cimlap0721

Nincs veszélyben nálunk az egyetemi autonómia

ceu_tuntetes

Sajnálatosnak tartják a rektorok, hogy átpolitizálódott a felsőoktatási törvény ügye, de a CEU „ismeretlen entitás” a számukra, és nem értik, miért ilyen formában tevékenykedik

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) szerint szerencsésebb lenne, ha több időt kapnának a felsőoktatási törvény módosítása által érintett külföldi egyetemek arra, hogy a törvényben megszabott feltételeknek megfeleljenek. Azt azonban elismerték, hogy az Oktatási Hivatal jelentésében feltárt hiányosságokat orvosolni kell – derül ki a lapunk birtokába került dokumentumból.

Fazekas Sándor: Azok jussanak földhöz, akik termelni akarnak rajta

Fazekas Sándor 20170716

A mezőgazdasági föld nemzeti kincs, amely különleges védelmet érdemel - hangsúlyozta az agrárminiszter

A magyar kormány álláspontja szerint a föld véges természeti kincs, ezért olyanoknak kell földhöz jutniuk, akik termelni akarnak rajta - a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteki közleménye szerint ezt hangsúlyozta az agrártárca vezetője Brüsszelben, a mezőgazdasági és halászati tanács ülésén.

Az energetika és a járműipar szerepét lehetne növelni a magyar-izraeli külkereskedelemben

regős gábor

Regős Gábor: A politikai támogatás szükséges, de nem elégséges feltétele a gazdasági kapcsolatok élénkülésének

Az energetika, a gépjárművek és a szolgáltatások exportját lehetne növelni a magyar-izraeli kereskedelemben - mondta Regős Gábor, Századvég Gazdaságkutató közgazdásza az M1 aktuális csatornán pénteken.

"Több mint ötmilliárd forint jut önkormányzati fejlesztésekre"

Pogácsás Tibor 20170324

Pogácsás Tibor ismertette, milyen jellegű fejlesztésekre lehet felhasználni a támogatást

A Belügyminisztérium összesen 5,4 milliárd forint támogatást ítélt oda 319 önkormányzatnak, amelyek a feladatellátást szolgáló fejlesztések érdekében pályáztak a tárcánál - közölte a minisztérium önkormányzati államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Németország nem szállít több fegyvert Törökországba

fegyverkereskedelem

A két ország közötti feszültség a turizmus után a hadiiparra is rányomta a bélyegét

A német kormány az ankarai vezetéssel szembeni keményebb fellépés jegyében a Törökországba irányuló fegyverszállításokat is leállítja - értesült a Bild című német lap.

Képek levegőből és fényből

gerzson

Gerzson Pál festőművész alkotásaiból látható válogatás a Pesti Vigadó hatodik emeletén, ahol ezúttal főként a balatoni ihletésű műveit mutatják be

Gerzson Pál hatalmas életművéből válogattak össze egy kiállításra valót a Vigadóban. A művész 1969-ben házat épített Szigligeten, a Badacsonyra néző Külsőhegyen, a válogatásban most láthatók az itteni műtermében született, lírai poézissel telt képei is – ő is a Balaton festője volt, csak ezt kevesen tudják.

Negyeddöntőbe jutott a magyar női vízilabda-válogatott

vizilabda

Magyarország-Hollandia 10-8 + GALÉRIA

Csoportelsőként közvetlenül a negyeddöntőbe jutott a magyar női vízilabda-válogatott a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. Bíró Attila Európa-bajnok csapata csütörtökön a hollandok elleni 10-8-as győzelemmel veretlenül zárt a C csoport élén, s került a legjobb nyolc közé.

A Fehér Házban jártak a robotépítő verseny magyar győztesei

fehér ház robot fazekas

Ivanka Trump osztotta meg képet a találkozóról

A Fehér Házban fogadták a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapatát, amely elnyerte a First Global Challenge nevű nemzetközi robotépítő verseny fődíját kedden Washingtonban.

