cimlap0926

A Fidesz szerint törvénysértő az MSZP és a PM vasárnapra tervezett rendezvénye

Gulyás Gergely 20160523

A kormánypárt az NVB-hez fordult+VIDEÓ

A Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) fordult a Fidesz, mert törvénysértőnek tartja az MSZP és a PM vasárnapra, a kvótanépszavazás napjára tervezett rendezvényét.

A magyar nemzetgazdaság érdeke a minél akadálymentesebb kereskedelem

szijj-cecil576x356

Mikola István: Magyarországnak szüksége van a szabadkereskedelmi megállapodásokra

A magyar nemzetgazdaság szempontjából az szolgálja az érdekünket, ha a nemzetközi kereskedelem a lehető leginkább akadálymentesen zajlik - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, miután egyeztetett Cecilia Malmström kereskedelempolitikáért felelős uniós biztossal.

Szili Katalin részvételre buzdít

Szili Katalin 20160109

KDFSZ: A munkaadók tegyék lehetővé a kereskedelmi dolgozók részvételét a népszavazáson

Szili Katalin autonómiaügyi miniszterelnöki megbízott szerint a demokratikus hatalomgyakorlás legmagasabb formájával élhetnek a magyarok vasárnap, ezzel a lehetőséggel minden demokratának élnie kell.

Részvételre buzdítja a magyar állampolgárokat az UMDSZ

referendum2-576x356

A kárpátaljai magyarok is látják, milyen következményekkel járhat egy népvándorlás

Az október 2-i népszavazáson való részvételre és a tervezett kényszerbetelepítések elleni voksolásra szólít minden magyar állampolgárt Beregszászon kiadott nyilatkozatában az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöksége.

Napirend előtt is szó volt a körúti robbantásról

kósparl576x356

A képviselők beszéltek a kvórareferendumról is

A Teréz körúti robbantásról, a külföldi vendégmunkásokról és a kvótareferendumról volt szó hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. Valamennyi párt képviselője jobbulást kívánt a szombati robbantásban megsérült két rendőrnek. A napirend elfogadása után az interpellációk kezdődtek, ahol elsőként a kötelező kvótákról volt szó.

Navracsics Tibor: Rugalmasabbá kell tenni az európai oktatási rendszert

Navracsics 20160919

Ülésezett az Országgyűlés kulturális bizottsága

Az európai oktatási rendszert a munkaerőpiaci kihívások miatt életkor, intézmény és tananyag szempontjából is rugalmasabbá kell tenni - mondta az EU kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa. Az európai ügyek bizottságának ülésén Iain Lindsay budapesti brit nagykövet kijelentette: Nagy-Britannia a Brexittel nem Európát hagyja el, hanem az Európai Uniót.

Szijjártó Péter: Az Egyesült Államok nélkül nincs megoldás a válságra

szijjártó_ensz576

A múlt héten megtámadott magyar kamionsofőr sérüléseinek kezelése itthon is folytatódik

Az Egyesült Államok, illetve egy amerikai-orosz megállapodás nélkül nincs megoldás a migrációs válságra - mondta a külgazdasági és külügyminiszter.

A nap képe

norwagian2

A Norwegian Airlines marketingesei is reagáltak Brangelina válására. A 169 fontos London-Los Angeles jegyet a „Brad szingli" szöveggel adják el. Twitter/@evedsouza

Megkötötték a parkrehabilitációs szerződést

városligeti-tó

Megvalósul a Városliget átfogó zöldterületi fejlesztése

Szerződést kötött a Városliget Zrt. a Városliget parkrehabilitációs tervpályázatának nyertesével, a Garten Studio Kft-vel, hogy a Liget Budapest projekt keretében megvalósítsák a Városliget átfogó zöldterületi fejlesztését.

Nézőpont: Újabb terrorcselekménytől tartanak a magyarok

terrorriadó lead

A lakosság csaknem 90 százaléka aggódik Európáért

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyarok több mint 80 százaléka arra számít, hogy a következő egy évben újabb bevándorlási hullám érheti el Európát, s csaknem 90 százalék szerint a közeljövőben ismét terrorcselekmény áldozata lehet Európa.

