cimlap1210

Technológiai fejlődés a Videotonnál

széles-ünnepség576x356

A kedvező tőkehelyzetnek köszönhetően stabil lett a cégcsoport működése+GALÉRIA

Stabilitás és folyamatos fejlődés jellemezte a Videoton huszonöt évét. A technológiai fejlődés, megújulás és a vállalat kedvező tőkehelyzete tartalékot jelent a további működéshez is – közölte pénteken Széles Gábor, a Videoton vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója Székesfehérvárott, az év végi záróünnepségen. 

Orbán Viktor hivatalában fogadta az evangélikusok elnök-püspökét

balog-gáncs-ov576x356

A kormányfő biztosította Gáncs Pétert a magyar evangélikusok iránti töretlen megbecsüléséről

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton hivatalában fogadta Gáncs Pétert, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökét, a találkozón jelen volt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is - közölte a miniszterelnök sajtófőnöke a megbeszélést követően.

Tisztújítás a Magyar Írószövetségben

írószövifriss576x356

Az egybegyűlteket levélben köszöntötte Balog Zoltán miniszter - Szentmártoni János maradt a testület elnöke

Megkezdődött a Magyar Írószövetség tisztújító közgyűlése szombaton Budapesten. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a résztvevőket köszöntő levelében kiemelte: az Írószövetség fontos közösség a nemzet életében, tisztújító közgyűlésének minden időben van tétje. 

Magyar birkózó-arany

korpási bálint

Korpási Bálint első felnőtt világbajnoki érmét szerezte meg

Korpási Bálint aranyérmet nyert a kötöttfogásúak 71 kilogrammos kategóriájában a nem olimpiai súlycsoportok birkózó-világbajnokságán a budapesti BOK (volt Syma) Csarnokban.

Erzsébet program nyugdíjas 330x250

Kisiklott és felrobbant egy tehervonat Bulgáriában

bolgár vonatrobbanás576x356

Orbán Viktor levélben fejezte ki együttérzését - Többen életüket vesztették a balesetben

Kisiklott és felrobbant szombaton egy gázszállító tehervonat Bulgária észak-keleti részén, Hitrinónál, a robbanás legalább ötven épületet letarolt - közölte a helyi rendőrség. A mentőegységek eddig 25 sebesültet találtak, szombat estig hét halálos áldozatról érkeztek hírek. Orbán Viktor levélben fejezte ki együttérzését.

Dömötör Csaba: Magyarországon huszonhat éve nem volt ekkora a foglalkoztatottság

Dömötör Csaba 20161007

Jövőre az egyik legfontosabb feladat az adócsökkentések növelése

 Magyarország erősödik, mert az adócsökkentéseknek és a béremeléseknek köszönhetően 26 éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság aránya - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Horváth László kormánypárti országgyűlési képviselővel közösen tartott szombati gyöngyösi sajtótájékoztatón.

Moszkva: Tízezrek menekülnek Aleppó keleti részéből

aleppó

Kerry jóindulatot kért Oroszországtól

Folyamatosan menekülnek az emberek Aleppó keleti, még a felkelők kezén lévő részéből, amelyet körülzártak a kormányerők, az elmúlt két napban ötvenezren hagyták ott a városrészt - tudatta szombaton az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Szijjártó Péter: Magyarország egy erős Európai Unióban bízik

Szijjártó 20161118

Osztrák lapnak nyilatkozott a külügyminiszter

Magyarország egy erős Európai Unióban bízik, az ország csak egy erős unióban tud sikeres lenni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Die Presse című osztrák lap szombati számában megjelent interjújában.

Az Emmi szerint 2017 a béremelés folytatásának éve lesz az egészségügyben

háziorvos 20150203

"A kormány szeretné megbecsülni az egészségügyben dolgozók munkáját"

2017 a béremelés folytatásának éve lesz az egészségügyben - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkár szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

"A jobboldallal nagyobb eséllyel kerülhet kormányra az RMDSZ"

román voks576x356

Elemző mérlegeli a vasárnapi romániai választások esetleges kimenetelét

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a jobboldali Nemzeti Liberális Párt (PNL) oldalán kerülhet nagyobb valószínűséggel kormányra a vasárnapi romániai választások után, abban az estben, ha a baloldali szövetségesek a papírforma ellenére nem szerzik meg a többséget - mondta Barabás T. János, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

Korai iskolaelhagyás elleni program

iskola 20161210

Megkezdődött az országos jelző- és pedagógiai támogatóhálózat kiépítése a lemorzsolódással veszélyeztetettek védelmében

Egy új rendelkezés szerint az iskoláknak félévente tájékoztatniuk kell az Oktatási Hivatalt a tanulási nehézségekkel küzdő tanulókról, illetve az érdekükben végzett tevékenységről, a hivatal pedig értékeli a munkát és további intézkedéseket is javasolhat.