Izrael washingtoni nagykövete: Soros György izrael-ellenes szervezeteket pénzel

Soros

Itai Bardov kiemelte: Nem antiszemita, aki nyíltan beszél a spekuláns politikai törekvéseiről

Izrael washingtoni nagykövetségének szóvivője azzal vádolta meg Soros Györgyöt a The New York Times című amerikai napilapban, hogy folyamatos ellenszenvet táplál Izraellel szemben.

A nap képe

bölény

Amerikai bölényborjú a pécsi állatkerben. Aranka és Brutus negyedik borja július 15-én született. MTI Fotó: Sóki Tamás

Szöul újra tárgyalásokra hívta Phenjant

KétKorea576x356

Az észak-koreai vezetés még mindig nem reagált a déliek hétfői javaslatára

Dél-Korea újra katonai tárgyalásokra hívta pénteken Észak-Koreát, miután Phenjan még mindig nem reagált a négy nappal ezelőtti javaslatra.

Dömötör Csaba: Természetes, hogy a kormányfő kapcsolatot tart a határon túliakkal

Dömötör Csaba 20170601

"A szocialisták ott folytatják, ahol 2004-ben abbahagyták"

Természetesnek nevezte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, hogy a magyar miniszterelnök kapcsolatot tart a határokon belül és túl élő magyar állampolgárokkal, miután a szocialisták európai parlamenti képviselője csütörtökön bírálta, hogy a miniszterelnök közpénzből küldött levelet a határon túli választóknak. 

Több ügy miatt összehívták a nemzetbiztonsági bizottságot

Nemzetbiztonsági Bizottság zárt ülés tábla

Július utolsó napján kellene ülésezni

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke július 31-re összehívta a testületet több ügy megtárgyalására.

Kibővül és a külhoni magyar közösségeket is érinti a Digitális Jólét Program

Deutsch

"Egy digitális nándorfehérvári diadal napjait ünnepelhetjük"

Kibővül a Digitális Jólét Program, a kormány által elfogadott határozat értelmében januártól az internethasználat áfája 18 százalékról 5 százalékra mérséklődik, s a Digitális Jólét Alapcsomag bevezetésével 2018 végéig Magyarország minden településén kiépülhet az ingyenes wifi-szolgáltatás - közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos csütörtökön. A programba bekapcsolják a határon túli magyar közösségeket is.

Adománygyűjtő civil szervezeteket támogat a kormány

lead adomány

A normatív támogatás összege 10 ezertől 500 ezer forintig terjedhet

Civil szervezetek működését támogatja a kormány egy csütörtökön közzétett pályázattal. A 185,5 millió forintos keretből azok az alapítványok, egyesületek, szövetségek kaphatnak pénzt, amelyek tavaly adományokat gyűjtöttek - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Az NVB érdemi vizsgálat nélkül elutasította Szigetvári Viktor kifogását

NVB 576x356

A testület szerint nem pártpropaganda a választási regisztrációra való kormányfői felhívás

 Érdemi vizsgálat nélkül elutasította Szigetvári Viktornak, az Együtt elnökének a miniszterelnök határon túliaknak írt és választási regisztrációra biztató levele miatt benyújtott kifogását csütörtöki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

A kisebbségi jogérvényesítés tapasztalatait összegezték külhoni magyar pártvezetők

tusványos-általános576x356

Tusványoson a külhoni nemzetrészek képviselői is szót kaptak

A kisebbségi jogok érvényesítésért folytatott több évtizedes küzdelmük tapasztalatairól számoltak be az erdélyi, vajdasági, felvidéki és kárpátaljai magyar pártok vezető politikusai a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor egy csütörtök délutáni pódiumbeszélgetésén.

Szijjártó Péter: Az Európai Bizottság hol Magyarországot, hol Lengyelországot pécézi ki magának

szijjártó

A külügyminiszter szerint az Európai Bizottság túllépi a hatáskörét

Az Európai Bizottság "hajtóvadászatot indított" néhány olyan közép-európai országgal szemben, amelyek őszintén és világosan beszélnek az európai kihívásokról és képesek voltak hatékony válaszokat adni azokra  - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-nek.