Fidesz: Az ellenzék folytatja a magyarellenes és gazdaellenes földpolitikát

termőföld lead

Szocialista, jobbikos és LMP-s állításokra reagál a párt

A Fidesz szerint az ellenzék továbbra is folytatja a magyarellenes és gazdaellenes földpolitikát. A kormánypárt hétfőn arra reagált, hogy az MSZP, a Jobbik és az LMP is kifogásolta, a kormány a földeladásokból származó bevételeket nem a vidék, a kis- és közepes családi gazdaságok helyzetének javítására akarja fordítani, hanem a törvény kiegészítésével az államadósság csökkentésére.

Kvótareferendum: Eddig közel negyvenezer levélszavazat érkezett

referendum2-576x356

Vasárnap 22-23 óra körül már magas lesz a feldolgozottság+VIDEÓ

Megkezdte az október 2-ai népszavazásra postán beérkezett levélszavazatok választót azonosító nyilatkozatainak ellenőrzését hétfőn a Nemzeti Választási Iroda (NVI) - közölte Pálffy Ilona, az NVI elnöke.

Meg kell őrizni az eurózónán kívüli EU-tagállamok érdekérvényesítési képességét

brexit-pálcikaemberkék576x356

"A Brexit után ténylegesen megváltozott a nem euróövezeti tagállamok helyzete"

Az euróövezeten kívüli EU-tagállamok egyetértenek abban, hogy fontos  megőrizni a brit népszavazás előtti közös érdekérvényesítési képességet - mondta el az MTI-nek Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára, miután hétfőn Varsóban az érintett országok képviselőivel egyeztetett.

A számlatranzakciók blokkolásával lépne fel az állam a tiltott online szerencsejáték ellen

online-kaszino

Törvénymódosítási javaslatokat tett az NGM

A tiltott online kaszinók weboldalának blokkolása vagy reklámjaik betiltása nem vezetett eredményre, ezért a játékosok számlatranzakciójának teljesítését tiltaná le a kabinet - ezzel indokolta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a tiltott szerencsejáték megakadályozásával összefüggő törvénymódosításokat. 

Pintér Sándor: A kormány piacot teremtett a rabmunka termékeinek

Pintér Sándor 20151128

A százszázalékos foglalkoztatottság elérése a cél

A kormány piacot teremtett a rabmunka termékeinek - tolmácsolta Pintér Sándor belügyminiszter köszöntőjét Csóti András, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) vezetője a központi ellátás ötödik évfordulója alkalmából rendezett hétfői konferencián Budapesten.

A British Petrol szolgáltató központot hoz létre Szegeden

befektetés576x356

Ötszáz új munkahely jön létre+VIDEÓ

A BP (British Petrol) nyolcmilliárd forint befektetéssel fejleszti magyarországi szolgáltatói tevékenységét, a Szegeden kialakítandó új központban ötszáz új munkahelyet hoz létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

A City fél a "hard Brexittől"

brexit-pálcikaemberkék576x356

Szakemberek aggodalmuknak adtak hangot

A londoni City pénzügyi szolgáltatási cégeinek vezetői "rémülettel figyelik", hogy a brit kormányon belül egyre erőteljesebb a törekvés a "hard Brexitre", vagyis arra, hogy Nagy-Britannia ne csak Európai Unióból, hanem annak egységes belső piacáról és a vámunióból is vonuljon ki - írta meg Financial Times.

Elkészült az első robotok által előállított futócipő

adidas lead

Az Adidas következő lépései között szerepel a 3D nyomtatás fejlesztése

Az Adidas bemutatta a világ első, robotok által készített futócipőjét, néhány hónap múlva pedig további eszközök követhetik majd.

Cégek és, ami a nevük mögött van

kérdőjel 576

Miről nevezték el a Pepsit, a Reebokot vagy a Google-t?

Bizonyos cégek termékeivel napi szinten találkozunk óriásplakátokon, tv-reklámokban, üzletekben vagy épp a háztartásunkban mégsem tudjuk miről kapták ezen vállalkozások a nevüket. Most azonban a Business Insider összegyűjtötte, hogy néhány érdekes társaság miről lett elnevezve. 

Félrevezette a Facebook a hirdetőit

Zuckerberg kína lead

Valótlan adatokkal teremtett kellemetlen helyzetet a cég

Éveken át téves adatokat közölt Mark Zuckerberg cége arról, hogy a videóhirdetéseket mennyi ideig nézték a felhasználók. 

