezdai járókelőket, kik lesznek ott az esti G7-találkozón: a kanadaiakat Harper,  az olaszokat Renzi, az amerikaiakat Obama, a németeket Merkel, a briteket Cameron, a franciákat Hollande, a japánokat pedig Abe kissé "megviselt" óriásballonja harangozza be. Fotó:  REUTERS/Fabrizio Bensch

Sokdimenziós Paks 2-modell készül

rosatom576x356

Optimalizálja a költségeket és a munkaerőigényt az orosz fejlesztésű program

A határidők és a költségkeret tartásában segít az a modellező rendszer, amelyet a Paks 2 beruházásnál is alkalmaz majd az orosz beruházó Roszatom leányvállalata, a NIAEP - tájékoztatott a cégek képviseletében Alekszej Szacsik, a Multi-D rendszer marketingvezetője csütörtökön.

Magyar termékek lesznek az üzletlánc sajátmárkás árui

lead auchan

A Magyar termék Nonprofit Kft.-vel állapodott meg a hipermarket

Az Auchan Magyarország Kft. stratégiai együttműködést kötött a Magyar Termék Nonprofit Kft.-vel azzal a céllal, hogy sajátmárkás termékein a tanúsítási eljárás után feltüntethesse a Magyar termék, Hazai termék vagy a Hazai feldolgozású termék védjegyet - közölte az áruházlánc csütörtökön.

Harrach Péter: Védekezni kell a szellemi környezetszennyezés ellen is

harr-kész576x356

Országos fórumot tartottak a keresztény civil szervezetek

A környezetszennyezés okozta károk mellett napjainkban a "lelki-szellemi környezetszennyezés" ellen is védekezni kell - mondta Harrach Péter, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője a keresztény civil szervezetek országos fórumán, csütörtökön a Parlamentben.

Az Óbudáról elhurcolt áldozatokra emlékeztek

Bús Balázs 20150512

Bús Balázs: Szilárd értékrend kell ahhoz, hogy hazaszeretetünket ne mások ellenében határozzuk meg

A második világháború idején Óbudáról származásuk, vallásuk vagy meggyőződésük miatt elhurcolt áldozatokról tartott megemlékezést csütörtökön Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és az óbudai zsinagóga.  

Németh Szilárd kizáratná a gyanúba került jobbikost

Németh Szilárd 20141117

A Jobbik szerint nem Kovács hibája, hogy mentelmi joga még él

A Fidesz azt várja, hogy a Jobbik határolódjon el a kémkedéssel gyanúsított európai parlamenti (EP) képviselőjétől és zárja ki Kovács Bélát - mondta Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtökön reggeli műsorában, ahol szavaira reagált Mirkóczki Ádám, a jobbik országgyűlési képviselője, aki azt mondta: pártja már régebben kezdeményezte a visszahívhatóság intézményének bevezetését, de jelenleg a magyar jogrendszerben egy pártnak sincs lehetősége arra, hogy képviselőjét visszahívja az EP-ből.

Költségvetési tervekről vitáztak a képviselők

parlament

Szó esett a tejkvótáról is

Az uniós források felhasználásáról, a nemzetbiztonsági szolgálatok finanszírozásáról, a családok támogatásáról, a gyermekvédelmi rendszer forrásainak növeléséről és a mezőgazdaságról beszéltek az Országgyűlésben azok a képviselők, akik a jövő évi központi költségvetés és az arról szóló állami számvevőszéki vélemény csütörtökön folytatódott általános vitájában szólaltak fel.

Flashmob az iskolai erőszak ellenében

flashmob576

Hétszáz diák táncolt a Szent István Bazilika előtt, még négyszáz esemény várható országszerte

Májusban országszerte villámcsődületeket rendeznek tanárok, diákok és szülők együtt, hogy felhívják a figyelmet a diákokat fenyegető iskolai erőszakra, kábítószerre és a túlzott online-jelenlétre. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) támogatásával rendezett eseményen hétszáz diák ropta.

