Ajánló

MH

A nyomtatott újság legfontosabb hírei:

• Megint Magyarország a téma Strasbourgban
• Agyvelőgyulladásban halt meg egy szentgotthárdi óvodás
• Lejárt sajttermékeket
• Háromszög-narratíva a Kossuth téren
• Feljelentés az erdészeti hatóság ellen

Három helyszínen lövöldöztek Ottawában

canada

Az egyik gyanúsítottat agyonlőtték

Lövöldözés volt a kanadai főváros három helyszínén, a parlamentnél, egy katonai emlékműnél és egy bevásárlóközpont közelében; egy díszőrséget álló katona és egy támadó életét vesztette. A törvényhozás épületéből az ablakon és az állványokon keresztül menekültek a bentlévők, a rendőrség kimenekítette a miniszterelnököt is. A hatóságok még több gyanúsítottat nagy erőkkel keresnek.

A nap képe

Szent-Györgyi Albert

28 évvel ezelőtt ezen a napon halt meg Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas magyar orvos és kutató, a C-vitamin felfedezője.

Az EP-ben Magyarországról vitáztak

EU Parlament Ülésterme

A vádak az idei választásokon vesztes baloldal politikai egyoldalúságából fakadnak

Éles szócsaták jellemezték a jogállamiság, az emberi jogok és a demokrácia magyarországi helyzetéről kedd este folytatott plenáris vitát az Európai Parlament strasbourgi ülésén. A képviselők zömmel pártállásuknak megfelelően bírálták, illetve méltatták a magyarországi viszonyokat.

Újra csökkent az üzemanyag ára

Benzincsapok

Egy liter benzint 385 forint körüli áron lehet venni

Több éves mélypontra csökkent az üzemanyagok ára ma reggel. A MOL a múlt péntekihez hasonlóan a 95-ös benzinét 9 forinttal, a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pedig bruttó 5 forinttal csökkentette.

A kormány minden eszközzel fellép az áfacsalások ellen

Varga Mihály

December óta vizsgálódik a NAV az étolajügyben

A kormány minden eszközzel fellép az áfacsalások és a különböző visszaélések ellen - szögezte le a nemzetgazdasági miniszter szerdán az Országházban újságírók előtt, amikor egy amerikai étolajgyártó cég élelmiszerkereskedelmi csalásokkal kapcsolatos felvetéseinek kormányvizsgálatáról számolt be.

Csökkent a népességfogyás üteme

Újszülött baba

A házasságkötések száma emelkedett

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2014 első nyolc hónapjában mérséklődött a népességfogyás üteme. Az adatok alapján kevesebben haltak meg és többen születtek, mint az előző év azonos időszakában. A természetes fogyás üteme 4,1 ezrelékről 3,4 ezrelékre csökkent.

Meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon

janiczak

Öttel kevesebb szavazólapot találtak az urnákban, mint amennyien részt vettek a választáson

Helyben hagyta a Debreceni Ítélőtábla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei területi választási bizottság (tvb) pénteki döntését, így meg kell ismételni a polgármester-választást Ózdon - tájékoztatta Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője szerdán az MTI-t.

Zuglóban nem kell ismételni

zugló

Az FVB határozata nem jogerős

A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerdai, nem jogerős döntése értelmében nem kell megismételni Zugló 3-as számú egyéni választókerületében sem a képviselő-, sem pedig a polgármester-választást. A testület ezzel megváltoztatta a helyi választási bizottság ezzel ellentétes határozatát.

Esős, hideg idő a hosszú hétvégén

Eső zivatar

A leghidegebb órákban 0 fok alá is hűlhet a levegő

Eleinte esős, majd hideg lesz a hosszú hétvége időjárása. Az október 23-i ünnepen többfelé zavarhatja meg eső, illetve viharos szél a szabadtéri programokat. Szombaton csak néhol, vasárnap várhatóan sehol nem lesz eső, a leghidegebb órákban már 0 fok alá is hűlhet a levegő - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdai országos, középtávú előrejelzésében.

Nem számítanak újabb megbetegedésekre Szentgotthárdon

ovoda

Szombaton egy óvodás kislány halt meg a településen fertőző agyhártyagyulladás miatt

Teljesen ugyan továbbra sem lehet kizárni, de az ÁNTSZ szakemberei nem számítanak a fertőzés terjedésére azután, hogy szombaton egy óvodás kislány agyhártyagyulladás miatt meghalt Szentgotthárdon.

A rendszert az egész magyar nép söpörte el

okt.23

Megemlékezések az 1956-os forradalomról

Az 1956-os forradalom a magyar nemzeti önbecsülés, az egymásra találás példájává vált, hiszen a rendszert az egész magyar nép söpörte el - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten, a III. kerületi önkormányzat ünnepi megemlékezésén szerdán.

Két pert is elveszített másodfokon a Raiffeisen-csoport

Raiffeisen Bank

Egyenként 635 ezer forint másodfokú perköltséget kell fizetniük a pénzintézeteknek

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett jogerős határozatában jóváhagyta a Fővárosi Törvényszék szeptember 10-én, a Raiffeisen Bank és a Raiffeisen Lízing Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéleteit, amelyekben elutasította a pénzügyi intézmények magyar állam elleni, devizahitelekkel kapcsolatos kereseteit, és arra kötelezte őket, hogy fizessenek meg egyenként 635 ezer forint másodfokú perköltséget az alperesnek.

Kijev tiltott fegyvereket vetett be Donyeckben +VIDEÓ

lead kazettás

A kazettás bombák használata rendkívül veszélyes a civil lakosságra

A kijevi kormányerők kazettás bombákat dobtak Donyeck lakott területeire - közölte kedden a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő csoport. A bombákat több mint egy tucat településen bevetették, és a tiltott fegyverek bevetésével megsértették a háborús szokásokat. Kijev tagadja a vádakat.


