Ajánló

MH

A nyomtatott újság legfontosabb hírei:

• Nem hagyják magára Navracsics Tibort
• Újjáépítették a baloldal volt fellegvárát
• Apadnak a folyók, levonulóban az ár.
• Gazdaságunk várakozás fölött teljesít

Széles Gábor: Komoly előrelépést tett a médiacsoportom

Echo Tv születésnap

Az Echo Tv kilencedik születésnapját ünnepelte

„Nagyon komoly előrelépést tett a médiacsoportom az elmúlt évben” – jelentette ki Széles Gábor, lapunk és az Echo Tv tulajdonosa a televíziócsatorna kilencedik születésnapja alkalmából tartott ünnepségen.

A nap képe

SKÓT SZAVAZÁS NAGY

Nemet mondtak a skótok az önállóságra  (Fotó: Reuters)

Ma van a Színházak éjszakája

színházimaszk576x356

Déltől hajnalig pillanthatunk be Thália templomainak különös világába

Ma van a Színházak éjszakája Budapesten: a rendezvénysorozatban huszonhét fővárosi színház vesz részt mintegy háromszáz programmal. Déltől hajnalig városszerte nyitott színházkapuk fogadják az érdeklődőket, akik a most induló évad új produkcióiba és a színfalak mögé is bepillanthatnak.

Ma kezdődik a Nemzeti Vágta

vágta576x356

A kétnapos rendezvény helyszíne a Hősök tere

A hagyományokhoz hűen pályabelovaglással, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a versenyzők fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik szombaton délelőtt a hetedik Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén.

Négy mérkőzést rendezhet Budapest a 2020-as Eb-n

UEFA BP

A rendezés viszont nem jelent automatikus kijutást

Az UEFA végrehajtó bizottságának döntése értelmében a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon a Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. Magyarország 2004, 2008 és 2012 után negyedszer pályázott kontinensviadal rendezésére, de most járt először sikerrel.A döntő rendezési jogát és két elődöntőt a londoni Wembley Stadion kapta.

A gyerek nem hülye

hajóslead

Hamarosan az általános iskolákba is eljut a ZeneHajó

Három évvel ezelőtt indult útjára Hajós András és a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra rendhagyó zeneórája, a ZeneHajó. A Budapest Music Centerben havonta egyszer, legközelebb október 5-én jelentkező interaktív foglalkozásokon a gyerekek belekóstolhatnak a zeneszerzésbe, a dalszövegírásba, és bevezetik őket a dzsessz rejtelmeibe, mindezt egy big band közreműködésével. Hajós Andrással egyebek mellett arról beszélgettünk, miért él még mindig a tévhit, hogy a gyerekek megelégszenek az elfuserált szintialapokra írt, buta szövegekkel operáló zenékkel, s miért vannak óriási hiányosságok ma a zenei nevelésben.

Nézőpont: Falusnál még Bokrosnak is nagyobb a támogatottsága

Bokros

Egyértelműen vezet Tarlós István Budapesten

Meggyőző előnnyel vezeti a főpolgármester-jelölti versenyt Tarlós István a Nézőpont Intézet felmérése szerint. Az ezer fős reprezentatív telefonos közvélemény-kutatás alapján a közös baloldali jelölt, Falus Ferenc jelenleg még Bokros Lajost (Modern Magyarország Mozgalom Párt) sem tudja megelőzni.

Norbi így nem mehet a tőzsdére

Norbi update Schobert Réka  lead

Az MNB felfüggesztette a Norbi Update részvény értékesítését

A Magyar Nemzeti Bank határozatában kötelezte a Norbi Update Lowcarb Nyrt-t részvényértékesítési tájékoztatójának kiegészítésére, s ennek közzétételéig befektető-védelmi okból felfüggesztette a forgalomba hozatali eljárást.

Újjáépítették a baloldal volt fellegvárát

Vattamány Zsolt lead

 A hunvaldi örökséget követően 2010-ben leromlott állapotú, sok tekintetben elhanyagolt kerületben nyolcmilliárd forintot tudtunk fordítani Erzsébetváros fiatalítására, megújítására az elmúlt négy évben – mondta a lapunknak Budapest VII. kerületének fideszes polgármestere.

November 9-én a katalánok szavaznak a függetlenségről

Katalán

A katalán parlament elfogadta a függetlenségi népszavazásról szóló jogszabályt

A katalán parlament elfogadta a függetlenségi népszavazásról szóló törvényt pénteken, amelynek alapján november 9-re referendumot terveznek kiírni. A madridi kormány jogellenesnek tartja a döntést és mindent megtesz, hogy jogilag megakadályozza a referendumot. 

Harmincnégy pártot szüntetnének be az ügyészségek

szavazas

Ez azonban nem érinti az adott párt társadalmi szervezetként való továbbműködését

Harmincnégy párt ellen indítottak keresetet az ügyészségek, kérve a bíróságokat, hogy állapítsák meg a pártok működésének megszűnését, mivel azok két egymást követő országgyűlési választáson nem állítottak jelöltet.

Amerikai vadászgépek Észak-Irakban

Amerika

A több hullámban történő támadást az Iszlám Állam egy kiképzőtábor ellen indították

Észak-Irakban több támadást is intéztek az Iszlám Állam terrorszervezet ellen. Az amerikai vadászgépek egy kiképzőtábort vettek célba, ahol legkevesebb 25 dzsihadistát megöltek, további 20-at megsebesítettek.

Erzsébet program 330x247