Nyíregyháza: felelőtlenség volt a társulati befektetés

Quaestor-Bank

A polgármester szerint a felelősség nem hárítható át

 A szabolcsi megyeszékhely polgármestere szerint felelőtlen, ostoba intézkedés volt a Nyíregyháza Városi Csatornamű Építő Vízgazdálkodási Társulat intézőbizottsági elnökének korábbi pénzügyi befektetése, az, hogy csaknem háromszázmillió forintért Quaestor- és Hungária-értékpapírokat vásárolt a tagi érdekeltségi hozzájárulásokból.

Tovább csökkent a munkanélküliség

factory lead

Négymillió felett a foglalkoztatottak száma

Folytatódtak a több mint egy éve látszó, kedvező munkaerő-piaci tendenciák , miután február-áprilisban 7,6 százalékra esett a munkanélküliségi ráta, ami éves szinten 0,5 százalékpontos csökkenés  - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Kedvező hír, hogy a foglalkoztatottak száma a közfoglalkoztatás nélkül is meghaladja a négymilliót. 

Az oligarcházó Sallai sikeres érdekeltségei

Bitay

Bitay: Számos alkalommal, tényekkel alátámasztva cáfoltuk az állításait

Sallai R. Benedek LMP-s képviselő családjának és érdekeltségi körének sikeres földhaszonbérleti pályázatai cáfolják saját kijelentéseit az állami földbérleti rendszerről – mondta lapunknak Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár.

Agrártárca: Szükség van a tejmarketingre

tej

Módosul az iskolatej-program szabályozása

 A szaktárca a tejkvóta-rendszer megszűnése után fő feladatának tekinti, hogy élénkítse az egészséges, jó minőségű magyar tej és tejtermékek iránti keresletet - mondta Czerván György a 40. Tej Világnapi Konferencián, a Pest megyei Bugyi községben.

Tovább javult az üzleti bizalom

üzletember576x356

Jelentősen javultak a vállalkozások várakozásai

Tovább javult az üzleti bizalom szintje az első három hónapban a tavalyi utolsó negyedévhez képest a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (MKIK GVI) felmérése szerint, amelynek eredményeit honlapján tette közzé.

Magyarország elkötelezett a jó minőségű GMO-mentes termékek mellett

nogmo

Fazekas Sándor egy nemzetközi tanácskozáson szólalt fel

Magyarország elkötelezett a jó minőségű GMO-mentes élelmiszerek előállítása mellett, amit szerda óta törvény is garantál - mondta a földművelésügyi miniszter csütörtökön Budapesten egy nemzetközi tanácskozáson.

Többféle támogatás a kisebb élelmiszeripari cégeknek

GlattfelderBéla576x356

Nagyvállalatoknak már nem jár támogatás

Az élelmiszeripari vállalkozások nemcsak a kapacitásbővítő pályázatokon juthatnak uniós forrásokhoz, hanem az energiahatékonysági pályázatokon keresztül is, illetve a jelentősen megemelkedő kutatás-fejlesztési források is elérhetők lesznek élelmiszeripari cégek számára - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára Visegrádon csütörtökön egy konferencián.

Tizenkét éves csúcson a női foglalkoztatottság

fogl

A Fidesz szerint eredményesek voltak a kormányzati programok

Rekordot döntött a nők foglalkoztatottsága, köszönhetően a munkahelyvédelmi akciónak és a gyed extrának - mondta a Fidesz-frakció szóvivője csütörtökön Budapesten.

Folytatódik az otthon melege program

Otthon melege program 576

A pályázat júliustól szeptember 30-ig tart

 Mintegy 12 ezer családnak nyújt anyagi támogatást júliustól  energiatakarékos mosógép megvásárlásához a kormány, a folytatódó otthon melege program keretében - mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára a köztévén. 

Helyzetben érzi magát az Egyesült Királyság

Egyesült Királyság 20150528

Megvétózhatja London az unió bővítéseit, ha nem szigoríthatja a bevándorlást

Ismertette a kormányzó brit Konzervatív Párt következő ciklusának legfőbb törvénytervezeteit tegnap II. Erzsébet királynő a Lordok Házában mondott beszédében, amelyből kiderült: a brit uniós tagság sorsáról döntő népszavazás bekerült a május 7-i parlamenti választásokon fölényes győzelmet aratott kormány törvényalkotási programjába.