Varga: Maradnak a vállalkozások adókulcsai

Varga-Kurucz576x356

Benyújtotta a kormány az adótörvény-javaslatot

Nem változik jövőre a vállalkozások adózása, de hosszú távon a kormány szándéka az egykulcsos társasági adókulcs elérése - közölte Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter a kormány jövő évi adócsomagjának részleteit ismertette kedden Budapesten.

Szijjártó a parlamenti bizottság előtt beszél az amerikai kitiltásokról

lead szijjártó

A DK nemzetbiztonsági törvénymódosítást követel, az Együtt-PM 3 napot adna a tilalmak bejelentésére

A jövő héten hallgathatja meg az amerikai beutazási tilalommal összefüggésben az Országgyűlés külügyi bizottsága Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert. Ez a testület keddi budapesti ülésén hangzott el. A DK a nemzetbiztonsági törvény módosítását kezdeményezi, az Együtt-PM kötelezővé tenné a hasonló esetek 3 napon belüli jelentését, a szocialisták érdemi tájékoztatást követelnek.

Navracsics: Európában van a helyünk

lead navracsics

A magyar EP-képviselők támadták a leginkább a magyar biztosjelöltet

Navracsics Tibor mélyen hisz az európai integrációban, meglátása szerint semmiképpen sem kell átgondolni Magyarország uniós tagságát, az ország Európához tartozik, "itt van a helyünk". A tanácskozáson kifejtette, hogy az oktatás és a kultúra nagy mértékben hozzájárul az EU versenyképességéhez, de ehhez gyakorlatiasabb oktatásra van szükség, és a diákoknak is több beleszólást kell adni.

Patthelyzet alakult ki Hongkongban

lead hongkong2

A diákok és a kormányzat tárgyalásai nem vezettek eredményre

Azután is patthelyzet jellemzi a hongkongi kormányzat és a választási reform kiszélesítéséért negyedik hete tüntetők közötti párbeszédet, hogy a két fél kedden este két órára nyilvános vitára ült le egymással - derült ki a helyi média online közvetítéséből.

Elhunyt Szentmihályi Szabó Péter

szentmihályi

A Magyar Hírlap egyik legnépszerűbb rovatának szerzője 69 éves volt + VIDEÓ

Hosszan tartó, súlyos betegség után 69 éves korában meghalt Szentmihályi Szabó Péter író, költő, műfordító, a Magyar Hírlap népszerű, Sarkosan fogalmazva című rovat publicistája. Temetéséről később intézkednek. 

A Fidesz kirekesztő polgármestere kizárását kezdeményezi

HaszillóFerenc576x356

Az ellenzéki pártok lemondásra szólítják fel Kecel első emberét

Kecel polgármesterének kizárását kezdeményezi a Fideszből a kormánypárt választókerületi elnöke és regionális igazgatója, egyúttal felkérik Haszilló Ferencet, hogy polgármesteri mandátumáról mondjon le. A baloldali ellenzék ugyanezt követeli.

MSZP: Csalódás az önkormányzati választások eredménye

mszp székház

Új arculatra van szüksége a szocialista pártnak

Az MSZP az elmúlt időszak kudarcai miatt jelenleg a saját útját keresi. Szavazói kiábrándultak és csalódottak, mert igazi alternatívát nem tudott nyújtani a kormányoldallal szemben. Bár a szocialisták budapesti vezetése szerint jó döntés volt az utolsó két hétben Falus Ferenc helyett Bokros Lajost indítani, áttörést sem a fővárosban, sem más településeken nem tudtak elérni. A párt célja, hogy struktúráját a Fidesz–KDNP-szövetséghez hasonlóan választókerületi rendszer szerint alakítsa át, ehhez igazítsa finanszírozását és működési elveit. Mivel úgy látják, hogy a hivatalos párttagoknál az önkéntesek többet segítettek a kampányokban, a közeljövő döntése, hogy szimpatizánsokra épülő informális hálózatot alakítsanak ki az MSZP-ben.

EP-vita a magyarországi helyzetről

ep-strasbourg

Várhatóan kedden késő estig vitáznak a képviselők

Magyar baloldali ellenzéki európai parlamenti (EP-) képviselők az Orbán-kormány és a Fidesz politikájával, fideszes részről ugyanakkor a magyarországi baloldal idei választási vereségeivel magyarázták, hogy az Európai Parlament (EP) plenáris ülése kedden este Strasbourgban (az elmúlt négy évben immár ötödik alkalommal) a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetéről folytat vitát.

Törésvonalak + VIDEÓ

Echo Lovas István

 Minden héten vasárnap 20 órától jelentkezik az Echo Tv új műsorvezetőjének, Lovas Istvánnak a Törésvonalak című műsora.

Fokozatváltás a felsőoktatásban

Palkovics László

Új koncepció készült az egyetemi képzéshez

Elkészült a Fokozatváltás a felsőoktatásban című új felsőoktatási koncepció, amiről keddi ülésén tárgyalt a Felsőoktatási Kerekasztal. Palkovics László, az EMMI államtitkára szerint a dokumentum a következő tizenöt év legfontosabb feladatait és céljait határozza meg.

Barroso: Hiba lenne, ha London magára haragítaná Kelet-Európát

barroso

Még a legbüszkébb európai nemzet sem képzelheti, hogy egymaga befolyásolhatja a globalizáció folyamatát - hangsúlyozta

José Manuel Barroso szerint súlyos hibát követne el a brit kormány, ha a bevándorlás és egyéb európai uniós alapelvek megkérdőjelezésével magára haragítaná közép- és kelet-európai szövetségeseit.

 

Erzsébet program film 330x247