Egy éve eltűnt német tinédzserlányt találhattak meg Moszul romjai között

németlány

Egyelőre folyik a lány azonosítása; nagy valószínűséggel a tavaly a szászországi Pulsnitzből eltűnt Linda W.-t találták meg

Moszul romjai között találhatták meg azt a 16 éves német lányt, aki egy évvel ezelőtt tűnt el Szászországból. A fiatal lány az interneten keresztül radikalizálódott és muszlim hitre tért. 2016-ban elutazott Isztambulba, onnan pedig Szíriába. Ott csatlakozhatott az Iszlám Államhoz.

Megszavazta a lengyel parlament a legfelsőbb bíróságról szóló törvényjavaslatot

lengyelhatár576

A törvénytervezetet az ellenzék és az Európai Unió is élesen bírálta

Megszavazta csütörtökön a lengyel parlament alsóháza (szejm) a legfelsőbb bíróságról (SN) szóló törvényjavaslatot, amelyet korábban az ellenzék és az Európai Unió is élesen bírált. 

Amnesty International: Kamerunban kínozzák a rabokat

lead boko haram

A Boko Haram elleni küzdelem során mintegy száz embert kínoztak meg a hatóságok

Az elmúlt négy évben több mint 100 embert kínoztak meg és tartottak teljes elszigeteltségben a Nigériából tevékenykedő Boko Haram nevű iszlamista terrorszervezet ellen küzdő kameruni hatóságok - derül ki az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet csütörtökön közzétett jelentéséből.

Londonnak augusztusban tisztáznia kell az álláspontját a főbb kérdésekben

barnier lead

A felek között alapvető nézetkülönbségek vannak az állampolgári jogok biztosítását illetően - mutatott rá Michel Barnier

Az Egyesült Királyságnak tisztáznia kell álláspontját az európai uniós kilépés legfőbb kérdéseire vonatkozóan a kiválási tárgyalások következő, augusztusi fordulóján - jelentette ki csütörtökön Brüsszelben Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója.

Izrael korlátozásokat vezetett be a pénteki muzulmán imákra

al aksza mecset

A palesztinok tiltakoznak a biztonsági intézkedés ellen

Biztonsági korlátozásokkal készülnek az izraeli hatóságok a pénteki muzulmán imákra Jeruzsálemben, mert a palesztinok tiltakozásuk fokozását ígérték péntekre az al-Aksza mecsethez vezető utaknál telepített detektoros kapuk miatt. 

Katari blokád: A környező arab országok közzétették követeléseiket

Katar

Dohának tartózkodnia kell a szélsőségesek támogatásától és más országok belügyeibe történő beavatkozástól

A Katarral diplomáciai kapcsolatokat megszakító arab országok diplomatái szerint a viszályukban történő bármely közvetítési kísérletnek a Dohával szemben megfogalmazott követeléseiken kell alapulnia - jelentette csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség az Egyesült Arab Emírségek hírügynökségére hivatkozva, amely szerint az arab országok közzé tettek egy Katarral szembeni rövidített követeléslistát.

A tűzszünet ellenére folytatódnak a harcok Ukrajnában

ukrán-reuters576x356

Az elmúlt napokban kilenc ukrán katona veszítette életét a Donyec-medencében

A tűzszünet ellenére folytatódnak a harcok a Donyec-medencében, Andrij Liszenko, az ukrán védelmi minisztérium hadműveleti ügyekben illetékes szóvivőjének csütörtöki jelentése szerint az elmúlt napban kilenc katona vesztette életét az ukrán fegyveres erők és az Oroszország által támogatott szeparatisták közötti összecsapásokban.

EJEB: A gyűlöletbeszéd nem tartozik a szólásszabadság hatálya alá

belkacem

Az ügy előzménye, hogy Fouad Belkacem 2012-ben olyan videókat töltött fel az internetre, amelyekben a "hitetlenek" legyőzésére és szent háborúra szólított fel

Nem tartozik a szólásszabadság hatálya alá az interneten terjesztett iszlamista gyűlöletbeszéd - mondta ki csütörtöki ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB).