A nap képe

éden földön

A Nemzeti Színház társulata állami gondozott és hátrányos helyzetű gyermekek számára adta elő az Éden földön című zenés fantasy darabot december 7-én, a Magyarország Karácsonya rendezvény keretében, amelynek résztvevőit Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója köszöntötte - Fotó: Nagy Balázs/Magyar Hírlap

Szeged, Szőreg és Tápé öröksége

12o-kult

Rejtőzködő Magyarország 777.

Szeged a harmadik legnépesebb városa Magyarországnak (a főváros és Debrecen után). A Tisza és a Maros összefolyásánál terül el az Alföld legmélyebb részén, hatalmas vízvidék közepén. A település mai belső magját magas kőgátak védik az 1879. évi nagy árvíz pusztítása óta, amikor egy hideg márciusi éjszakán, Gergely napján rázúdult a Tisza áradata Szegedre. Százötven emberéletet, temérdek haszonállatot ragadott el, a város összes, 5723 házából mindössze 265 maradt épen, a hetvenötezer lakosból hatvanezer vált hajléktalanná.

Adventi készülődés Vácott

Advent 0161210

A Dunakanyar mindkét partja bővelkedik középkori műemlékekben, programok sora várja a látogatókat

Fenséges kilátás, templomok és műemlékek valóságos füzére mellett gasztronómiai élmények ígérete is jellemzi az ország egyik legszebb és legismertebb tájegységét, a Dunakanyart. Az év végéhez közeledve akinek kedve szottyan egy kis adventi mulatságra, itt is megteheti.

Európa jövőjéről van szó

Orbán lead lengyel

A magyar miniszterelnök a lengyel kormányfővel tárgyalt

Egyebek között Európa jövőjéről, a migrációs válságról és gazdasági kérdésekről tárgyalt pénteken Krakkóban Orbán Viktor magyar miniszterelnök Jaroslaw Kaczynskival, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökével, volt kormányfővel. Erről tájékoztatta a lengyel újságírókat a találkozó után Ryszard Terlecki,  a szejm (a parlament alsóháza) alelnöke.

A munkavállalás a szegénységből kivezető út

Rétvári Bence

A Mélymagyar vendége Rétvári Bence volt

A legjobb szegénységpolitika, ha munkát adunk az embereknek, és ezt a kormány következetesen végigviszi - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Mélymagyar pénteki műsorában.

Csalás miatt nyomoznak az MSZP-s politikus egyik cége után

czeglédy

A szocialista párt szombathelyi elnökének egyik vállalkozása keveredett gyanúba

Csalás bűntett gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi elnöke egyik cégével kapcsolatban - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában péntek este.

Sikerrel zárult a magyar kormány által támogatott kárpátaljai magyar nyelvtanfolyam

grezsa

A jelentős igényre való tekintettel folytatódik a program

Nagy sikerrel zárult a Miniszterelnökség által Kárpátalján ukránok számára meghirdetett ingyenes magyar nyelvoktatási program első szakasza, amelynek az elvégzéséről szóló bizonyítványt mintegy ezren vették át szombaton Beregszászon.

Megelevenednek a Nagy Háború urai

Várkert Bazár 20161210

Tizennégy uralkodót és döntéshozót mutat be a Várkert Bazár legújabb, multimediális és grafikai elemekkel színesített kiállítása

Három kiállítással emlékezik Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság a Nagy Háborúra. A XX. Század Intézet szakmai szervezésében még tavaly nyílt meg az Új világ született – Európai testvérháború 1914–1918 című első tárlat, amely általános képet ad az első világháborúról, a lövészárkok világáról és a hátországról. Most a „háború urait”, tizennégy uralkodót és döntéshozót mutatnak be egy erősen a vizualitásra épülő kiállításon.

Az IKSZ vállalkozói fórumokkal, célzott pályázatokkal segítené a kárpátaljai fiatal vállalkozókat

Nacsa_Lorinc

Adományt kapott a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ifjúsági szervezete

Vállalkozói fórumokkal, célzott gazdaságfejlesztési pályázatokkal is segítené a kárpátaljai fiatal vállalkozókat az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség. 

Jelentős összeget szán az erdélyi óvodák fejlesztésre a magyar kormány

potápi576

Negyedszázados a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége

Csaknem másfél milliárd forint jut Erdélybe a magyar kormány 2017-2018-ra meghirdetett óvodafejlesztési programja keretében - mondta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár szombaton Sepsiszentgyörgyön, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) megalakulásának 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Csíksomlyói szentmisével zárult a Márton Áron-emlékév

Márton Áron

Márton Áron öröksége ma is él

Márton Áron püspöki kinevezése 77. évfordulóján tartott csíksomlyói szentmisével zárult péntek este a Márton Áron-emlékév.