Nőtt a munkabalesetek száma

munkahelyi baleset576x356

A legtöbb baleset a fővárosban volt

Nőtt a munkabalesetek száma az első negyedévben, amikor négyezer-száznyolcvankettenen váltak három napnál hosszabb időre munkaképtelenné, több mint tíz százalékkal többen, mint 2014 azonos időszakában - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának jelentéséből.

Clintonék gyanús fegyverszállításai

clinton

Az emberi jogokat semmibe vevő, ám bőkezűen adakozó országok ügyében lobbizott sikerrel a volt külügyminiszter alapítványa

Egy friss jelentés szerint Hillary Clinton külügyminiszterségének idején a tárca jelentős fegyverszállítási megállapodásokat hagyott jóvá olyan országokkal, amelyeket emberijog-sértések miatt Washington nyíltan kritizált, kormányaik azonban bőkezűen adományoztak a Clinton Alapítványnak.

Porosenko szeretné tárgyalóasztalhoz ültetni Moszkvát a kelet-ukrajnai rendezés érdekében

Porosenko-Putyin576x356

A határt EBESZ-felügyelet alá helyezné

"Tárgyalóasztalhoz kell ültetnünk Oroszországot a kelet-ukrajnai helyzet rendezése érdekében, valamint el kell érnünk, hogy kivonja a csapatokat, és lezárjuk a két ország közti határt az EBESZ felügyelete alatt" - jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök csütörtökön egy kijevi biztonságpolitikai fórumon.

Argentínai magyar szervezetekkel találkozott Kövér László

kövér mppe

A szervezetek megköszönték a kormány támogatását

Argentínai hivatalos látogatásán Kövér László találkozott a latin-amerikai országban élő mintegy harminc-negyvenezres magyar közösség kulturális és társadalmi szervezeteinek képviselőivel - tájékoztatta csütörtökön Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-t.

Nehéz mászás meredek hegyen

george pataki lead

Részben magyar származású jelölt az amerikai elnökválasztáson

George Pataki az első részben magyar származású politikus, aki indul az amerikai elnökválasztáson. Pataki 1995 és 2007 között három cikluson át volt New York állam republikánus kormányzója.

Harminc hagyományos utcanév kiírásától döntött a tanács

névtábla576

A köznyelvben ma is élnek a régi elnevezések

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) frakciója kezdeményezésére harminc hagyományos utcanév tájékoztató jellegű kiírásáról döntött csütörtökön a marosvásárhelyi önkormányzati testület.

Indul a Feszt!Eger

music hungary lead

Ezzel együtt zeneipari szakmai találkozó kezdődik

Az Eger!Feszttel egy napon, csütörtökön veszi kezdetét a Music Hungary elnevezésű magyar zeneipar szakmai találkozó. Előbbinek az egri Bolyki-völgy ad otthont.

A kártékony erők ellensúlyozása

szarvas-jozsef

Komoly munkát kell elvégeznünk ahhoz, hogy a Kaszás Attila-díjat tartalommal töltsük meg – mondta Szarvas József színművész

Fontos, hogy legyen saját, elmesélhető históriánk. Amikor 2002-ben itt, a Nemzeti Színházban egyszer csak rám tört minden, ami kártékony, és megérintett a gyűlölet kultúrájának szele, akkor azt gondoltam: most ment el a kedvem az egésztől – emlékszik vissza Szarvas József színművész. Számára az őrségi Viszákon felállított Pajtaszínház és Galéria vált önkifejező lehetőséggé. A stúdiószínházban egykor nagy sikerrel játszott Mrozek-darab, az Emigránsok ma sem hagyja nyugodni, dolgozik azon, hogy ismét színpadra vigye.