Berlin keményebb fellépést ígér Ankarával szemben

Sigmar-Gabriel

"Ez így nem mehet tovább" - hangsúlyozta a német külügyminiszter

Irányváltás következik Németország Törökországgal folytatott viszonyában, mert az ankarai vezetés hátat fordít az európai értékeknek - jelentette be Sigmar Gabriel német külügyminiszter csütörtökön Berlinben. Angela Merkel kancellár támogatásáról biztosította minisztere törekvéseit.

Oroszország üdvözölte, hogy Washington leállítja a szíriai lázadók támogatását

Konsztantyin-Koszacsov

"Ez a változás mindenképp további új lehetőségeket fog teremteni az orosz-amerikai terrorellenes együttműködésre az országban" - emelte ki Konsztantyin Koszacsov

Örömmel üdvözölte, és "régóta várt, nagyszerű" hírnek nevezte csütörtökön Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlamenti felsőház külügyi bizottságának elnöke, hogy az Egyesült Államok beszünteti Szíriában a damaszkuszi kormányzat ellen harcoló lázadók támogatását.

Trump fiát, vejét és korábbi kampányfőnökét is meghallgatják

Trump-Trump jr.

A múlt héten látott napvilágot, hogy ifjabb Donald Trump találkozott egy orosz ügyvéddel, aki terhelő dokumentumokat ígért Hillary Clintonról

Donald Trump amerikai elnök fiát, ifjabb Donald Trumpot, Jared Kushnert, az elnök vejét és Paul Manafortot, Trump korábbi, orosz kapcsolatai miatt távozni kényszerült kampányfőnökét is meghallgatják a jövő héten az amerikai szenátus bizottságai - tudatta helyi idő szerint szerdán a szenátus.

Visszatért a határon túli településekre a magyar közigazgatás

lead wetzel

Félmillióan jogosultak a levélszavazásra, hangzott el Tusványoson

Az egyszerűsített honosításnak köszönhetően a kihelyezett konzuli napokkal visszatért a magyar közigazgatás a határon túli magyarlakta településekre, aminek nagyon nagy jelentősége van nemzetpolitikai szempontból - mondta Wetzel Tamás, az egyszerűsített honosításért felelős miniszteri biztos csütörtökön Tusnádfürdőn.

Varga Mihály: Az elmúlt 15 év legnagyobb béremelkedése a májusi

varga mihály lead

KSH: Májusban is kétszámjegyű növekedést ért el az átlagkereset

Az elmúlt hónapokban olyan erős bérnövekedés volt, amire az elmúlt 15 évben nem volt példa - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatait kommentálva. Májusban a bruttó és a nettó átlagkereset 12,9 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál az áprilisi 14,6 százalékos és a márciusi 12,8 százalékos növekedés után a KSH adatai szerint. 

Green Holidays: Eddig 480 millió forint a kárigények összege

green

Mintegy kétezer kárigény érkezett a Green Holidays pórul járt utasaitól a biztosítóhoz

A Green Holidays csődje miatt elmaradt utakkal kapcsolatban bejelentett kárigények összege 480 321 376 forint, a rögzített kárbejelentések száma 1793, amelyben 3256 utas érintett - közölte az Uniqa Biztosító Zrt. a honlapján.

Az EU határain több mint 41 millió hamis árut foglaltak le

csempészek 20150409

Legnagyobb számban cigarettákat koboztak el a hatóságok

 Az Európai Unió (EU) tagországainak vámhatóságai több mint 41 millió darab hamis terméket foglaltak le tavaly az EU külső határain. Az áruk összértéke meghaladta a 670 millió eurót - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.