A hardver piac felé nyit a Snapchat

snapchat

A cég videórögzítős szemüveggel drukkolt elő

Evan Spiegel, a Snapchat vezérigazgatója bejelentette, hogy fejlesztettek egy szemüveget, amellyel tíz másodperces videókat lehet készíteni, és a Snapchatre posztolni. A használathoz csak rá kell bökni a készülék oldalán található egyetlen gombra, és már indul is a felvétel. 

Balog Zoltán: Különbséget kell tenni migráns és migráció között

migráció 20150422

Magyarország sikere, hogy a szélsőjobboldali erők nem tudtak megerősödni - véli a miniszter

Különbséget kell tenni migráns és migráció között, Magyarország ugyanis nem az emberek ellen van, hanem a migráció egész világra kiterjedő folyamata ellen - mondta Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lapnak.

Merkel: Az Ankarával kötött megállapodáshoz hasonlóra van szükség Egyiptom és Tunézia esetében is

eu török reuters lead

Az unió eddigi legnagyobb humanitárius segélyprogramját indítja Törökországban

Angela Merkel német kancellár szerint az Európai Uniónak a Törökországgal kötött menekültügyi egyezményhez hasonló megállapodásokra van szüksége Egyiptommal és Tunéziával is. Közben az EU eddigi legnagyobb humanitárius segélyprogramját indítja a Törökországban élő menekültek számára - jelentette be Hrisztosz Sztilianidesz, az Európai Bizottság (EB) humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztosa hétfőn Ankarában.

Hollande: Végleg fel kell számolni a calais-i tábort

lead hollande

A francia elnök arra kérte Londont, vegye ki részét a probléma megoldásából

A francia hatóságoknak teljesen és végleg fel kell számolniuk a calais-i spontán migránstábort, amelyben 7-10 ezer ember él zsúfoltan - jelentette ki Francois Hollande francia elnök, amikor hétfőn meglátogatta a dzsungelnek is nevezett tábort.

Peszkov: Egyelőre képlékeny a szíriai rendezés helyzete

Sziria

Lavrov szerint az amerikai katonák nem nagyon hallgatnak Obamára

Oroszország szerint nincs értelme a szíriai válságról megoldásáról a legfelsőbb szinten találkozót tartani a közeljövőben, mert a szíriai rendezés helyzete most túlságosan képlékeny - jelentette ki hétfőn Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

A boszniai szerbek ragaszkodnak január 9-éhez

Szavazás

A bosznia-hercegovinai alkotmánybíróság diszkriminatívnak és alkotmányellenesnek nevezte a referendumot

A boszniai szerbek a várakozásoknak megfelelően támogatták, hogy január 9-ét megtartsák saját "nemzeti ünnepüknek" - jelentette be Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke vasárnap éjjel, miután a voksok közel egyharmadának összesítéséből kiderült: igennel szavazott a népszavazáson résztvevők 99,80 százaléka.

Bukarest: Támogatjuk, hogy a csíksomlyói búcsú UNESCO-védettséget kapjon

lead csíksomlyó

Korodi Attila képviselő fordult a külügyi tárcához

Lazar Comanescu román külügyminiszter - Korodi Attila képviselő írásos interpellációjára válaszolva - közölte: a külügyi tárca támogatja, hogy a csíksomlyói búcsú felkerüljön az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) szellemi kulturális örökségi listájára.

„Egy szegény gyermek ugyanúgy lehet tehetséges, mint egy gazdag tehetségtelen”

balog lead

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Snétberger Központtal az Emmi

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a roma tehetséggondozás terén a Snétberger Zenei Tehetség Központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nevében Balog Zoltán miniszter hétfőn Budapesten.

Lövöldözés volt egy houstoni bevásárlóközpontban

amerikai rendőrök lead

Többen megsérültek

Többen megsebesültek az egyesült államokbeli Houstonban hétfőn, miután egy férfi lövöldözni kezdett egy bevásárlóközontban - közölte a rendőrség.

Több mint kétezer program a Kutatók éjszakáján

kutatók lead

Csaknem száz intézmény csatlakozott a programhoz

Több mint kétezer ingyenes program várja az érdeklődőket a Kutatók éjszakáján, pénteken országszerte csaknem 200 helyszínen.