CIA: Oroszország Trump győzelme érdekében avatkozott be a választásba

hacker576x356

Obama teljes körű vizsgálatot rendelt el az elnökválasztással kapcsolatos hackertámadások ügyében

Titkos jelentést készített az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA), amelyben arra jutott, hogy Oroszország Donald Trump győzelme érdekében avatkozott be az elnökválasztásba - jelentette péntek késő este a The Washington Post című amerikai napilap.

Sergio Mattarella időt kért

mattarella lead

Vasárnap nevezhetik meg Renzi utódját

Gondolkodási időt kért Sergio Mattarella olasz államfő a parlamenti pártokkal szombat este lezárult konzultációk végén, és az ígérte, mielőbb bejelenti, milyen megoldást talált a december 4-i alkotmányos népszavazás bukása óta tartó kormányválságra.

 

 

Alkotmányellenes a török tisztogatás a Velencei Bizottság szerint

török-eu lead

"Az államapparátus megtisztításának módszerében hangsúlyosan jelenik meg az önkényesség"

A júliusi sikertelen puccskísérletet követően Törökországban végrehajtott, a  tanárok, rendőrök, katonák és tisztségviselők ezreire kiterjedő tisztogatás a nemzetközi jogba ütközik és ellentétes az ország alkotmányával - állapította meg pénteken ismertetett közleményében a Velencei Bizottság.

Juncker: Tévednek, akik szerint elérkezett az idő Európa feldarabolására

Juncker

Negyedszázados a maastrichti szerződés

Teljes tévedésben vannak azok, akik azt gondolják, hogy elérkezett az idő Európa feldarabolására, mindazonáltal az Európai Uniónak a mai világhoz kell igazítania a szabályait, és egyes államok számára új pályát kell kialakítania - hangsúlyozta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken, az Európai Uniót létrehozó maastrichti szerződésről szóló megállapodás 25. évfordulóján.

Amerikai légicsapás végzett a Charlie Hebdo-merénylővel

szíria_bombázás_reuters

Boubaker El-Hakim lehetett a francia újság elleni merénylők mentora

Amerikai légicsapás végzett az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik vezetőjével a szíriai Rakkában, akinek köze volt a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztősége elleni merénylethez - közölték pénteken az amerikai hadsereg névtelenül nyilatkozó tisztségviselői.

Hazai úicélokat ajánl a Turisztikai Ügynökség

Batthyany Kastelyhotel

Belföldi utazásokat népszerűsítő kampányt indított a szervezet

 Az év végi ünnepek közeledtével Ajándékozz élményt címmel indított kampányt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), amivel a belföldi utazások élénkítését célozzák - közölte az MTÜ.

A Ford magyarországi eladásai 23 százalékkal nőnek az idén

Ford autó576x356

Elégedett a cégvezető

A Ford jól profitált a növekedési hitelprogramból (nhp), eladásai az idén Magyarországon 23 százalékkal bővültek - értékelte az évet Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

December közepétől szünetel a mobilos jegyvásárlás a MÁV-nál

lead máv

A szolgáltatás várhatóan jövő nyáron lesz ismét elérhető

Jogszabályi előírások miatt december 15-én éjféltől szünetel a mobilos vasúti menetjegyváltás - közölte a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) pénteken az MTI-vel.

Balatoni András: A „magas nyomású gazdaság” segítheti a tartósan gyorsabb növekedést

balatoni

Az MNB igazgatója szerint magasabb bérekre, több beruházásra és fejlesztésre van szükség

A „magas nyomású gazdaság” segítheti, hogy egy tartósan gyorsabb növekedési pályára térjen vissza a gazdaság - mondta Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója a jegybank pénteki sajtóbeszélgetésén Budapesten.

Magyar Levente: Sohasem voltak még ilyen jók a magyar-szlovák gazdasági kapcsolatok

Magyar Levente 20160702

Az államtitkár kulcsfontosságúnak nevezte a közös határszakasz átjárhatóságának javítását

A magyar-szlovák politikai és gazdasági kapcsolatok soha nem tapasztalt magas szintre jutottak - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára pénteken, a magyar-szlovák gazdasági vegyes bizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón. 

A kötelező pozitív adóslista csökkenthetné a hitelkamatot

Államadósság 576

csökkenne a bankok bizonytalanságból eredő kockázata és fokozódna a bankok közötti verseny

Ha a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) a lakossági adósok korábbi és meglévő hitelszerződéseire vonatkozó pozitív adatokat jogszabályi felhatalmazás alapján teljes körűen megismerhetnék a hitelintézetek, akkor csökkenhetnének a lakossági hitelek kamatfelárai a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértői szerint. 