Az egyetemi városokban újra felpörög a lakáspiac

pecs

Az utóbbi évben mind a fővárosban, mind az érintett vidéki településeken drágultak az ingatlanok

Napokon belül kihirdetik a felsőoktatási ponthatárokat, az egyetemi városokban pedig újra felpörög a lakások és albérletek piaca

Az állam eladja a Gránit Bankban lévő tulajdonát

Gránit-Bank

Július 20-tól kétfordulós pályázat keretében lesz az eladás

A magyar állam értékesíti a Gránit Bankban lévő 36,5 százalékos tulajdonrészét - jelentette be Varga Mihály csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Nem érződnek túlzottan a fagykárok a gyümölcsárakon

kajszi

A kajszibarack esetében a sokéves átlag körül alakulnak a termelői árak

A fagykárok ellenére sem szabadultak el a gyümölcsárak. Apáti Ferenc, a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke elmondta: mindig volt olyan hatás, ami nem engedte elszabadulni az árakat. 

Újabb 30 ezer bankkártya-elfogadóhely lesz

bankkártya

A kormány célja a fizetési módok modernizálása

Újabb 30 ezer bankkártya-elfogadóhely támogatásáról döntött a kormány, így a 2016 decemberében meghirdetett kormányzati program segítségével 60 ezer olyan üzletben, szolgáltatónál lehet majd kártyával fizetni Magyarországon, ahol erre korábban nem volt lehetőség - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.

Mintegy 600 támadás érte a BKK e-jegyrendszerét

bkk online jegy

A rendszerrel való visszaélés bűncselekménynek számít

Az utasok adatai biztonságban vannak - szögezte le Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Öngyilkos lett a Linkin Park frontembere

chester lead

Chester Bennington 41 éves volt

Az énekes egy Los Angeles megyei lakásban akasztotta fel magát. Chester Bennington bevallása szerint többször is fontolgatta az öngyilkosságot, drog- és alkoholproblémákkal is küzdött. 

A hétvégén dzsessz és blues fesztivál lesz a gyulai Várszínházban

gyulai várszínház lead

Fellép a Jojo Mayer's Nerve és az Ian Siegal Band

A hétvégén rendezik meg a gyulai Várszínház 54. évadának keretén belül a XXVI. Gyulai Vár Jazz Fesztivált és a XII. Vár Blues Fesztivált, amelyre olyan neves fellépőket várnak mint a Jojo Mayer's Nerve vagy az Ian Siegal Band.

Július végén mutatják be a A sevillai borbélyt

molnár levente

A vígopera Szentendrén, Szegeden, Budapesten és Győrben is látható lesz

Július végén először Szentendrén, aztán Szegeden, Budapesten és Győrben is bemutatják A sevillai borbély című vígoperát öt előadóművészeti szervezet együttműködésében - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. 

Erős földrengés volt az Égei-tenger térségében

égei tenger földrengés

Ketten meghaltak, sok a sérült és több településen jelentős károk keletkeztek

Erős, 6,7-es erősségű földrengés rázta meg csütörtök éjjel Törökország égei-tengeri partvidékét és a közeli görög szigeteket, első jelentések szerint ketten meghaltak, sokan megsérültek, komoly károk keletkeztek.

Vasárnap kezdődnek az úszóversenyek

Hosszú Katinka 20170422

Már a nyitónapon esély van a magyar éremszerzésre

Vasárnap a Duna Arénában várhatóan telt ház előtt megkezdődnek a vizes világbajnokság úszóversenyei; Sós Csaba szövetségi kapitány korábban elmondta, hogy tíz éremmel, közte négy arannyal rendkívül elégedett lenne.

Robbanásszerűen terjed a tűz Kaliforniában

erdőtűz_la576

Keddről szerdára 3700-ról 7800 hektárra nőtt a lángok által borított terület

Egy nap alatt a duplájára nőtt annak az erdőtűznek a területe, amely miatt már eddig is ezreket kellett kitelepíteni Kaliforniában, a lángok újabb települést fenyegetnek - tudatták szerdán a helyi hatóságok.

Látványos, ingyenes show-val zárul a vizes világbajnokság

vízilabda szurkolók nagy balázs

Az első hat nap versenyeire 105 ezer jegy kelt el

Nagyszabású újcirkusszal és táncprodukcióval zárul jövő vasárnap a magyarországi vizes világbajnokság. A Papp László Sportarénában sorra kerülő esemény a közönség számára ingyenes, de a belépéshez szükséges helyre szóló jegyek foglalása.