Japán napok a Hopp Ferenc Múzeumban és a Kogartban

kogart576

Lesznek gasztro, zenei és harcművészeti bemutatók, kézműves foglalkozások, ismeretterjesztő előadások és koncertek

Többek között gasztronómiai, zenei és harcművészeti bemutatókon, kézműves foglalkozásokon, ismeretterjesztő előadásokon és koncerteken keresztül ismerteti meg az érdeklődőkkel a Japán napok keretében a szigetország kultúráját szombaton és vasárnap a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Kogart Ház.

Évezredek óta jelen van a menekülttéma

vranik lead

Jövőre mutatják be Az állampolgár című játékfilmet

A menekültek valódi helyzetéről készít nagyjátékfilmet Vranik Roland, a Fekete kefe rendezője. A forgatás jelenleg is zajlik Budapesten.

Huszonötödször rendeznek gyereknapot a Városligetben

gyereknap576

Május 30-án és 31-én egész nap lesznek játékok, ingyenes kulturális és oktató programok

Idén huszonötödik alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és Budapest Főváros Önkormányzata közösen kétnapos gyermeknapi programját a Városligetben, ahol május 30-án és 31-én számos ingyenes kulturális és oktató programmal, valamint számtalan játékkal várják a családokat.

Újabb elismerés a nemzet művészeinek

lead kallós

Átadták a Magyar Művészeti Akadémia köztestületi díjait, Fekete György elnök pedig értékelte az évet

Átadták a köztestületi díjakat az Magyar Művészeti Akadémia (MMA) csütörtöki budapesti közgyűlésén: a Nagydíjat Tornai József költő, műfordító, a nemzet művésze; az Életműdíjat pedig Kallós Zoltán néprajztudós, a nemzet művésze vehette át.

Sikert aratott a Magyar Állami Népi Együttes Kijevben

magyarállaminépiegyüttes576

Közel háromszázezer forintnyi jegybevételt fordítanak az ukrajnai menekült gyerekek megsegítésére

Nagy közönségsikert aratott a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja - Hágókon innen és túl című jótékonysági koncertje szerdán este a kijevi Csajkovszkij Zeneakadémián - tájékoztatta Keskeny Ernő kijevi nagykövet csütörtökön az MTI-t.

Carrillóval tárgyal a Puskás Akadémia

Carrillo lead

A spanyol szakember bajnokságot nyert a Videotonnal, de lehet, hogy mégsem marad Fehérváron

Könnyen megeshet, hogy új edzője lesz a nyártól a Puskás Akadémia NB I.-es labdarúgócsapatának. 

Babos Tímea a legjobb 16 között vegyes párosban a Roland Garroson

Babaos Tímea 576

A teniszezőnő nő párosban si érdekelt

Babos Tímea oldalán Alexander Peyával bejutott a legjobb 16 közé vegyes párosban a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon.

Elfogták a Red Bull-serlegek elrablóit

red bull kupák lead

Decemberben történt a bűncselekmény

A brit rendőrség elfogta azt a négy férfit, akiket a Red Bull-főhadiszállásának kirablásával vádolnak.Tavaly decemberben a gyanusítottak feltehetően a Forma 1-es istálló relikviái közül többet elloptak, a zsákmány egy részét egy tó mélyén találták meg.

Minden rendben talált az MPB felügyelő bizottsága

Gömöri Zsolt lead

Lázár szerint Gömöri elveszítette a bizalmat

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tevékenységét felügyelő bizottság öt vizsgálatot folytatott le, és mindent rendben talált. 

Pásztor István szerint nincsenek előre leosztott pénzek

Pásztor István VMSZ

"Teljes mértékben tiszta a lelkiismeretünk, jó ügyet próbálunk szolgálni" - mondta az elnök

Nincsenek előre leosztott pénzek és kifizetett hitelek sem a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) gazdaságfejlesztési stratégiájában, amely a magyar kormánnyal való egyeztetés eredményeként jött létre - jelentette ki Pásztor István, a legnagyobb délvidéki magyar párt elnöke csütörtökön a szabadkai Pannon RTV Szubjektív című interjúműsorában.