A folyóiratok támogatásáról rendezett konferenciát az NKA

Doncsev-András

"Az olvasottság nem lehet az egyetlen fokmérő"

A tervezhető finanszírozási rendszer hiányát és az állami támogatások szűkösségét jelölték meg a magyarországi folyóiratok legfőbb problémáiként a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) hétfői budapesti szakmai konferenciájának résztvevői.

Szavazat helyett pénz került az urnába Spanyolországban

spanyol-választás

A férfi keresztelőajándéknak szánta az összeget

Összecserélte a borítékokat és a kitöltött szavazólap helyett 200 eurót (61 ezer forint) rejtő borítékot dobott az urnába egy szavazó a vasárnapi galíciai regionális választásokon - számolt be a történtekről a spanyol sajtó.

Horváth Ferenc marad a Diósgyőr élén

diósgyőr-új

Kilenc mérkőzés óta nyeretlen a DVTK

Horváth Ferenc marad a labdarúgó OTP Bank Ligában sereghajtó Diósgyőri VTK vezetőedzője.

Két hónap börtön a PSG védőjének első fokon

aurier lead

Aurier szabadlábon védekezhet

Hivatalos személy elleni erőszak miatt első fokon két hónapos börtönbüntetést és 600 eurós bírságot kapott Serge Aurier, a Paris Saint-Germain elefántcsontparti labdarúgója.

Szocialisták fapados kampánya

Kiszelly Zoltán 20150427

Hétértékelő. A baloldal már beárazta a bukást – mondta Kiszelly Zoltán

Jelzésértékűnek tartja Kiszelly Zoltán politológus, hogy miközben a baloldal a kvótareferendumon minél több szavazatszámláló bizottságba akart delegáltakat küldeni, van olyan megye, ahol egyetlen delegáltjuk sem lesz.

Gulág-emlékév: Kutatás indul Borsodban

gulág-friss576x356

A térségben két gyűjtőtábor is állt

Történelmi kutatás indult Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Szovjetunióba egykor elhurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve keretében, a málenkij robot civil áldozatai sorsának feltérképezésére Szerencs német nemzetiségi önkormányzata a Gulág Emlékbizottság pályázatán nyert el támogatást - közölte Árvay Attila, a nemzetiségi önkormányzat elnöke.

Kína borokat lőtt fel a Holdra

11o-bor

Az ország tudósai kíváncsiak milyen hatást vált ki az űrsugárzás a termékeikre

Kínai kutatók a világűrben vizsgálják, hogyan állítsák elő a földkerekség legjobb borát.

Életveszélyesen bántalmazta feleségét egy Magyarországon élő szír férfi

ÁRVERÉS LEAD

Hat nap bujkálás után feladta magát a rendőrségnek

Életveszélyes sérüléseket okozott feleségének egy Budapesten élő, 39 éves szír férfi - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

A majomszobrok magyar mestere

majomszobor 20160926

Simay Imre pszichologizáló ábrázolásai közül több magángyűjtőkhöz került

A 19-20. század fordulójának magyar festészete és szobrászata annyira gazdag maradandó életművekben, hogy – a nagy számok törvénye alapján – a mesterek árnyékában számtalan olyan unikális alkotó bújik meg, akiről legfeljebb a szakmabeliek és a műgyűjtők tudnak, a nagyközönség nem igazán. Minden bizonnyal ilyen Simay Imre, a majomszobrok mestere is.

Lövöldözés volt Baltimore-ban

baltimore576

Nyolcan sérültek meg, köztük egy hároméves kislány

A Washingtonhoz közeli Baltimore városában szombaton éjjel lövöldözés volt, az első sajtójelentések nyolc sebesültről, köztük egy hároméves kisleányról számoltak be. 

Kairó a hajókatasztrófa miatt szigorítja a határellenőrzéseket

egyiptom rendőr

Az egyiptomi elnök az illegális migráció feltartóztatását célzó jogszabályok kidolgozását sürgette

Abdel Fattah asz-Sziszi egyiptomi államfő utasítást adott a határellenőrzések szigorítására, miután a héten felborult egy többnyire egyiptomi migránsokat szállító hajó legalább 160 ember életét követelve.

Frissítettünk