"Fekete Gyula a napi gondokban látta meg a távlatot"

lezs-feketegyula576x356

Emléktáblát avattak az író tiszteletére Budapesten

Emléktáblát avattak Fekete Gyula (1922-2010) háromszoros József Attila-díjas író, szociográfus, a Magyar Írószövetség örökös tagja tiszteletére egykori Kecskemét utcai otthonának falán pénteken Budapesten.

Emléktáblát avattak Garas Dezső szülőházán

Garas Dezső emléktábla

A nemzet színésze öt éve hunyt el

Emléktáblát avattak Garas Dezső (1934-2011) színművész tiszteletére pénteken Budapesten, a nemzet színésze, Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész szülőházán, az Alsó erdősor utca 10-es szám alatt.

Az eddig véltnél fiatalabb lehet a fekete himlő vírusa

himlő lead

A kór a 16-17. század környékén alakulhatott ki

Nem olyan régi a fekete himlő, mint azt eddig hitték - állítják kutatók. Az eddig himlőnek tulajdonított ősi haláleseteket más betegségek okozhatták. A veszedelmes betegség kórokozóját 1980-ban kihaltnak nyilvánították.  

Dinoszauruszmaradványt őrzött a borostyán

dinotoll

A megkövült gyanta csaknem százmillió éven át őrizte az állat tollait

Egy apró méretű, tollas dinoszaurusz csaknem százmillió éve borostyánba kövült farkára bukkantak kutatók Mianmarban egy piacon. A lelet segíthet megérteni a tollak kialakulását, valamint az első olyan dinoszaurusztoll, ami bizonyíthatóan nem egy ősi madártól származik.  

Hatékonyabb fellépéssel a sport tisztaságáért

ov-birkózás576x356

A kormányfő nemzetközi birkózószövetség elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délelőtt az Országházban fogadta a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnökét, Nenad Lalovicot - tudatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Női kézilabda Eb: Hétgólos győzelmével középdöntős a magyar válogatott

kéziizé576x356

Montenegró csapatát győzték le a lányok

A magyar válogatott továbbjutott a középdöntőbe a svédországi női kézilabda Európa-bajnokságon, mivel pénteken 21-14-re legyőzte a montenegrói csapatot.

 

 

Rövidpályás úszó-vb: Hosszú már öt aranynál jár

Hosszú Katinka 20161209

Elégedett az úszónő

Hosszú Katinka megszerezte ötödik aranyérmét is az úszók rövidpályás világbajnokságán a kanadai Windsorban.

Elhunyt P. Debrenti Piroska

p.debr576x356

A Magyar Rádió egykori bemondója 90 éves volt

Kilencvenéves korában elhunyt P. Debrenti Piroska, a Magyar Rádió volt bemondója csütörtök este - tudatta a család az MTI-vel pénteken.

Elhunyt Jászai László

jászailászló576

A színművész 82 éves volt

Életének 82. évében péntek hajnalban elhunyt id. Jászai László Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével kitüntetett színművész - tudatta az Újszínház az MTI-vel.

Távozott a kajak-kenu szövetség éléről Baráth Etele

barath-etele

Az MKKSZ új elnöke Schmidt Gábor lett

Baráth Etele 21 év után távozott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöki posztjáról, utódja Schmidt Gábor lett.

Orbán Viktor: A V4-ek célja Európa legsikeresebb térségévé tenni Közép-Európát

orbán_krakkó576

A kormányfő a térség sorsát vitató konferencián vett részt Krakkóban

Közép-Európa a reneszánszát éli, folyamatosan és dinamikusan fejlődik és erősödik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Krakkóban.

Olcsóbb lehet a metrófelújítás

tarlós161028_576

Tarlós István kedvezőbb ajánlatokra számít

A főváros arra számít, hogy az eddigieknél kedvezőbb árajánlatok érkeznek a 3-as metróvonal infrastrukturális felújításának tendereire, amelyeket a kiviteli tervek alapján írnak ki - közölte a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Balog Zoltán: Már négyszázezer gyerek fordult meg az Erzsébet Táborokban

balog_erzsébetkarácsony576

Az iskolások a Diótöröt nézhették meg az Operaház Erzsébet-karácsonyán

A diótörőt tekinthették meg az Operaházban pénteken az első Erzsébet-karácsony résztvevői: az Erzsébet Táborokban megfordult gyerekek közül ezerkétszáz, az ország különböző járásaiból érkezett, 8-14 év közötti iskolás.

Debreceni gimnazisták nyerték a PénzSztár versenyt

pénz 20160804

A második helyen egy határon túli csapat végzett

Az idén is rendkívüli izgalmak közepette zajlott a negyedik Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Verseny döntője. A 2016. évi PénzSztár címet és a vele járó fődíjakat – az elmúlt évhez hasonlóan – egy gimnázium, a Debreceni Fazekas Mihály négyfős csapata szerezte meg, míg a második helyen egy határon túlról, Szatmárnémetiből érkezett gárda végzett.

Frissítettünk