Alkotói pályázatot hirdettek a Múzeumok éjszakájához kapcsolódva

szépművészeti576

Első alkalommal kerül megrendezésre a verseny

Az idei Múzeumok éjszakájából ízelítőt adó videókat, az elmúlt évek rendezvényein készült fotókat és a programsorozat által inspirált termékeket várnak arra a pályázatra, amelyet első alkalommal hirdettek meg a Múzeumok éjszakájához kapcsolódva.

Az USA a kínai szigetépítés leállítását követeli

ash carter lead

Kiterjesztenék a felségvizeket

"Kína tettei új módon boronálták egységbe a térség országait, amelyek egyre határozottabban követelik az amerikai bekapcsolódást a régió ügyeibe" - indokolta az amerikai védelmi miniszter az USA felszólítását.

Sarkozy volt pénztárnokát felmentették, a fő vádlottat elítélték

FrancoisMarieBanier576

A magyar származású fő vádlottat elítélték a Bettencourt-ügyben

Eric Woerth volt jobboldali minisztert, Nicolas Sarkozy 2007-es elnökválasztási kampányának pénztárnokát felmentette, a magyar származású fő vádlottat, Francois-Marie Banier fotóst viszont három év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a dél-franciaországi Bordeaux büntetőbírósága az úgynevezett Bettencourt-ügyben.

Elfogadta a hajléktalanrendelet a közgyűlés

tarlós áder

Klímavédelmi elkötelezettségről is döntöttek a képviselők

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a Kúria által korábban megsemmisített hajléktalanrendeletet, jóváhagyták a 3-as metró szerelvényeinek felújításához kapcsolódó megállapodást és elfogadták a BKV Zrt. üzleti tervét. Döntöttek egy új, városarculat tervezésért felelős cég létrehozásáról is.  A képviselők arról is szavazatak, hogy a köztársasági elnök felhívására csatlakoznak Al Gore volt amerikai alelnök klímavédelmi kezdeményezéséhez.  

A tengerentúlról pénzelték a homoszexuálisok kampányát

marriage-Referendum

Nyomást gyakoroltak a voksolókra a népszavazáson

A múlt hét végi népszavazáson az írek 62 százaléka igent mondott a homoszexuálisok házasságára. Hogyan „győzhet” a melegkampány egy olyan országban, ahol már egyébként is bejegyzett élettársi kapcsolatban élhetnek a homoszexuálisok, és ahol huszonkét évvel ezelőtt még a büntető törvénykönyvben szerepelt a homoszexuális kapcsolat fenntartása?

Az e-kártya bevezetésével kapcsolatos feladatokról döntött a kormány

okmányok576x356

Január elsejéig ki építeni az infrastruktúrát

A nemzetgazdasági miniszternek, a belügyminiszternek és a Miniszterelnökséget vezető miniszternek adott feladatot a kormány a személyi igazolvány, a lakcímkártya, az adókártya, a tb-kártya és az útlevél szerepét fokozatosan átvevő e-kártya megvalósításával kapcsolatban a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat értelmében.

Beperli Orbán Viktort és fideszes politikusokat Gyurcsány cége

gyurcsány dobrev lead

A másfél milliárdos megbízási díj tizedét kapják, állítják

Az Altus Zrt. által elnyert pályázattal kapcsolatos "valótlan állításaik" miatt a cég beperel több fideszes politikust, köztük Lázár Jánost és Deutsch Tamást - közölte Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója. A Bizottság döntése, hogya tíz cégből álló konzorciummal, köztük a Gyurcsány Ferenc magántulajdonában álló céggel 1,5 milliárd forint értékű szakértői szerződést kötnek, nagy vihart kavart.  

A Nemzetiben vasárnap a gyerekeké lesz a főszerep

nemzeti-szinhaz

Csütörtökön fellép a Fricska

Május utolsó hetére számos színes programmal készül a Nemzeti Színház. Csütörtökön játsszák az Orient című előadást, pénteken szlovák nyelvű produkcióval, szombaton a színházi vetélkedő döntőjével, vasárnap gyereknapi programokkal várják a közönséget.

Taxi 2000