Hazai döntetlennel is biztosan lépett tovább a Videoton

hadzic

A fehérváriak a Bordeaux ellen játszanak az Európa Liga harmadik selejtezőkörében

A Videoton 1-1-es döntetlent játszott az észt Nömme Kaljuval a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának visszavágóján csütörtökön. A székesfehérváriak 4-1-es összesítéssel jutottak tovább.

Kubica közel a visszatéréshez

kubica

A 32 éves pilóta hét év után állhat ismét rajthoz a Forma 1-ben

A Bild című német lap értesülése szerint Robert Kubica hosszú kihagyást követően a nyári szünet után ismét versenyezhet a Forma-1-ben.

Kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros

Fradimez lead

A csapat 3-1-re kapott ki a dán Midtjylland vendégeként

A Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott a labdarúgó Európa Ligától, miután a selejtező második fordulójának csütörtöki visszavágóján 3-1-re kikapott a dán Midtjylland vendégeként.

Új óvodák létesülnek Kárpát-medence-szerte

grezsa friss 576 2

A kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében valósulhatnak meg a tervek

Kárpát-medence-szerte 65-70 új óvoda létesülhet, és 265 óvoda megújulhat a magyar kormány külhoni óvodafejlesztési programjának első ütemében - mondta Grezsa István kormánybiztos a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) panelbeszélgetésén szerdán. Jelezte: szeretnék, ha a program folytatódna.

Állnak a nemzetközi vonatok

vonat

Újraindulhattak a bombafenyegetés miatt leállított szerelvények

Az összes nemzetközi vonatot megállította szerda délelőtt a MÁV hatósági intézkedésre hivatkozva - értesült a Pécsi STOP. A vonatokhoz rendőrök érkeztek, mindenkit leszállítanak.

Kittel feladta a Tourt

kittel

A német kerekestől Matthews veheti át a zöld trikót

A mezőnypontversenyben éllovas Marcel Kittel feladta a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt a szerdai, 17. szakaszon.

Miniszoknyát vett fel, letartóztatták + VIDEÓ

szaúdi

A videó hatalmas felháborodást váltott ki az iszlám keményvonalas, vahhábita ágát követő országban

Letartóztattak a szaúdi hatóságok egy nőt, aki az interneten vírusként terjedő videót osztott meg az egyik üzenetküldő szolgáltatásban, amelyen az látható, hogy miniszoknyában, fedetlen fejjel, rövid ujjú felsőben sétál egy erőd romjai között.

Meghosszabbították a külhoni magyar családi vállalkozók éve program pályázatainak határidejét

potápi576

A kérelmeket július végéig várják

A nemzetpolitikai államtitkárság meghosszabbította a külhoni magyar családi vállalkozások éve program pályázatainak határidejét, a kérelmeket július 31-ig várják. A teljes támogatási keretösszeg 830 millió forint.

Ónodi-Szűcs: Az ápolói mesterképzésre jelentkezőknek is ösztöndíjat vezet be a kormány

Ónodi-Szűcs-Zoltán

Munkaerőhiány van az ágazatban

A szeptemberben induló, ápolóknak szóló egyetemi mesterképzésre (MSc) jelentkezőknek is ösztöndíjat vezet be a kormány - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Lángokban áll a dalmát tengerpart

split tűz

Focidrukkerek oltották a tüzet - Split környékén megfékezték a lángokat - Dalmácia más részein, Olaszországban és Dél-Franciaországban is gyakoriak az erdőtüzek

Erdőtűz pusztít Split környékén Dalmácia nagy része pedig lángokban áll - írja a horvát sajtó. Montenegróban, Olaszországban és Dél-Franciaországban is több helyen nagy erőkkel küzdenek a lángok visszaszorításáért - az oltásban repülőgépek és helikopterek is részt vesznek.

Taxi 2000 - Frissítünk