címlap1220
  

Lugosi Dániel Ali nyerte a Virtuózokat + VIDEÓ

lugosi

"Az elmúlt fél évszázad legnagyobb klarinétosának műveit a következő fél évszázad legnagyobb klarinétosa adta elő" - összegezte véleményét Batta András a tehetségről

A közönség szavazatai alapján Lugosi Dániel Ali klarinétos nyerte a közmédia komolyzenei tehetségkutató műsora, a Virtuózok 12 millió forintos fődíját a pénteki fináléban.

Rogán Antal kész a bíróság előtt is megvédeni az V. kerületi önkormányzatot

belv

A Fidesz frakcióvezetője közölte: minden bérlőnek ugyanannyi kedvezményt adtak, és mindenki csak a jogszabályokban biztosított kedvezményt kaphatta meg

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kész arra, hogy a bíróság előtt is megvédje a korábban általa vezetett V. kerületi önkormányzatot a "nyilvánvaló rágalmakkal" szemben.

Géppisztolyt találtak egy repülő csomagterében

crime scene

Egy osztrák-török párt őrizetbe vettek

Géppisztolyt találtak egy osztrák férfi és egy török nő feladott poggyászában nem sokkal azelőtt, hogy Bécsből Isztambulba tartó járatuk elhagyta volna a schwechati repülőtér kifutópályáját. A repülőgépet megállították az osztrák hatóságok, és a párt őrizetbe vették - közölték szombaton illetékesek.

A nap képe

lajkópalya

Megkezdődött a 40 éves Lajkó Félix maratoni turnéja Szabadkán. A képen Palya Bea énekesnővel, Brasnyó Antal brácsással és Szabó Csobán Gergő bőgőssel (Fotó: MTI/Molnár Edvárd)

Webox – A csomagforradalom

WeBox 576 1

A személyes átvételi pontok igénybevétele egyre inkább elterjedt megoldás a hazai internetes vásárlók körében is

Az interneten megrendelt és személyesen átvehető, illetve az aukciós portálokon gazdát cserélő termékek egyre népszerűbbek. Az e-kereskedelem ugyan még csak a teljes kiskereskedelmi forgalom három százalékát teszi ki, de már így is eléri a 220 milliárd forintot és még a válságos időkben is növekedett évi 15 százalékkal. A jövőben pedig még nagyobb fejlődés és növekedés várható, ami alapvetően annak köszönhető, hogy az emberek egyre inkább tudatos vásárlókká válnak, akiknek a versenyképes ár, az idő és a kényelem egyre fontosabbá válik. Ezekre alapozva kezdte el ezen a területen a működését a Webox Hungary Kft., amely a Széles Gábor nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozó Műszertechnika Holding Zrt. leányvállalata. Ez a tőkeerős csoport biztosítja a működéshez szükséges pénzügyi és szakmai hátteret.

  

Mága Zoltán 330x247 

 

Angyalváró ünnepséget rendeztek Böjte Csaba árváinak

herczegh

A parajdi sóbányában 2600 gyereket láttak vendégül

A Böjte Csaba által létrehozott dévai Szent Ferenc Alapítvány angyalváró ünnepséget rendezett szombaton a parajdi sóbányában, amelyen mintegy 2600 gyereket láttak vendégül. A rendezvényen részt vett Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, aki szaloncukrot hozott a gyerekeknek.

Lázár: nemzetközi tanácsadókat kér fel a kormány

lead lázár

A testület feladata a paksi erőmű fejlesztésének segítése lesz

A kormány európai szinten elismert szakértők bevonásával, az Országos Atomenergia Hivatalon belül nemzetközi tanácsadó testületet fog létrehozni, amely a Paksi Atomerőmű bővítése során segíti majd a fejlesztést, valamint (más európai példákhoz hasonlóan) garanciát jelent a nemzetközi szakmai közvélemény tájékoztatására - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hackertámadás: Észak-Korea közös kivizsgálást javasol az USA-nak

sony576x356

Phenjan elutasítja a vádakat

Észak-Korea azt javasolja az Egyesült Államoknak, hogy közösen vizsgálják ki a Sony Pictures ellen november végén elkövetett hackertámadást, amelynek elkövetésével a phenjani rezsimet vádolja Washington.

Az édesanyát gyanúsítják a nyolc gyermek megölésével Ausztráliában

ausztrál

A gyermekek közül a legfiatalabb 18 hónapos, a legidősebb 14 éves volt

Az édesanyát gyanúsítják nyolc gyermek megölésével az észak- ausztráliai Cairns városában - közölte a rendőrség szombaton. A családi tragédia körülményei azonban továbbra sem ismeretesek.

Elhunyt Lantos Ferenc Kossuth-díjas festőművész

lantosferenc

A művészt hosszan tartó, súlyos betegség után szombat reggel érte a halál balatonberényi otthonában

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Lantos Ferenc Kossuth-díjas festőművész, grafikus és művészetpedagógus, Pécs díszpolgára, akinek életművét állandó kiállítás mutatja be a pécsi Vasváry-házban - adta hírül a bama.hu hírportál.

Veszprémben új lendületet vehet a Fidesz

tunti

Többen is pályáznak az utcán most megjelent tömegre – véli a politológus

Önmagában a tüntetésekkel nem lehet erodálni a Fidesz-tábort – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus, aki szerint feltűnhetnek új pártok a politikai porondon, de ez a kérdés csak 2017-ben lehet érdekes. Úgy látja, a baloldali ellenzék továbbra sem alternatíva a választók számára.

