Ajánló

MH

A nyomtatott újság legfontosabb hírei:

• Nincs egység a palesztinokat illetően
• Nyoma veszett Vizoviczki bizalmasának
• „Az építészet nem csak stíluskérdés”
• Helytálltak a honvédeink
• Sikeres a Bella
• Át kell alakítani a növekedés szerkezetét

Simicskán múlhat a kétharmad?

Simicska lead

Kezd érdekessé válni a veszprémi időközi választás

A Közgép Zrt. szóvivője megerősítette az MTI-nek, hogy a cég tulajdonosa, Simicska Lajos komolyan gondolkodik azon, hogy elindul a jövő februári veszprémi időközi választáson. A Jobbik közölte, hogy nem állítana jelöltet Török Gáborral szemben. A Fidesz még nem tudja, kit indít a Navracsics Tibor távozása után megüresedett helyre.

 

 

 

  

Mága Zoltán 330x247 

 

Nagyot csökkent a kormánypártok támogatottsága

Tüntetések Kossuth tér

A népszerűségvesztés ellenére továbbra is magabiztos a Fidesz előnye

Novemberben csökkent a kormánypártok népszerűsége, ami minden bizonnyal a közelmúlt hazai és nemzetközi politikai konfliktusainak következménye lehet. Kisebb mértékben, de növekedtek az ellenzéki pártok táborai, viszont a legnagyobb mértékben a bizonytalanok és pártválasztásukat eltitkolók tábora nőtt meg – közölte a Tárki szerdán.

 

A nap képe

dresscode

Rendőr dresscode a Missouriban tüntetők szerint. Augusztus 9-én Darren Wilson fergusoni rendőr lelőtt egy tizenéves fekete tinédzsert, Michael Brownt. A férfi ellen nem indult eljárás. (Fotó: REUTERS/Lucy Nicholson)  

Fergusoni tüntetések: Obama párbeszédet kezdeményez

lead obama

"Ez a probléma nemcsak Ferguson problémája, hanem egész Amerika problémája" - hangoztatta

Elítélte az erőszakot és kifejezte készségét a konstruktív párbeszédre a bűnüldöző szervek szerepéről Barack Obama amerikai elnök kedden Chicagóban. Közben a tüntetők újból elkezdtek gyülekezni Ferguson utcáin, de a keddi biztonsági intézkedések után a Nemzeti Gárda 2200 tagja őrzi a város biztonságát. Miközben az Egyesült Államok több mint 100 településén tartottak kedden békés tiltakozó megmozdulásokat Fergusonban ismét felgyújtottak egy rendőrautót.

Mikó-ügy: A vádlottak felfüggesztett börtönbüntetést kaptak

Mikó-kollégium

Az egyház elveszíti az iskola tulajdonjogát

Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre módosította a ploiesti-i táblabíróság a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaszolgáltatása miatt indított büntetőperben a restitúciós bizottság tagjaira alapfokon kiszabott börtönbüntetéseket és megerősítette az első fokú ítélet azon részét, amely szerint a református egyház elveszíti tulajdonjogát az ingatlan felett. Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházmegye püspöke a Mikó-ügyben kihirdetett jogerős ítéletre utalva kijelentette, a 700 ezres erdélyi reformátusságot csapták arcul, nevezték hazugnak, csalónak, amiért az egyháznak újra kell gondolnia a román államhoz fűződő viszonyát. Semjén Zsolt szerint elfogadhatatlan, hogy egy korábban az egyháznak visszaadott intézményt, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumot újraállamosítják.

Megtaláltak egy kilencven éve eltűnt magyar festményt

festmény

A Berény-kép kalandos körülmények között került elő

Mintegy kilenc évtized után visszakerült Magyarországra Berény Róbert festőművész egyik elveszettnek hitt főműve, az Alvó nő fekete vázával című festmény, amelyet a Virág Judit Galéria bocsát aukcióra december 13-án.

Félmilliós bírságot kapott a Class FM

Class fm

Az ELTE gólyatáborában történt erőszakon viccelődtek a rádió műsorvezetői

A médiatanács az emberi méltósághoz való jog megsértése miatt 500 ezer forintos bírságot szabott ki a Class FM egyik műsorára, mert abban egy egyetemi gólyatáborban történt nemi erőszakról szóló hír kapcsán a szexuális bűncselekményeket "jelentéktelen színben feltüntetve és általában véve elbagatellizálva beszélgettek" a műsorvezetők - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Elhunyt Konrád János olimpiai bajnok vízilabdázó

konrád

A 123-szoros válogatott 74 éves volt

Életének 74. évében elhunyt Konrád János olimpiai bajnok vízilabdázó.

Elegendő forrás van a téli közfoglalkoztatási programokra

KÖZMUNKA TÉLI LEAD

A téli hónapokban átlagosan 138 ember dolgozhat közmunkásként

Rendelkezésre állnak a források a téli közfoglalkoztatási programokra, amelyekben lényegesen több ember vehet részt, mint az előző években - jelentette ki a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára szerdán Szegeden.

„Tiszta a lelkiismeretem, a munkámat végeztem”

lead dw

Michael Brown lelövése óta először adott interjút Darren Wilson

Kiállt döntése mellett a fekete tinédzsert lelövő fergusoni rendőr, aki első interjújában elmondta: tiszta a lelkiismerete, mivel csak a munkáját végezte, és ha megint hasonló helyzetbe kerülne, úgyanúgy cselekedne. Darren Wilson a támadás részleteit osztotta meg első interjújában, ahol a szituáció szerinte végig az ő számára volt életveszélyes.

Százszoros gyógyszeradag lehetett a hummeres gázoló vérében

hummeres3

Ezt a Délmagyarország írja egy az ügyet jól ismerő férfira hivatkozva

Százszoros gyógyszeradag lehetett annak az osztrák férfinak a vérében, aki 2012. október 11-én halálra gázolta Hummer terepjárójával Kenéz Imre rendőrmotorost Apátfalván, az első fokon 15 év fegyházra ítélt férfi a gázolás évfordulójára időzítette öngyilkosságát - írta szerdai számában a Délmagyarország.

Elindult a magyar mobiltárca

NFC fizetes mobil lead

Digitális pénztárcaként használhatjuk

Több mint egy éves tesztelés után Magyarországon is elérhetőéve vált az Apple Payhez hasonló érintésmentes mobilfizetés, amelyet a Magyar Telekom indított el elsőként. A szolgáltatás lényege, hogy pénztárcaként használhatjuk az erre alkalmas telefonokat.

 

És akkor megjöttek a Pavoni gépei

12o

A budapesti eszpresszók története és a város élete a háború előttről a Kádár-korig – a múltat eltörölték, a feketét nem tudták

A budapesti eszpresszók történetét dolgozza fel Zeke Gyula új kötetében. A társadalomtörténeti szempontból is érdekes munka a húszas évektől a kö­zelmúltig vezet.

"Az EU szégyene lenne, ha leszállítanák a hadihajókat"

lead mistral

A lett külügyminiszter hevesen ellenzi a francia Mistral hadihajók Oroszországba szállítását

Edgars Rinkevics lett külügyminiszter szerint az Európai Unió szégyene lenne, ha Franciaország leszállítaná Oroszországnak a Mistral osztályú hadihajókat.

Dokumentumfilm forog Kurt Cobainról

cobain lead

Ez lesz az első Cobainról szóló doku, amely a zenész családjának jóváhagyásával készült

Az HBO 2015-ben mutatja be a Kurt Cobain: Montage of Heck című dokumentumfilmjét, amelyet az a Brett Morgen rendez majd, aki a 2012-es A Rolling Stones története című filmet is készítette. A Nirvana néhai frontemberéről szóló dokuhoz több mint 200 órányi korábban ki nem adott hangfelvételt, néhány sosem látott műalkotást, végtelen órányi kamerafelvételt, továbbá mintegy 4000 oldalnyi napló- és levélrészletet használnak fel.

Moszkva perrel fenyegeti Párizst

lead mistral

Párizs tovább halasztja az orosz hadihajók átadását

Oroszország perre megy Franciaországgal, amennyiben az nem szállítja le a Mistral osztályú hadihajót - reagált Jurij Boriszov orosz védelmi miniszterhelyettes kedden a helikopter-hordozó átadásának elhalasztásról szóló párizsi bejelentésre.

Az évszázad mérkőzésére emlékeznek

6-3

Labdarúgás

Máig a magyar futball legnagyobb becsben tartott eredménye az addig hazai pályán kilencven éve veretlen angol válogatott 6–3-as legyőzése volt. Az Aranycsapat hatvanegy évvel ezelőtt, 1953. november 25-én megalázó vereséget mért a londoni Wembley Stadionban a hazaiakra.

A bíróságon múlhat Iohannis elnöksége

lead johannis

Beiktatása után tárgyalják Iohannis összeférhetetlenségi ügyét

Beiktatása után tárgyalják Romániában Klaus Iohannis megválasztott államfő összeférhetetlenségi ügyét - derült ki a legfelső bíróság keddi határozatából.

Lemondatná Blattert a német ligaelnök

lead blatter

Blatter a 2022-es vébé ügyében kipattant korrupciós botrány "főhőse"

Lemondásra szólította fel Joseph Blattert, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökét Reinhard Rauball, a német labdarúgóliga elnöke. A német sportvezető korábban arra szólította fel az európai szövetséget (UEFA), hogy lépjen ki a FIFA-ból, amennyiben a 2018-as oroszországi és a 2022-es vb elnyerését vizsgáló etikai jelentést  teljes terjedelmében nem hozzák nyilvánosságra.

Emberi maradványok a Dísz téren

dísztér

A budai Vár területén világháborús lövedékeket is találtak

Emberi maradványok is előkerültek kedden délelőtt a budai Vár területén, a Dísz téren talált világháborús lövedékek mellett - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóügyelete az MTI-vel.

Nehéz ellenfeleket kaptak a női kézisek

ftc

Mindkét magyar klub otthon kezd

Nehéz ellenfeleket kaptak a magyar csapatok a női kézilabda KEK és EHF Kupa nyolcaddöntőinek keddi, bécsi sorsolásán.

Erzsébet program szoc.fel. 330x247