Szeretetvendégség a Ferencvárosban

Ételosztás lévai anikó lead

Ezer adag töltött káposztát osztották szét a rászorulóknak

Tégy jót, jó helyen és jókor. Makray Katalin, Schmitt Pál volt köztársasági elnök felesége, Hampel Katalin divattervező és Süllős Gyuláné gasztroszakíró-vállalkozó ötlete ragyogóan sikerült ma a Ferencvárosban – ezer adag töltött káposztára hívták meg az ottani szegényeket.

Átadták a Magyar Teátrum Díjat

jókai

A Magyar Teátrumi Társaság 2010-ben alapított díjával a színházi háttér- és kiszolgálószakmákat ismerik el

Ötödik alkalommal adták át szombaton a Békéscsabai Jókai Színházban a színházi háttérszakmák elismerésére hivatott Magyar Teátrum Díjat.

Későn érkezik és túl csekély az ebola sújtotta országoknak nyújtott segítség

ebola aid

Elégedetlen az áldozatok nemzetközi segélyezésével az Orvosok Határok Nélkül

Elégedetlen az ebolajárvány sújtotta országoknak nyújtott nemzetközi segítséggel az Orvosok Határok Nélkül segélyszervezet.

Az idén sem lesz fehér karácsony

tél

December 24-én 15 Celsius-fok is lehet

A legújabb előrejelzések alapján idén sem lesz fehér a karácsony, sőt, december 24-én napközben akár 15 Celsius-fok is lehet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján pénteken.

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke sürgős tájékoztatást kér a belügyminisztertől

lead pintér

A Magyar Nemzet szombaton írt arról, hogy Pintér Sándor belügyminiszter szerint egy külföldi szervezet a közelmúltban karaktergyilkossággal próbálta meg lejáratni.

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke levélben sürgős tájékoztatást kér Pintér Sándor belügyminisztertől a rá vonatkozó, külföldi szervezetek által történt lejáratási kísérletek nemzetbiztonsági vonatkozásairól.

Csaknem 1,5 milliárd dollár az ukrán bankok vesztesége

ukrbank

A bankok együttes vesztesége 22,42 milliárd hrivnya

Veszteségesek az ukrán bankok az első 11 hónap eredménye alapján, miután a múlt évet még nyereséggel zárták - áll az ukrán központi bank jelentésében.

Századvég: Kiemelkedő gazdasági növekedés várható

növekedés576x356

A hiány kedvezőbb lehet a kormányzati előirányzatnál

Európai uniós viszonylatban is kiemelkedő gazdasági növekedést vár 2014-re Magyarországon a Századvég Gazdaságkutató Zrt. - közölte a kutatóintézet.

Helyreigazítás

2014. december 3-án Rogán Antal MTI-közleménye alapján valótlanul híreszteltük, hogy hangfelvételekkel bizonyíthatóan Szilvásy György maga volt az, aki megbízta Portik Tamást, hogy járasson le vezető fideszes politikusokat, köztük Rogán Antalt is. A valóság ezzel szemben az, hogy Szilvásy György ilyen megbízást nem adott.

Alternatív költségvetést készített az LMP

schiffer576x356

Zöld beruházásokat, korrupció elleni fellépést szorgalmaz a párt

 Az LMP szerint a szövetkezetekre és a helyi termelőkre alapozott gazdaságfejlesztésre, a kis- és középvállalkozásokon alapuló zöld beruházásokra, az oktatás és a képzés fejlesztésre, illetve a korrupció elleni fellépésre lenne szükség az ország érdekében. Erről Schiffer András társelnök beszélt a párt Kiút a válságból című alternatív költségvetési elképzelésének pénteki, budapesti bemutatóján.

Az MSZP a helyi közösségek szószólója akar lenni

MSZP-székház576x356

A szocialisták elnöke 2018-ra készül

A MSZP-nek a helyi közösségek szószólójának kell lennie az Országgyűlésben és a települési önkormányzatokban - mondta az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője az MTI-nek adott interjúban. Tóbiás József szerint 2018 a változás és a győzelem éve lesz. A szocialisták frakcióját az ellenzéki pártvezető lelkes, szorgalmas és tenni akaró képviselőcsoportként jellemezte.

Többet vásároltunk októberben

bevásárlás-gyerek576x356

Gyorsult a fogyasztás növekedése

Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése októberben: a bolti értékesítés volumene 5,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a szeptemberi 4,5 százalékos emelkedés után a naptárhatástól megtisztított adatok szerint - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kiigazítatlan index szintén 5,2 százalékos emelkedést jelzett.

"A paksi beruházás a korrupció melegágya"

paksi erőmű

Évet értékelt az Együtt

Az Együtt - A korszakváltók Pártja szerint 2014-ben Orbán Viktor miniszterelnök elvesztette a kapcsolatot az emberekkel, akik viszont megértették, hogy miről szól az "Orbán-rezsim", ezért vannak "állandóan az utcán".

Gyurcsány: Orbán nem fogadja el az együttműködés gondolatát

DK-jelvény576x356

Konferenciát tartott a DK

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor gondolkodásából hiányzik az együttműködés elfogadása, barát-ellenség dichotómiában látja a világot, és az ellenséget a Nyugatban látja, barátokat pedig Keleten keres, ami szemben áll Magyarország nemzeti érdekeivel.

Lavrov: Az újabb szankciók alááshatják az együttműködést

lead lavrov

Amerikai kollégáját figyelmezteti az orosz külügyér

Az orosz külügyminiszter arra figyelmeztetette amerikai kollégáját, hogy az Oroszország elleni újabb szankciókat kilátásba helyező amerikai törvény hosszú időre alááshatja a két ország közötti normális együttműködés lehetőségét.

Erzsébet program szoc.fel. 330x247